Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβη για αδεια λειτουργιας καταστηματος Υ.Γ ενδιαφεροντος


Recommended Posts

Συναδελφοι ως νεος μηχανικός θα ήθελα να σας ρωτησω ποσο περιπου ειναι η αμοιβη για αδεια λειτουργιας καταστηματος υγειονομικου ενδιαφεροντος?

Link to comment
Share on other sites

5 ευρώ...μεταξύ αστείου και σοβαρού!!!! οι αμοιβές έχουν απελευθερωθεί...δεν υπάρχει πλέον αυτό που λέγεται ελάχιστη αμοιβή....

εσύ , τώρα, κάτσε και δές ποσο χρόνο θα σου φάει, τι εργασίες - μελέτες χρειάζεται και κοστολόγησε την δουλειά σου....

Link to comment
Share on other sites

Αυτο ακριβως ρωταω. Καποιος με εμπειρια που να το εχει κανει αρκετες φορες να μου πει ποσο θα το κοστολογουσε.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

σου ειπα και στο #2, κάτσε και δες τι μελέτες χριεάζεσαι...κανε ενα υπολογισμό ποσο κοστολογείς την εργασία σου για να παραδωσεις την δουλειά τελειωμένη και βγαλε αμοιβη.

 

Το να ρωτας να σου που οτι κανει τοσο ή τοσο...δεν έχει νόημα.

ειναι σαν να λες γιατι το Χ αντικείμενο (τηλεφωνο α) κοστίζει 100 και το Ψ (τηλεφωνο β) κοστίζει 200 αφου και τα δυο ειναι τηλέφωνα? (ξεχνάμε να δουμε ομως τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.... :mrgreen: )

Ετσι το ίδιο ισχύει και στα της υπόθεσης σου.

Υπόθεση για ΚΥΑ 1η περιπτωση κοστίζει 5€ και για ΚΥΑ 2η περίπτωση κοστίζει 666€ :shock:

Link to comment
Share on other sites

Το βασικότερο είναι να μάθεις αν χρειάζεται να καταθέσεις καινούρια μελέτη πυρασφάλειας για να πάρεις το πιστοποιητικό ή ισχύει η προγενέστερη.

Για μένα αυτή είναι η μεγάλη διαφορά στην άδεια λειτουργίας που διαφοροποιεί και την αμοιβή.

Όλα τα άλλα ( αποτύπωση,κάτοψη,τομές,βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης στη κάτοψη και κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις ) είναι πάνω κάτω τα ίδια στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ενδεικτικά θα σου πω την άποψη μου.800 ευρώ μέχρι 1000 ευρώ αν πρέπει να κάνεις καινούρια μελέτη και 400 ευρώ μέχρι 500 ευρώ αν έχεις έτοιμη τη μελέτη πυρασφάλειας και απλά πάρεις το πιστοποιητικό πυρασφάλειας μετα από δυο-τρεις υπεύθυνες δηλώσεις. Αυτή είναι η άποψη μου για να σε βοηθήσω, χωρίς να σημαίνει οτι όλοι οι μηχανικοί παίρνουν ακριβώς τα ίδια χρήματα.

Τη πρωτη φορά που θα βγάλεις άδεια λειτουργίας θα νιώθεις οτι δεν αξίζουν τα λεφτά ( δήμος,πυροσβεστική,πολεοδομία για σχέδια,συναντήσεις με τον ιδιοκτήτη) αλλά θα έχεις μάθει όλη τη διαδικασία για τις επόμενες φορές.

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει τροποποιήσεις στην κάτοψη σε σχέση με τα σχέδια, θα του βγάλεις μια μικρής κλίμακας ή απαλλαγή αδείας με το άρθρο 4 του ΝΟΚ. Αν βγάλεις τέτοια άδεια τσίμπα τις τιμές προς τα πάνω.

Άρα πρώτα μαθαίνεις απο πυροσβεστική τι ισχύει με τη μελέτη, τι προυποθέσεις έχει το υγιειονομικό για το δικό σου κατάστημα (π.χ. καφενείο) και παίρνεις εγκεκριμένα σχέδια για να δεις αν όλα είναι οκ για να δώσεις βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης.

Αν δεν είναι οκ του βγάζεις άδεια ή Ν.4014/2011 με άλλη αμοιβή βέβαια. Στην περίπτωση που ενταχθεί στο Ν.4014/2011 θα πρέπει τη κάτοψη και τη τομή να τα προσκομίσεις και στην πολεοδομία για να σφραγίσουν τα σχέδια.Πιστεύω να σε βοήθησα.

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

...

δεν του ειπες ποσα να παρει στην μικρή κλίμακας... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :shock:

αλλα επίσης δεν έδωσες και τιμή για τον 4014....

 

κάνε εναν τιμοκατάλογο, εν τέλει για να ξέρω αν με συμφέρεις να σε προτιμήσω.... 8-) 8) :D

Link to comment
Share on other sites

pagako σε ευχαριστω πολυ ησουνα πολυ κατατοπιστικος. Μια διευκρινηση, στα κτιρια αδειας του 81 βγαζανε μελετη πυρασφαλειας?

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι σωστό να συζητάμε αμοιβές συνάδελφε έτσι ανοικτά... μπορείς με pm να πείς τις προτάσεις σου... πάντως για να είμαι ειλικρινής κι εμένα με απασχολεί τώρα μια τέτοια περίπτωση.. και δεν είναι οι μελέτες που σκέφτομαι όσο οι επισκέψεις πολεοδομία και δήμο αθηναίων... από τον Κορυδαλλό... γιατί εκεί είναι που πέφτεις έξω και εκεί είναι που θα μου χρησίμευε η εμπειρία κάποιου...

Πόσες φορές θα χρειαστεί να πάω; 1,5,20;;; Αυτό πρέπει να κοστολογήσω...

Τα άλλα δεν είναι δύσκολο...

Link to comment
Share on other sites

πολεοδομία θα πας στα σίγουρα για αντίγραφα άρα μετράμε 1-2 φορές σίγουρα.

απο κει και πέρα, θα πρέπει να υπολογίσεις τι μελέτες θα χρειαστείς....αν θέλει κάποια άδεια ή κάποια βεβαίωση...άρα υπολόγισε ακόμα 2 ετσι για πλάκα.

αρα για αρχη και χωρις καλά καλά να ξεκινήσεις μετράς 4 φορες....απο κει και πέρα είπαμε κάθε περίπτωση διαφορετική!!

Link to comment
Share on other sites

Αυτά είναι που σιχαίνομαι... και δεν πληρώνονται κιόλας... Μελέτες λέμε αλλά το 50% της δουλειάς είναι αυτό το χαμαλίκι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.