Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τρέχον μέτρο τοιχοποιίας


anthger

Recommended Posts

Δεν αφαιρούνται τα ανοίγματα(κουφώματα) στην θερμοπρόσοψη .Όποιος ασχολήθηκε γνωρίζει και το γιατί.

Αντί να δώσεις την προσοχή σου στα τετραγωνικά,που θα δώσουν την τελική τιμή και είναι πανεύκολο να υπολογίσεις ,δώσε σημασία με κάποιον μηχανικό, στην ποιότητα κατασκευής γιατί τα οποιαδήποτε πιθανά λάθη θα τα χρεώνεσαι μέσω λογαριασμών για μια ζωή.

Link to comment
Share on other sites

Τα τετραγωνικά είναι εύκολο να υπολογιστούν το τρέχον μέτρο δεν το κατάλαβα...

Αυτό που με προβλημάτισε είναι το ότι για παράδειγμα κάποιος δίνει προσφορά 46 ευρώ το τρέχον μέτρο και άλλος 40 ευρώ + 18 ευρώ στα κουφώματα!!! Πώς βγαίνει μια άκρη εδώ?

Edited by anthger
Link to comment
Share on other sites

Εμπλεξες πριν ακόμα ξεκινήσεις.Γραμμένα τα βλέπεις και πάλι απώλειες έχεις.Φρόντισε να το αναλάβει κάποιος μηχανικός που γνωρίζει το σύστημα της θερμοπρόσοψης ,άλλο η πληροφορική και άλλο η κατασκευή anthger.

Link to comment
Share on other sites

Εχει χαθεί λίγο η μπάλα...

 

Ποιός σου έδωσε τρέχον μέτρο τιμή θερμοπρόσοψης;;; Ιδιο ειναι το τρεχάμενο μέτρο με 2.90μ υψος τοιχοποιιας και ιδιο με 20μ ;

 

Ολοι δίνουν τιμή με τετραγωνικό με τα κουφώματα μεσα (σεντόνι) ή δίνουν τα καθαρά τ.μ. (χωρις κουφώματα) αλλά με +ευρώ ανα τρέχον μέτρο ακμών περιμετρικα των κουφωματων. Είναι ετσι υπολογισμένο (για να μην πήζεις) για να βγαίνει πανω κατω το ίδιο.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή εσυ πληρώνεις , εσυ βάζεις και τους ορους. Να ζητησεις προσφορά κατ΄αποκοπήν ή ανά Μ2 μετρημένο "σεντόνι" (σεντόνι=Μήκος Χ Υψος πλευράς χωρις να αφαιρούνται τα ανοίματα) με ολα τα υλικά δικά του και τα ειδικά τεμάχια που απαιτούνται στα ανοίγματα και φυσικά με πληρη περιγραφή του μονωτικού και των παρελκόμενων υλικών (πλέγμα , σοβάς κ.λ.π.) που θα χρησιμοποιηθούν ( μη σου δείξει την ομορφη κόρη και σε παντρέψει με την ασχημη ) . Πάντως το καλύτερο ειναι να συμβουλευθείς μηχανικό της εμπιστοσυνης σου και αυτός να συντάξει το συμφωνητικό. Να εχεις υπ' οψιν σου οτι επειδή εχει αρχίσει και "περπατάει" η εξωτερική θερμομόνωση εχουν βγει στην πιάτσα και αυτοί που λέει η παροιμία "εμαθα και μαστορεύω και γ...ώ το μαστορά μου" , οπότε προσοχή .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας... Θα βάλω όσους μου δίνουν προσφορά να είναι με το τετραγωνικό μέτρο, και όλα μέσα, οπότε θα μπορώ να συγκρίνω και σωστά. Και συμφωνώ μαζί σας ότι έχει και άτομα που κάνουν τους ειδικούς αλλά δεν είναι..

 

Αλήθεια πως καταλαβαίνουμε ότι κάποιος δεν κατέχει το θέμα εάν όλοι παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο ότι πράγματι κατέχουν?

Μπορεί να υπάρχει περίπτωση μια εξηλασμένη πολυστερίνη ενός συστήματος να είναι κατώτερης ποιότητας από μια άλλη (Σύστημα ATLAS XPS με Fibrotermica XPS 5mm πιο φτηνή προσφορά, σύστημα KELYFOS WALL DAW Styrophoam 5mm ακριβότερη προσφορά)? Ή το υαλόπλεγμα για παράδειγμα?

 

Ή στο τέλος της ημέρας αυτός που δίνει για παράδειγμα προσφορά με όλα μέσα 50 ευρώ το μέτρο (αφερεί όλα τα μεγάλα ανοίγματα) θέλει να βγάλει περισσότερα από αυτόν που δίνει προσφορά 44 ευρώ το μέτρο και σε όλα τα κουφώματα 18 ευρώ το μέτρο?

Edited by anthger
Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια πως καταλαβαίνουμε ότι κάποιος δεν κατέχει το θέμα εάν όλοι παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο ότι πράγματι κατέχουν?

 

Mε έβαλες σε σκέψεις βραδιάτικα.Περίπου μισή ώρα σκεφτόμουν βασικά,αλλά μετά ως δια μαγείας θυμήθηκα ότι υπάρχει ένα επάγγελμα που ονομάζεται πολ. μηχανικός,η μηχανολόγος μηχανικός,η' αρχιτέκτων κτλ ο οποίος αν κατέχει επιβλέπει και υπογράφει και μελετάει βήμα-βήμα.Επίσης θέλω να σου επιστήσω την προσοχή στο ότι όλες οι πολυστερίνες είναι ίδιες όπως και το αντιαλκαλικό υαλόπλεγμα,αλλά και τα ειδικά τεμάχια του συστήματος.Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους,δεν υπάρχει η περίπτωση που γράφεις.Αυτός που σου έδωσε προσφορά με παραπάνω χρήματα θέλει μόνο να σε κλέψει,να το πας δικαστικά το θέμα.

 

Τέλος θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να να σε ευχαριστήσω και να μου επιτρέψεις αν θέλεις να σου κάνω μια πρόταση ευγνωμοσύνης κυρίως:

Αν καταφέρεις να μου αποδείξεις,έστω και στο ελάχιστο, ότι συνεχίζοντας να ρωτάς από εδώ μέσα,η δουλεία σου θα γίνει σωστά και σε βάθος χρόνου και πραγματικά θα κερδίσεις χρήματα με αυτό το τροπάριο που επέλεξες,εγώ αύριο πρωί-πρωί θα σου στείλω τα σωστά υλικά free στην πόρτα σου οσα Μ2 και αν είναι η κατασκευή,μέχρι το μεσημέρι θα είναι στον χώρο σου δικός μου μηχανικός που κατέχει(εγώ απουσιάζω,καλύτερα κιόλας) και η δουλειά σου θα τελειώσει χωρίς απρόοπτα νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που σου έδωσε η ταχύτερη προσφορά.Ότι μόλις σου έγραψα το εννοώ απόλυτα,τα έξοδα δικά μου,δικιά σου μόνο μια καλή απάντηση και φώναζε με και Άγιο Βασίλη αν θες,,,θες έτσι δεν είναι?

 

Υγ.

Τα 5mm ΧΡS τι είναι?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

XPS – Βιομηχανικώς παραγόμενα προϊόντα από εξηλασμένο πολυστυρόλιο, πάχους 5 mm

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.