Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προ του 83 με αναγνώριση αυθαιρέτου - δίνω βεβαίωση?


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους...

Ισόγεια αποθήκη 55τ.μ. εντός σχεδίου, με άδεια του 1960 έγινε κατοικία και επεκτάθηκε 27τ.μ.

Το 1977 βγήκε άδεια προσθήκης ορόφου 82τ.μ. (όσο το πραγματικό περίγραμμα του ισογείου), στις παρατηρήσεις της οποίας αναφέρεται εκτός από την άδεια του 1960, η αναγνώριση αυθαιρέτου από την τότε διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών (με αριθμό πρωτοκόλλου).

Η πολεοδομία (Χαλκίδας) λέει ότι όλα τα χαρτιά που είχαν παραλάβει από τις τεχνικές υπηρεσίες προ του 1980 έχουν χαθεί και ο υπάλληλος προτείνει να δοθεί κανονικά βεβαίωση με την επισήμανση ότι έχει γίνει 'αναγνώριση αυθαιρέτου'.

Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να είναι αυτή η αναγνώριση αυθαιρέτου και αν όντως μπορώ να δώσω τη βεβαίωση βασιζόμενος στην οικοδομική άδεια του 1977?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν θα έδινα βεβαίωση.

Θεωρώ ότι, τα 27 τ.μ. συνεχίζουν και είναι αυθαίρετα.Επίσης μάλλον και τα πρώτα 55 τ.μ. δε νομίζω να παραμένουν αποθήκη, αλλά μάλλον έγιναν κατοικία.

Οπότε η μόνη διέξοδος είναι ο 4014 ή αν μπορείς νομιμοποίηση με έκδοση άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Όλο το ισόγειο έχει γίνει κατοικία όπως υπέθεσες... Το θέμα είναι ότι στη νεότερη άδεια αναφέρει την αναγνώριση του αυθαιρέτου (όπως είπα δεν το είχα ξανακούσει σαν ορολογία μέχρι σήμερα) και, απ´όσο ξέρω, δεν μπορεί να εκδοθεί ο.α. προσθήκης σε αυθαίρετο τμήμα αν αυτό δεν έχει νομιμοποιηθεί προηγουμένως με κάποιο τρόπο...ο υπάλληλος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αφού δεν έχει καμία ευθύνη...μπλέξιμο...

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο αντιμετώπισα κι εγώ.

Υπήρχε υπόλοιπο συντελεστή, σε επόμενη άδεια προσθήκης "καταγράφτηκε" το αυθαίρετο, βγήκε η άδεια προσθήκης, έγιναν κι άλλες αυθαιρεσίες. Όλα πριν το 83 (αεροφωτογραφία). Μπήκαν στον 4014 όλα, ρυθμίστηκαν και με περίπου 800 ευρώ πρόστιμο καθάρισε ο ιδιοκτήτης. Έκανε και συμβόλαια κι όλα ΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωσή μου, πάντως, δεν έγιναν άλλες αυθαιρεσίες κατά την προσθήκη...μάλλον θα δώσω τη βεβαίωση βασιζόμενος στην αναγνώριση του 1977...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή, δεν κατάλαβες καλά, η "αναγνώριση" δεν σημαίνει ότι, είναι νομίμως υφιστάμενο......

Δεν μπορείς να δώσεις βεβαίωση 4014.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι στην άδεια του 1977 στον υπολογισμό του Σ.Δ. έχει ληφθεί υπόψη ολόκληρο το ισόγειο και στο τοπογραφικό βάσει του οποίου γίνεται η προσθήκη επίσης το ισόγειο φαίνεται ολόκληρο (και κατοικία). Με αλλά λόγια, με την άδεια του 1977 θεωρώ ότι καλύπτομαι πλήρως... Τώρα, το πώς ακριβώς εκδόθηκε αυτή η άδεια δεν το γνωρίζω (αν πληρώθηκε, δηλαδή, κάποιο πρόστιμο παράλληλα με την αναγνώριση του αυθαιρέτου), αλλά από τη στιγμή που βγήκε πιστεύω ότι μπορώ να προχωρήσω...

Παρεμπιπτόντως, γνωρίζεις αν και πώς μπορούσε να γίνει τακτοποίηση αυθαιρέτου πριν το 1983? Αυτή η αναγνώριση μήπως συνοδευόταν από κάποιο πρόστιμο?

Ευχαριστώ και πάλι..

Link to comment
Share on other sites

Σου ξανατονίζω το εξής:

Το ότι, αναφέρεται το αυθαίρετο σε επόμενη άδεια δεν σημαίνει ότι, είναι νομίμως υφιστάμενο, δηλαδή, δεν σημαίνει ότι, έχει άδεια.

Δηλαδή, συνεχίζει και παραμένει αυθαίρετο μέχρι να το ρυθμίσεις.

Μέχρι να γίνει αυτό δεν μπορείς να εκδόσεις βεβαίωση.

Επίσης, θα πρέπει στα σχέδια της επόμενης άδειας να υπάρχει στο κομμάτι αυτό γραμμογράφηση και σημείωση ότι, είναι αυθαίρετο.

 

Και γιατί προσπερνάς την αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κατοικία;;;;;;

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Μα, από τη στιγμή που στο στέλεχος και στο τοπογραφικό (κάτοψη δεν υπάρχει- έχει χαθεί) της δεύτερης άδειας φαίνονται όλα τα μέτρα του ισογείου και η χρήση του και υπολογίζεται στο Σ.Δ., πώς μπορεί να συνεχίσει να θεωρείται αυθαίρετο?( δεν αναφέρεται απλά όπως λες).. Με άλλα λόγια, μπορεί κάτι που φαίνεται σε εγκεκριμένο σχέδιο και στέλεχος αδείας να μην είναι νόμιμο? (φαντάσου, π.χ., ότι χανόταν η πρώτη άδεια, τι θα ίσχυε τότε?)

Ελπίζω να μην σε ζάλισα, προφανώς δεν είμαι και εγώ 100% σίγουρος, απλά προσπαθώ να βγάλω λογικό συμπέρασμα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.