Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τι ισχύει τελικά εοπυυ;


blume

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 83
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτά που μου είπε ο παιδίατρος προχθές.

 

Για εξέταση.

Μπορείς να κλείσεις ραντεβού σε όποιο υποκατάστημα του ΙΚΑ (πρώην) θέλεις, ή να πας σε όποιο νοσοκομείο, κέντρο υγείας με 5€ εκτός άμα είναι επείγον οπότε δεν πληρώνεις.

Επίσης μπορείς να πας στους συμβεβλημένους γιατρούς, με ραντεβού απευθείας σε αυτούς, λέγοντας το μαγικό: "ραντεβού μέσω ΕΟΠΠΥ". Δεν πληρώνεις τίποτα.

Σε γιατρό μη συμβεβλημένο, πληρώνεις κανονικά και δε θα πάρεις πίσω τίποτα.

 

Για εξετάσεις.

Μπορεί να σου γράψει μία φορά το μήνα εξετάσεις και μη συμβεβλημένος γιατρός. Θα πας μετά να τις κάνεις σε συμβεβλημένο εργαστήριο. Δε χρειάζεται προέγκριση.

Προσωπικά δε το έχω ακούσει από αλλού, μου φαίνεται λίγο δύσκολο να ισχύει.

Οι εξετάσεις γράφονται ηλεκτρονικά.

 

 

Για φάρμακα.

Μπορεί να σου γράψει 2 συνταγές το μήνα και μη συμβεβλημένος γιατρός.

Η συνταγή είναι ηλεκτρονική.

Πολυ κατατοπιστικός! μπράβο

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι έτσι ακριβώς για την εξέταση...Αν πας σε συμβεβλημένο και δεν έχει άλλα ραντεβού για το μήνα (δικαιούνται μέχρι 20 το μήνα) πληρώνεις κανονικά...Μου έχει συμβεί.

Αν είναι λοιπόν επείγον και δεν μπορείς να περιμένεις, πληρώνεις κανονικά ή πας σε νοσοκομείο.

Link to comment
Share on other sites

Οταν πήγα στις αρχες του Δεκέμβρη στο ΤΣΕΜΔΕ στη Μυρτιλήνη, με αποδείξεις προ Νοεμβρίου 2012 οι υπάλληλοι μου είπανε πως ολα εχουν παγωσει και δεν ξέρουνε τι θα γίνει. Δεν παρ'έλαβαν τις αποδείξεις και τις επισκέψεις του βιβλιαρίου και μου ειπανε να πάω στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ να δω εκεί τι γίνεται. Τώρα που θα επιστρέψω στο νησί θα πάω να τους χ... καθώς δεν υπήρχε λόγος να μην παραλάνβουν αποδείξεις προς Νοεμβρίου.

 

Το κερατό σας αχρείοι

Link to comment
Share on other sites

Το ΤΣΜΕΔΕ είναι υποχρεωμένο να δέχεται αποδείξεις ως 10.11.2012 (11.11 ήταν Κυριακή, δε ξέρω τι ισχύει για τις Κυριακές).

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή πας όπου θέλεις, πληρώνεις και δεν παίρνεις τίποτα πίσω; Μου φαίνεται λίγο παράξενο. Στο αρθρο 12 γράφει :

 

Η οδοντιατρική πρόληψη και περίθαλψη παρέχεται σε οδοντιάτρους της ελεύθερης επιλογής των ασφαλισμένων εντός δικτύου συμβεβλημένων οδοντιατρείων ή πολυοδοντιατρείων και στις δομές του Οργανισμού. Με έκδοση εγκυκλίων το Δ.Σ. του Οργανισμού αποφασίζει για την υιοθέτηση και εφαρμογή δεσμευτικών προς όλους τους παρόχους πρωτοκόλλων που αφορούν την οδοντιατρική φροντίδα.

Β) Στις μονάδες υγείας του Οργανισμού παρέχονται, υπηρεσίες πρόληψης θεραπείας και αποκατάστασης το εύρος των οποίων, καθώς και οι διαδικασίες παροχής τους, καθορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. του οργανισμού. Η διαδικασία παροχής και αποζημίωσης των οδοντιατρικών υπηρεσιών που υλοποιούνται, υποχρεωτικά καταγράφονται, εγκρίνονται όπου αυτό προβλέπεται, και εκτελούνται σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Οργανισμού και αφορούν το σύνολο των θεραπευτών (εσωτερικών –εξωτερικών). Η έναρξη ισχύος του παρόντος άρθρου ορίζεται η από 1.01.2014

 

Υποθέτω πως είναι παρόμοια κατάσταση με πριν στο τσμεδε. Δηλαδή σου δίνουν ελευθέρας επιλογής οδοντίατρο και μέχρι ένα ποσό καταθέτεις αποδείξεις και τα παίρνεις μετά πίσω (στο τσμεδε παλιά είχαμε μέχρι 150€/χρόνο αν θυμάμαι καλά). Παίρνω στο τσμέδε προφανώς δεν σηκώνει κανείς τηλέφωνα. Θα πάρω τον οδοντίατρο μου να τον ρωτήσω, μήπως ξέρει αυτός...

Edited by vision
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.