Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συλλογή μεταφορά και προσωρινή αποθήκευση μη επικίνδυνων στερεών υλικών


speedbull

Recommended Posts

Καλησπέρα. Μετά απο ένα ψάξιμο στο forum είδα ότι το εν λόγο θέμα έχει ξανά συζητηθεί αλλά δεν με κάλυψαν αυτά που έχουν ειπωθεί. Θέλω να βγάλω αδεια σε έναν κύριο Συλλογής μεταφοράς και προσωρινής αποθήκευσης μη επικίνδυνων στερεών υλικών. Στη αντιπεριφεριεια που ανήκω μου ζήτησαν να βγάλω ΕΠΟ και αυτή λέει αρκεί όσον αφορά την αποθήκευση!. Για την συλλογή και μεταφορά τώρα πρέπει να παω στην αποκεντρωμένη κεντρικής μακεδονιας και να κάνω μια αίτηση μαζί με μελετηη οργάνωσης και λειτουργίας. Να πω πως ο τύπος που θέλει την αδεια έχει ένα άδειο χωράφι χωρις κανένα κτίσμα ,θα συλλεγει και εκεί θα αποθήκευει προσωρινά scrap και παλιοσίδερα. Μπορει κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με την μελετη οργάνωσης και λειτουργίας; Στην 50910 λεει κάπου ότι πρέπει να γίνει σύμφωνα με κάποιες τεχνικές προδιαγραφές τις οποίες δεν μπορώ να τις βρω πουθενά.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε θα πρέπει να δεις τα παρακάτω :

 

1) ΚΥΑ 8668/2007 (ΦΕΚ 287 Β/2-3-2007) ¨Εγκριση Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρησης Επικύνδυνων Αποβλήτων

 

2) ΚΥΑ ΗΠ 24944/2006 (ΦΕΚ 791 Β/30-6-2006) - Έγκριση Γενικών Τεχνικών Προδιαγραφών - Διαχείρηση επικίνδυνων αποβλήτων

 

3) ΚΥΑ 13588/2006 (ΦΕΚ 383 Β/28-3-2006) - Μέτρα και όροι διαχείρησης επικίνδυνων αποβλήτων

 

Το 2) είναι αυτό που ζητάς, αλλα θέλει πολυ διάβασμα στο σύνολο για την υπόθεση που εξετάζεις

 

Καλή συνέχεια

Edited by dib
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά εγώ όπως έχω γράψει ενδιαφέρομαι για μεταφορά μη επικίνδυνων υλικών. Μετα από αρκετό ψάξιμο βρήκα αυτα που ήθελα και τα παραθέτω παρακάτω, μήπως και τα χρειαστεί κανένας συνάδελφος.

 

Πρώτο και βασικό εργαλείο είναι η ΚΥΑ 50910/2727/2003 όπως έχουν αναφέρει και άλλοι συνάδελφοι σε άλλα posts. Σε ότι τώρα αφορά την μελέτη οργάνωσης και λειτουργίας, θα χρειαστεί η εγκύκλιος της Δ/νσης Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του Υ.ΠΕ.Κ.Α. με αριθ. πρωτ. 129043/4345/08-07-11 «Εφαρμογή νομοθεσίας για τη διαχείριση μη επικινδύνων στερεών αποβλήτων» (ΑΔΑ: 4ΑΣΨ0-ΚΘΣ).

Edited by speedbull
Link to comment
Share on other sites

Σε ότι τώρα αφορά την μελέτη οργάνωσης και λειτουργίας, θα χρειαστεί η εγκύκλιος της Δ/νσης Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του Υ.ΠΕ.Κ.Α. με αριθ. πρωτ. 129043/4345/08-07-11 «Εφαρμογή νομοθεσίας για τη διαχείριση μη επικινδύνων στερεών αποβλήτων» (ΑΔΑ: 4ΑΣΨ0-ΚΘΣ).

 

Συνάδελφε επειδή η εγκύκλιος που ψάχνεις (8-7-11) ειναι προγενέστερη του Ν. 4014/2011, με την παργ. 1 του άρθρου 12 του Ν. 4014, προβλέπει ρητά την κατάργηση όλων των αδειών και εγρίσεων για τη διαχείρηση των αποβλήτων.

Στη συνεχεια εκδόθηκε απο το ΥΠΕΚΑ η Εγκύκλιος 16 με αριθ. πρωτ. 4095/10-11-11, η οποία σε κάποιο σημείο της 2ης σελ. αναφέρει οτι οι άδειες του άρθρου 8 της ΚΥΑ 50910/2003 και του άρθρου 7 της ΚΥΑ 13588/2006, παύουν να ισχύουν.

Επομένως απο την ισχύ του Ν. 4014/11, για τη διαχείρηση των μη επικίνδυνων αποβλήτων παύουν να ισχύουν η υποπαρ. β της παργ. 2, η παργ. 4 και η παργ. 5 του άρθου 8 της ΚΥΑ 50910/2003, συνπεώς δεν απαιτείται άδεια διαχείρησης.

 

Την εγκύκλιο 16 θα την βρεις στη Διαύγεια με αριθ. ΑΔΑ : 45740-ΦΡ5

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο υπάλληλο του τμήματος περιβάλλοντος στην αποκεντρωμένη διοίκηση κεντρικής μακεδονίας στην θεσσαλονίκη, μου έδωσε την ΥΑ που εγραψα στην προηγούμενη δημοσίευση και το Φεκ. Έχει καταργηθεί η άδεια για την προσωρινή αποθήκευση μόνο και όχι για την συλλογή και μεταφορά.Αναγκαστικά θα ακολουθήσω την διαδικασία που μου είπε.

Edited by speedbull
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Συνάδελφε speedbull αν επιτρεπεται ποσο κοστολογειται αυτη η μελετη ?

Μου ετυχε και μενα μια τετοια περιπτωση και δεν ξερω ποσο να ζητησω απο τον πελατη. Δεν θελω να του πω πολλα για να μην την κοπανησει αλλα αν του πω και λιγα θα αδικησω τον εαυτο μου γιατι θελει αρκετο χρονο και κοπο για να πραγματοποιησω την μελετη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα.

 

Ψάχνω οδηγίες εκπόνησης μελέτης οργάνωσης ή έστω κάποιας πρότυπης προκειμένου να εκπονήσω μελέτη για επιχείρηση συλλογής & μεταφοράς μη επικίνδυνων υλικών  με ένα όχημα.    

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Τυγχάνει να έχω και εγώ μια παρόμοια περίπτωση που ο πελάτης μου θέλει να ηλεκτροδοτήσει και να υδροδοτήσει η μάνδρα του. (σημ. χωρίς κανένα κτίσμα)

Βρήκα λοιπόν ότι, αυτό μπορεί να γίνει, μετά από προσκόμιση βεβαίωση της Πολεοδομίας στη ΔΕΗ και ΔΕΥΑΑ, εφόσον αφορά γήπεδο αδόμητο, αλλά περιφραγμένο για  επαγγελματική χρήση στο οποίο δεν θα κατασκευαστεί με Υ/Δ του ιδιοκτήτη κανένα  κτίσμα ή παράπηγμα.

(http://www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/DioikitikesYpiresies/GenDnsiTexnYpiresion/DnsiDomPolEfarmogon/TmimaElegxDomisis/hlektrodotisi_mandras)

Το θέμα μου είναι ότι δεν βρήκα πουθενά εάν χρειάζεται υποχρεωτικά να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, πράγμα το οποίο το καταλαβαίνω στην περίπτωση που θέλεις να κάνεις κάποιο κτίσμα (πχ. γραφείο κ.λ.π.) αλλά όταν σου λέει ότι δεν θα πρέπει να κτίσεις τίποτα μέσα ποιο το νόημα. 

Μετά από ερώτημα στο τμήμα πολεοδομίας της περιοχής μου και μετά από πολλή πίεση που στην αρχή μου έλεγαν όχι κατηγορηματικά κολλήσαμε στην αρτιότητα του γηπέδου γιατί κάπου βρήκαν σε ένα βιβλίο της "Δομικής" για της αδειοδοτησεις, στις μανδρών οικοδομικών υλικών, 'έλεγε ότι το οικόπεδο-γήπεδο θα πρέπει να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και τα υλικά να τοποθετούνται εντός της επιτρεπόμενης δόμησης η οποία θα περιγράφεται σε ένα τοπογραφικό.

Εάν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα γιατί δεν μπορώ να βρω κάτι 'έως τώρα....!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
On 6/12/2012 at 11:13 ΠΜ, speedbull said:

Συνάδελφε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο υπάλληλο του τμήματος περιβάλλοντος στην αποκεντρωμένη διοίκηση κεντρικής μακεδονίας στην θεσσαλονίκη, μου έδωσε την ΥΑ που εγραψα στην προηγούμενη δημοσίευση και το Φεκ. Έχει καταργηθεί η άδεια για την προσωρινή αποθήκευση μόνο και όχι για την συλλογή και μεταφορά.Αναγκαστικά θα ακολουθήσω την διαδικασία που μου είπε.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗ Η ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ SCRAMP ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΧΙ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ MAIl  ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 

 

Η χρήση κεφαλαίων απαγορεύεται. Επίλεξε επεξεργασία μηνύματος και διορθωσέ το. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής.

Pavlos33

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.