Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ορθογώνιες συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ 87


Recommended Posts

Γεια σας

 

Αν και είμαι λίγο "άσχετος" με τα θέματα των συντεταγμένων και των μετατροπών ασχολήθηκα λίγο αυτές τις μέρες και μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω λίγα πράγματα.

Έχω ένα τοπογραφικό το οποίο εχει ορθογώνιες συντεταγμένες (όπως αναφέρει το τοπογραφικό) και θα ήθελα να το μετατρέψω σε ΕΓΣΑ 87. Έχουν καποια σχέση οι ορθογώνιες συντεταγμένες με τα ήδη "γνωστά" συστήματα συντεταγμένων? Δηλαδή, είναι μήπως μία άλλη ονομασία πχ. του Hatt?? Ή είναι διαφορετικό συστημα? Και αν είναι που μπορώ να βρω μετασχηματισμούς?

 

Ευχαρηστώ

 

 

 

Καλημέρα συνάδελφε,

Το ίδιο πράγμα το ρωτάς σε 4 σημεία στο forum . Όπως για παράδειγμα εδώ . Τα άλλα σβήστηκαν.

Αρκεί μια φορά . Ας μην κάνουμε κατάχρηση της φιλοξενίας του forum.

Ρίξε μια ματιά στους Κανόνες Συμμετοχής

 

Ευχαριστώ . gvarth

Edited by gvarth
Επανάληψη της ίδιας ερώτησης σε πολλά σημεία μέσα στο forum
Link to comment
Share on other sites

Προγράμματα μετατροπών υπάρχουν, το θέμα όμως είναι ότι αν ήταν το σύστημα αναφοράς σε HATT θα το έλεγε! Αυτό τουλάχιστον προστάζει η λογική μου..

 

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι πρόκειται για αυθαίρετο τοπικό σύστημα αναφοράς. Έχω να προτείνω τα εξής ανάλογα με την περίπτωση:

 

-Σε περίπτωση που απλά κάνεις την πλάκα σου ή θέλεις να τεστάρεις τα μαθηματικά σου ή θέλεις να δεις αν η αποτύπωση "στέκει", έστω στην μορφή, σάρωσε - ψηφιοποίησε το σχέδιο και κάν'το paste σε ορθοφωτογραφία του κτηματολογίου. Μία πρόχειρη μετατροπή του τοπογραφικού σε ΕΓΣΑ87, με την απίστευτη ακρίβεια των 2, 3 μέτρων, γίνεται εάν έχεις προηγουμένως γεωαναφέρει την ορθοφωτογραφία του κτηματολογίου στο AutoCAD ή σε κάποιο αντίστοιχο άλλο λογισμικό.

 

-Εάν πρόκειται για κάτι έστω και πιο σοβαρό, πχ να βγει η δουλειά αυτή έξω από το γραφείο σου για οποιοδήποτε λόγο :razz: μην ακολουθήσεις το προηγούμενο βήμα.

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.