Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικά δικαιώματα τοπογράφων ΤΕΙ


Recommended Posts

Βλέποντας κανείς ειδήσεις και κρίνοντας από την ιστορία (κοντά 25 χρόνια τώρα) αντιλαμβάνεται γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στην Ελληνική πολιτεία- δικαιοσύνη για το θέμα μας. Ευτυχώς που υπάρχει και το Ευρωπαϊκό δικαστήριο μπας και μπει μια τάξη στο Ελλαδιστάν.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 147
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εμένα με ανησυχεί 1 άρθρο στο προσχέδιο (είναι το ίδιο ακριβώς για όλα τα τμήματα που περιλαμβάνει):

 

5. Όλοι οι πτυχιούχοι ΤΕΙ απόφοιτοι Τμημάτων Δομικών Έργων ανεξάρτητα του έτους αποφοίτησής τους εγγράφονται υποχρεωτικά μετά από εξετάσεις χορήγησης άδειας επαγγέλματος σε φορέα πιστοποίησης και ελέγχου της άσκησης του επαγγέλματος των Πτυχιούχων Μηχανικών και της συνεπαγόμενης κοινωνικής ευθύνης προς το δημόσιο συμφέρον, που θα ορισθεί. με ειδικό Π.Δ., που θα εκδοθεί.

 

Ποιος να είναι αυτός ο φορέας; Αν είναι το ΤΕΕ τη κάτσαμε τη βάρκα που λένε κ στο νησί μου...

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Stayro πρέπει να σε ενημερώσω ότι στο ΤΕΕ, μη έχοντας πλέον άλλη επιλογή παρά την εγκατάλειψη της μεσαιωνικής τους νοοτροπίας, υπάρχει μια συζήτηση από κάποιους για το μήπως ήρθε η ώρα να γραφτούμε και εμείς μέλη στο ΤΕΕ. Με βάση τις αλλαγές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και τα όσα συζητιούνται, εγώ πιστεύω ότι αυτό θα γίνει αργά ή γρήγορα.

Βέβαια κανείς δεν ξέρει με τι όρους και προϋποθέσεις γιατί γνωρίζεις καλά τι κουμάσια είναι εκεί μέσα και τι κόμπλεξ κουβαλάνε μερικοί. Σε κάθε περίπτωση, ίσως (λέω ίσως) φαίνεται πως το σημερινό τερατούργημα που ονομάζεται ΤΕΕ και παρουσιάζεται ώς ο δήθεν "τεχνικός σύμβουλος" του κράτους θα αρχίσει να μετασχηματίζεται σε κάτι άλλο, δεχόμενο ως μέλη του όλες τις βαθμίδες του τεχνικού κόσμου, όπως άλλωστε θα έπρεπε να ισχύει εδώ και δεκαετίες. Υπάρχει λοιπόν μια άποψη ότι το ΤΕΕ πρέπει να είναι ευρ'υτερος φορέας του Τεχνικού κόσμου και όχι αποκλειστικά και μόνο των διπλωματούχων. Εν αναμονή γιατί όλα αυτά ειναι ακόμα απλά θεωρίες και κουβένετες διαδρόμων.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι,οι "κομπλεξικοί" κύριοι του τεε, όπως γνώρίζεται είναι στην πλειοψηφία τους πολιτικοί μηχανικοί, τα επαγγελματικά δικαιωματά τους υπερκαλύπτουν τα επαγγελματικά δικαιωματα των τοπογράφων αει .Στην περιπτωση που διευρύνουν τα δικαιώματα των τοπογράφων τει οπως θα έπρεπε,θα δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα στους τοπογραφους αει οι οποιοι θιγονται αμεσα.Ας μην ξεχνάμε οτι το προγραμμα σπουδων των αει τοπογραφίας ειναι κατα 80% ή και περισσοτερο ομοιο με αυτο των πολιτικων μηχανικών ομως τα επαγγελματικα τους δικαιωματα δεν συγκρινονται.Ποιο νοημα υπαρχει να κοπιάσεις πολύ περισσότερο να εισαχθείς σε κάποιο αει τοπογραφίας και ακόμα περισσότερο να αποκτησεις πτυχιο?Και να μην ξεχναμε και αυτο που ανεφερε ο συναδελφος παραπάνω και η κουτση Μαρία δηλωνει τοπογραφος και πουλαει δεν κανει τοπογραφικα και μαλιστα εξαρτημενα με την επιστημονικη μεθοδο του gps κινητου τηλεφώνου?Ελεος!

Link to comment
Share on other sites

Ας θίγονται οι ατμ, όταν όλοι οι άλλο κάνουν τον τοπογράφο ειναι καλά, έχω δεί οδηγό νταλίκας που μεταφέρει ανδανή υλικά να κάνει χωροσταθμίσεις για κατασκευαστική εταιρεία, μέχρι και βιολόγο και απόφοιτο ιχθυοκαλλίεργιας να κανουν τοπογραφικές αποτυπώσεις, και πολιτικούς μηχανικούς να κάνουν εξάρτηση με gps και να τρέχουν οι ιδιοκτήτες στα δικαστήρια για να βρούνε λύση. Τέτοια χαοτική κατάσταση επικρατεί έξω, και μετά φταίνε οι απόφοιτοι τει που δίκαια ζητάνε επαγγελματικά δικαιώματα αντάξια τους.

Link to comment
Share on other sites

Ας μην ξεχνάμε οτι το προγραμμα σπουδων των αει τοπογραφίας ειναι κατα 80% ή και περισσοτερο ομοιο με αυτο των πολιτικων μηχανικών ομως τα επαγγελματικα τους δικαιωματα δεν συγκρινονται.

 

!!!!!!! Αλήθεια ισχύει αυτό;;;;

Είναι το πρόγραμμα σπουδών των τοπογράφων τόσο όμοιο με αυτό των πολιτικών μηχανικών; Νομίζω ότι δεν ισχύει ούτε κατά προσέγγιση αυτό...

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να συμφωνήσω με τον Chihor δεν είναι

ίδιο το πρόγραμμα σπουδών, άρα δεν θα έπρεπε να αναλάβουν τοπογραφικές μελέτες καν οι πολιτικοί μηχανικοί.

 

ένα και ένα κάνει δύο.

Link to comment
Share on other sites

Οκ συμφωνώ και ανακαλώ. Πράγματι, τα κοπράκια είναι συμπαθέστατα (ακόμα κι αυτά που μας κυνηγάνε με τις μηχανές) και ζητώ συγνώμη από τα συμπαθέστατα τετράποδα για την προσβολή που τους έκανα να τα παρομοιάσω με τους γνωστούς αγνώστους στο ΥΠΕΧΩΔΕ χεχε :) :D ...

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζω πολυ καλα αυτο που ανέφερα περι προγραμματος σπουδών,είμαι πτυχιουχος τοπογράφος μηχανικος και φοιτητης της σχολης πολιτικών μηχανικών στο εμπ.Απλα οι πολιτικοί μηχανικοι δεν κανουν σοβαρα μαθήματα τοπογραφίας-γεωδαισιας και δεν θα επρεπε να υπογραφουν τοπογραφικά και οι τοπογραφοι δεν κανουν σοβαρα μαθηματα στατικής-αντοχης υλικων και δεν θα επρεπε να υπογραφουν στατικες μελετες.Αυτη ειναι και η διαφορα στο 20%του προγράμματος σπουδων.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.