Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικά δικαιώματα τοπογράφων ΤΕΙ


Recommended Posts

Κανένας δεν αμφιβάλλει ότι οι πολιτικοί μηχανικοί δεν μπορούν να αναλάβουν αρχιτεκτονικά, διαγράμματα κάλυψης, και τοπογραφικά για την άδεια, ασχέτως αν το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα αντιαισθητικό κουτί λόγω του ότι δεν συμβουλεύτηκε αρχιτέκτονα. Αλλά αμφιβάλλω αν κάνουν μόνο αυτά, αναλαμβάνουν τοπογραφικές αποτυπώσεις τεραστίων εκτάσεων μην εφαρμόζοντας απλές μεθόδους γεωδαισίας, μην επιλύοντας οδεύσεις, θεωρόντας την γη επίπεδη, αναλαμβάνοντας φωτογραμμετρικές μελέτες και μελέτες ΣΓΠ μην έχοντας κάνει ένα μάθημα επ αυτού, που πας ρε καραμήτρο. πότε θα το καταλάβετε ρε παιδιά , σε μελέτες και κατασκευές ένας επιστήμονας μη αντίστοιχης ειδικότητας δεν αρκεί.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 147
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Απάντηση δεν έχω πάρει στο εξής ερώτημα:

Αν ο πολ μηχανικός συγκοινωνιολόγος είναι εξίσου ικανός στα στατικά με έναν Π.Μ. υδραυλικών και έναν με Π.Μ. δομοστατικό, γιατί ο δομοστατικός κάνει τα μαθήματα της ροής του; Αφού δεν περιλαμβάνουν παραπάνω γνώσεις. Ο άλλος που πήρε ροή συγκοινωνιολόγων υποτίθεται ξέρει τα ίδια. Το ερώτημα ισχύει για κάθε ροή βέβαια.

 

Υπάρχει 1 λογική πέραν του: Είμαστε το ΤΕΕ κ κάνουμε ότι θέλουμε κ σε όποιον αρέσει;

Link to comment
Share on other sites

O Στατικός στατικά και ο μηχανικός υδραυλικών υδραυλικά έργα. Περί κατακερματισμού της γνώσης αυτά είναι ιστορίες για τους γνωστούς...(μανάβηδες, περιπτεράδες...)

Τι σημαίνει κατακερματισμός ??? Δηλαδλη ο πολιτικός μηχανικός να τα κάνει όλα ??? Και ο τοπογράφος που τον στέλνει ο μπαμπάς του να σοπυδάσει 5 χρόνια τι είναι ??? μ@@@@@ς ????

 

Δεν έχει κατακερματισμό και πράσινα άλογα. Πες με συμφέρει που είμαι πολιτικός μηχανικός και υπογράφω λίγο από όλα. Τα υπόλοιπα είναι να τα λες...τα γνωστα...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ανέφερα τα μαθηματα επιλογης βλεπ.αγγλικα,φιλοσοφιες κ αλλες πα..ριες.το προγραμμα σπουδων αλλαζει συνεχεια οπως και οι τιτλοι των μαθημάτων το 2006 που αποφοιτητησα εγω αυτα ηταν τα μαθήματα με αυτα τα ονοματα με την ιδια υλη και βαθμο δυσκολιας και εμβαθυνσης να εξαρταται απο τον καθηγητη και πιστεψε με αυτο μπορεις να το διασταυρωσεις και μονος σου.Τα μαθηματα που απαιτουνται για πτυχιο ηταν 57 και εγιναν προσφατα 61.κανε τωρα τισ πραξεις σου και συγχωρεσαι με αν ειναι κοινο το 75% και οχι το 80%.

Link to comment
Share on other sites

@pappos, Προφανώς δεν αναφερόμουν στους τοπογράφους, ούτε και στους αρχιτέκτονες. Εκείνο που δεν φαίνεται να γίνεται κατανοητό είναι ότι δεν υποστηρίζω την εξίσωση στα τοπογραφικά των πολιτικών και των τοπογράφων, ούτε στα αρχιτεκτονικά των αρχιτεκτόνων και των πολιτικών, ούτε στα στατικά των πολιτικών και των αρχιτεκτόνων και των τοπογράφων. Εγώ υποστηρίζω διάκριση αρμοδιοτήτων όχι όμως και τον πλήρη αποκλεισμό σε όλα. Τουλάχιστον όχι με τα προγράμματα σπουδών που ισχύουν σήμερα. Αλλιώς θα είμαι εγώ ο μ@@@@@ς που έχει κάνει ένα σωρό μαθήματα που θα του είναι άχρηστα στο μέλλον.

Όσο για το μανάβη και τον περιπτερά, μην τους υποτιμάς και τόσο. Αντιλαμβάνονται πολύ περισσότερα από όσα τους έχεις ικανούς.

Link to comment
Share on other sites

Τα μαθήματα που κάνει ένας πολιτικός μηχανικός πέρα την στατική για παράδειγμα, είναι για να έχει μια εικόνα περί των άλλων επιστημών και συναδέλφων μηχανικών, όπως τοπογράφοι, μηχανολόγοι κ.τ.λ.

 

Αλλά τα μαθήματα που κάνεις εσύ όπως τοπογραφία, αρχιτεκτονική κ.τ.λ. είανι για να μπορείς για παράδειγμα να διαβάζεις ένα σχέδιο αρχιτεκτονικο, δεν σημαίνει ότι έχεις και τις αρμοδιότητες του αρχιτέκτονα όμως, το ίδιο ισχύει και για τα τοπογραφικά για παράδειγμα. Θα σου δείξει ο τοπογράφος ένα σχέδιο, πρέπει να είσαι σε θέση να το διαβάσεις. Αλλά πάλι δεν σημαίνει ότι έχεις τα δικαιώματα του τοπογράφου. Για αυτό λέγεσαι μηχανικός. Πρέπει να γνωρίζεις και τις άλλες ειδικότητες αλλά για την δική σου ευκολία αλλά και συνενόηση με τους άλλους μηχανικούς. Δεν σημαίνει επειδή κάνεις λίγο τοπογραφία οτι μπορείς να κάνεις και τοπογραφικά.

Απλά πράματα.

Τώρα αν με την πάροδο των χρόνων οι πολιτικοί μηχανικοί κάνουν λίγο από όλα είναι θέμα Ελλαδιστάν.

 

Τον μανάβη και τον περιπτερά όχι μόνο δεν τους υποτιμώ αλλά τους σέβομαι περισσότερο και από τους πολιτικούς. Το λέω έτσι γιατί στα ακαδημαικά ξέρουν όσα ξέρω εγώ απο πυραύλους...

Link to comment
Share on other sites

Οι πολιτικοί μηχανικοί μάλλον χάνουν δικαιώματα προς άλλες ειδικότητες με την πάροδο του χρόνου παρά αποκτούν καινούργια :)

Τώρα για το σκοπό που γίνονται κάποια μαθήματα, προφανώς για άλλη μια φορά είναι ζήτημα ερμηνείας. Προσωπικά δε θεωρώ ότι καλοκαιριάτικά έκανα αποτύπωση τμήματος της πολυτεχνειούπολης με θεοδόλιχο και σταδία μόνο και μόνο για να μπορώ να διαβάσω ένα τοπογραφικό.

Link to comment
Share on other sites

pappos έχεις πιάσει την μισή αλήθεια. Ο πολιτικός μηχανικός δυστυχώς ή ευτυχώς, καλώς ή κακώς μέχρι σήμερα που μιλάμε είναι allaround παίχτης τουλάχιστον στην Ελλάδα. Είναι σε θέση όχι μόνο να κατανοήσει τις αρμοδιότητες των άλλων μηχανικών αλλά να τις παράξει απο την αρχή για δεδομένης σπουδαιότητας έργα. Ως πιο παλαιά σχολή έχει αυτό το χαρακτηριστικό που εσεις το θεωρείτε κουσούρι εμείς πάλι ευλογία!! αμην.

Link to comment
Share on other sites

chiho για αυτό λέγεσαι επιστήμονας και μηχανικός. Αν δεν τα κάνεις αυτά στην σχολή σου για ακαδημαικούς σκοπούς τι περιμένεις ? Πρεπει να τα κάνεις όμως. Αλλιώς θα έχεις πιο λίγα μαθήματα και το χέρι σου θα πάθει αγκύλωση απο το κρατημα του φραπε στην παραλιακή και το μάτι σου και αυτό από το να κοιτάς τις κοπέλες...

Link to comment
Share on other sites

Αναγνωρίζεται η επιστημονική κατάρτιση των πολιτικών μηχανικών;;; Έστω και έτσι είμαι χαρούμενος μιας και στο παρελθόν είχε αμφισβητηθεί και αυτή :D

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.