Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κινητοποίηση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου


Earl

Recommended Posts

Αναφέρθηκα , πολύ γενικά είναι αλήθεια , σε αρμοδιότητες και ικανότητες κάτι που προσπέρασες . Ισα - ίσα με την επιλογή '' του ανήκομεν εις την Δύσιν '' η αναξιοκρατία στην Ελλάδα αποτελεί συστατικό στοιχείο της . Το τι συνέβαινε στην ΕΣΣΔ δεν το ξέρρω και δεν με απασχόλησε και ποτέ. Επειδή όμως αναφέρεις πως εκεί είχε λόγο το κόμμα , στην Ελλάδα δεν είχε και δεν έχει λόγο διαχρονικά το κόμμα ; Αν ρίξει κανείς μια αντικειμενική ματιά στην πορεία μας , απο τη μεταπολίτευση και μετά , εύκολα θα καταλάβει γιατί βρισκόμαστε σήμερα εδώ που βρισκόμαστε . Για όλα τα κακά που μας συμβαίνουν δεν φταίει πάντα το ΤΕΕ ( Όχι ότι δεν έχει μεγάλες ευθύνες ) . Η αναδουλειά φέρνει και γκρίνια και φταίχτες .

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε δεν χρειάζεται να αναλύουμε θέματα που είναι ξεκάθαρα σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας. Όταν αναφερόμουν σε έναν ιδεατό, για την Ελλάδα, κόσμο προφανώς εννοούσα ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε ουδέποτε αξιοκρατία. Δεν χρειάζεται να καταφύγουμε στις κομματικές πρακτικές για να αντιληφθούμε τί συνέβαινε και τί συμβαίνει. Στις περισσότερες των περιπτώσεων το να είναι κανείς γόνος γνωστής οικογένειας της εκάστοτε περιοχής αρκούσε για να ανοίξει τις πόρτες και αυτό δυστυχώς δύσκολα θα το ξεπεράσουμε σαν λαός.

 

Το πρόβλημά μου ξέρεις ποιό είναι; Ότι καταλογίζεις την γκρίνια στην αναδουλειά ενώ αυτή η γκρίνια υπήρχε και τις περιόδους που υπήρχαν δουλειές. Πρόκειται δε περί σαφώς δικαιολογημένης και αιτιολογημένης γκρίνιας. Εδώ υποτίθεται ότι προβαίνουν σε διαρθρωτικές αλλαγές όλων των κλάδων αλλά βλέπεις μια συνεχή διαφοροποίηση των ΤΕ από τους ΠΕ. Εικοσιτόσα χρόνια μετά την Μπολόνια αρνούμαστε να εφαρμόσουμε την βασικότερη και ουσιωδέστερη διαρθρωτική αλλαγή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, λογικό δεν είναι να υπάρχει γκρίνια;

Link to comment
Share on other sites

Εμένα η "κινητοποίηση" της εετεμ , μου φάνηκε ύποπτη , αφού τόσα χρόνια ήταν ανύπαρκτη .

Τελικά χτές κατάλαβα τι έγινε .

 

Ο υπουργός παιδείας μίλησε σαφέστατα γιά έκδοση των ΕΔ των πτυχιούχων μηχανικών ΤΕ .

 

Αρα το τοπίο ξεκαθαρίζει . Νέες διοικήσεις στα ΑΕΙ μη ελεγχόμενες από τις παρατάξεις , απόφαση ΣτΕ γιά το θέμα των ΕΔ των ΤΕΙ που θα επαναφέρει την λογική στον χώρο , κατάργηση του ΤΕΕ όπως το ξέρουμε και αύξηση της ισχύος των επαγγελματικών συλλόγων , κατάργηση των σχολών μηχανικών ΠΕ και ΤΕ όπως τις ξέρουμε με συγχωνεύσεις και εφαρμογή της Μπολώνιας με το 4-1-3 .

 

Η εετεμ λοιπόν προσπαθεί να φωνάξει παρούσα , μπάς και πάρει κανένα κοκκαλάκι δόξας , αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει .

 

Το νέο φορολογικό οδηγεί τους ΕΕ σε κλείσιμο , κάτι που είναι ευκταίο γιά το κράτος , αφού έτσι ωθούνται στην υπαλληλοποίηση όπου η φοροδιαφυγή είναι αδύνατη .

 

Αρα το μέλλον μας είναι σε πρώτη φάση γιά όσους έχουν ήδη στημένα γραφεία , ο συνεταιρισμός και γιά τους νεώτερους η υπαλληλοποίηση σε εταιρείες με προοπτική στο μέλλον να γίνουν εταίροι .

 

Γιά να δούμε πόσο θα δικαιωθώ .

Edited by BAS
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ο υπουργός παιδείας μίλησε σαφέστατα γιά έκδοση των ΕΔ των πτυχιούχων μηχανικών ΤΕ .

 

Ρε BAS είσαι και παλιός. Και ο Στυλιανίδης, και ο Σπηλιοτόπουλος, και ο Πανάσχετος, όλοι στο ΥΠΕΠΘ και όλοι είπαν θα εκδοθούν ΠΔ. Είδες εσύ τίποτα άλλο εκτός από προσχέδια;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

H ΕΕΤΕΜ έχει κάνει ένα σοβαρό λάθος.. πολέμησε και πολεμάει το ΤΕΕ όχι για να καλυτερεύσει τα πράγματα, αλλά γιατί "δεν ειναι ΤΕΕ".

Ταπεινή μου γνώμη (καθώς ουδεμία στενή επαφή έχω με αμφότερους φορείς) είναι ότι η λύση δεν είναι σε αυτούς. Πρέπει ΕΕΤΕΜ ΤΕΕ να πάψουν να υπάρχουν και τη θέση τους να πάρει ένας σοβαρός υφιστάμενος ΞΕΝΟΣ φορέας πιστοποίησης μέχρι να στήσουμε εμείς ως έλληνες κάτι που επιτέλους ΔΕ θα θυμίζει "τραπεζάκια κομματων"

Edited by George78
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Mίλησε γιά συντεχνιακές πρακτικές . Είχε μιλήσει άλλος έτσι ? Αλλά το θέμα δεν είναι τι λέει αυτός . Ενας απλός υπάλληλος είναι .

 

Αλλοι έχουν αποφασίσει .

Link to comment
Share on other sites

Εδώ ο κόσμος χάνετε και αυτοί το χαβά τους.

"Κάντε μας Διπλ Μηχανικούς".

Έτσι με τσαμπουκά!

Δεν καταλαβαίνουν ότι αφού ούτε η ΤΡΟΙΚΑ που πρεσβεύει τις αρχές του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου που λέει όλοι ισοπεδώνονται για να έχουμε χαμηλές υπηρεσίες αλλά πάλι τίποτα.

 

Κύριοι το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και σήμερα οι Μηχανικοί ΤΕ αποδεικνύονται απλοί ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ κατώτεροι των περιστάσεων...

 

Ντροπή.

  • Upvote 3
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Μετά μου λέτε για συνεργασίες μεταξύ ΠΕ-ΤΕ. Μήπως είναι καιρός ορισμένοι να περάσουν από την οίηση στην ποίηση; Γιατί μέχρι τώρα από οίηση χορτάσαμε...

 

Επίσης κοιτάξτε λίγο πως λειτουργούν τα επιμελητήρια άλλων χωρών (πχ Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία κλπ), συγκρίνετέ τα με το ΤΕΕ και μετά πείτε μου ποιος αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων επί σειρά ετών.

Edited by cna
Link to comment
Share on other sites

Συνεργασίες μεταξύ ΠΕ-ΤΕ υπάρχουν cna και πολλές μάλιστα . Υπάρχουν και γραφικοί ένθεν - κακείθεν βέβαια , αλλά δεν ασχολούμαστε με αυτούς .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.