Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδεια λειτουργίας εργαστηρίου κατασκευής φωτιστικών και ειδών διακόσμησης με πώληση χονδρική λιανική


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

σε ισόγειο βιοτεχνικό χώρο που νοικιάζω(περιοχη ΒΙΠΑ προς εξυγίανση) διατηρώ κατάστημα χονδρικής και λιανικής πώλησης φωτιστικών και ειδων διακόσμησης επι δεκαετίας(με νόμιμη έναρξη εργασιών στην εφορία με ανάλογους ΚΑΔ).

 

δυστυχώς τυχαία έμαθα ότι τυπικά είμαι παράνομος.

 

θα ήθελα να συνεχίσω να υπάρχω επαγγελματικά σε αυτό το χώρο χωρίς όμως να χρειαστεί οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης του χώρου απο την βιοτεχνική που ήδη έχει.

 

έχω σκεφτεί να αλλάξω την κύρια δραστηριότητά μου στην εφορία βάζοντας αυτήν της κατασκευής φωτιστικών σωμάτων και ειδών διακόσμησης(επαγγελματικό εργαστήριο) και ως δευτερεύουσες δραστηριότητες να βάλω αυτές της χονδρικής και λιανικής πώλησης αυτών.

 

πείτε μου σας παρακαλώ αν αυτό θα μπορούσε να μου εξασφαλίσει την νόμιμη παραμονή μου σε αυτόν τον βιοτεχνικό χώρο χως αλλαγή χρήσης.

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Απο κάποια συμβόλαια που χρειάστηκαν να κάνουν οι ιδιοκτήτες έγινε σχετική ερώτηση στην πολεοδομία(για το αν προβλέπεται στον βιοτεχνικό αυτό χώρο να λειτουργεί κατάστημα)

και τους απάντησαν ότι πρέπει να είχε γίνει αλλαγή χρήσης σε κατάστημα.

Link to comment
Share on other sites

1) Σωστά τους απάντησε η πολεοδομία

2) Και συ εισαι παράνομος γιατί κάνεις λιανικό εμπόριο σε χώρο βιτεχνικού κτηρίου ενω έχεις δικαίωμα μόνο για χονδρική

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

αυτό το γνωρίζω πλέον

 

η ερώτηση είναι εαν βγάζοντας άδεια επαγγελματικού εργαστηρίου(κατασκευής φωτιστικών) και τροποποιώντας στην εφορία τους ΚΑΔ βάζοντας ως κύρια δραστηριότητα την κατασκευή και ως δευτερεύουσες την χονδρική και λιανική πώληση αν θα μπορούσα να συνεχίσω στον ίδιο χώρο χωρίς αλλαγή χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

η ερώτηση είναι εαν βγάζοντας άδεια επαγγελματικού εργαστηρίου(κατασκευής φωτιστικών)....... αν θα μπορούσα να συνεχίσω στον ίδιο χώρο χωρίς αλλαγή χρήσης.

 

Ναι μπορείς, μονο αν βγάλεις άδεια εργαστηρίου

 

.....και τροποποιώντας στην εφορία τους ΚΑΔ βάζοντας ως κύρια δραστηριότητα την κατασκευή και ως δευτερεύουσες την χονδρική και λιανική πώληση

 

Για τη λιανική με άδεια εργαστηρίου, όχι

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

@dib: την εφορία βασικά δεν την ενδιαφέρει. Αυτοί θέλουν να εισπράττουν τον ΦΠΑ και τους λοιπούς φόρους οπότε μπορεί να βάλει ό,τι ΚΑΔ θέλει, αρκεί να μην υπάρχει η υποχρέωση έκδοσης άδειας λειτουργίας από άλλη αρχή, ως δευτερεύουσα δραστηριότητα. Το πρόβλημα είναι κατά βάση πολεοδομικό...

Link to comment
Share on other sites

ο χώρος στον οποίο στεγάζομαι είναι ~350m2

 

αν τακτοποιούσα σαν αυθαίρετη χρήση καταστήματος ~10m2 και έβγαζα και άδεια λειτουργίας εργαστηρίου θα μπορούσα να είμαι και πολεοδομικά "σωστός" για δηλωμένη δραστηριότητα κατασκευής και λιανικής?

 

να σημειωθεί ότι σε όλο το χώρο έχω φτιάξει με mdf ενιαία ψευδοροφή και πάρα πολλές εσοχές(δαιδαλώδες) όπου στα πάνω 2/3 της εσοχής κρεμάω φωτιστικά και στο κάτω 1/3 αποθηκεύω.

Επίσης έχω διαμορφώσει ένα χώρο ~30m2 γραφείου από mdf και ντέξιον.

Ο ισχυρισμός ότι τα ~10m2 είναι το κατάστημα λιανικής και όλο το υπόλοιπο που έχει την ίδια εικόνα- απλά θα βάλω και κάποια μηχανήματα- είναι εργαστήρι, μπορεί να "σταθεί" και να είμαι καλυμένος στην πολεοδομία?Θα μπορούσα ενδεχόμενα να πω ότι τα φωτιστικά που κρέμονται στα 10 μ2 είναι προς πώληση με καρτελάκια ενώ αυτά που κρεμάω στον υπόλοιπο χώρο ειναι για επι τόπου μεταποίηση χωρίς να έχουν καρτελάκι τιμής να κρέμεται.(όπως καταλαβαίνετε προσπαθώ να βρω ένα τρόπο να συνεχίσω να υπάρχω επαγγελματικά σε αυτό το χώρο "νόμιμα")

 

Υ.Γ εδώ προκύπτει ένα ακόμη ερώτημα το εάν και ποια από τα: ψευδοροφή, γραφείο(χώρος με πόρτα), εσοχές(δεν αποτελούν δωμάτια) χρειάζονται τακτοποίηση για να νομιμοποιηθούν.

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

@fossman: από όσα ξέρω για τις άδειες, κάποια χρόνια που ασχολούμαι, για εργαστήριο (ή και εργοστάσιο ακόμα) δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, από πλευράς πολεοδομίας, εφόσον έχει χρήση βιοτεχνική ο χώρος και η χρήση γης το επιτρέπει..

 

Επιτρέπεται να έχεις άδεια εργαστηρίου και να έχεις και λιανική πώληση. Πχ υπάρχουν εργαστήρια παραγωγής τροφίμων, έχουν με την παλιά υγειονομική διάταξη χώρο λιανικής πώλησης 15m2 (πρατήριο), αλλά και το δικαίωμα για χονδρική πώληση ως εργαστήρια.

 

Αν λοιπόν βγάλεις άδεια εργαστηρίου για όλο το κτίριο, δεν σε εμποδίζει να έχεις και όσα τετραγωνικά θέλεις για τη λιανική.

 

Η χρήση του χώρου βιοτεχνικού, επιτρέπει έως και ίδρυση εργοστασίου, ενώ η χρήση κατάστημα επιτρέπει τη χρήση έως εργαστήριο και εφόσον είναι σε ΒΙΠΑ, οι ιδιοκτήτες δεν θα πρέπει να κάνουν αλλαγή χρήσης

Link to comment
Share on other sites

μολις είδα το θεμα μετα την απαντηση του συναδελφου.

Επιβεβαιωνω και εγω αυτα που εγραψε.

Δε χρειαζεσαι αλλαγη χρησης, μπορεις να εχεις και λιανικη.

Δε θα ζητήσεις βεβαιωση χρήσης γης απο πολεοδομια γιατί ο χωρος επιτρεπει τη χρήση εργαστηριου...

 

Ειναι πολυ απλο. Προχωρα με ενα μηχανικο, γρηγορα θα εχεις την αδεια σου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.