Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βορβοροσυλλέκτες


thakris

Recommended Posts

Ξέρει κανένας τίποτα για βορβοροσυλλέκτες Πλυντηρίου-Λιπαντηρίου;

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

καλό θα είναι να ρωτήσεις στην ΕΥΔΑΠ που είναι η αρμόδια υπηρεσία για να σου δώσει υπόμνημα με τις διαστάσεις καθώς και σχέδιο κάτοψη-τομή βορβοροσυλλέκτη που είναι πολυ κατατοπιστικό πιστεύω πως θα σε καλύψει πλήρως

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 5 years later...

θελω σας παρακαλω να επαναφερω το θεμα. υπαρχει ενα μαγαζι που θελει να γινει πλυντηριο αυτοκινητων και οχι λιπαντηριο. αρχισαμε να μαζευουμε δικαιολογητικα και εχουμε κολλησει στο θεμα του βορβοροσυλλεκτη. πηγαμε στην δευαμβ και μας εστειλε στο βιολογικο καθαρισμο και απο κει μας ειπανε να διαβασουμε το νομο για να δουμε τι λεει για τον βορβοσυλλεκτη ποιος ειναι ο νομος μονο για πλυντηριο και οχι και λιπαντηριο μαζι?

 

και κατι αλλο το μαγαζι απο κατω εχει υπογειο  με θεσης σταθμευσης  και ολες οι αποχετευσεις περνανε ευτυχως απο το υπογειο αλλα το θεμα ειναι αμα μας ζητησουνε βορβοροσυλλεκτης η τι αλλο ξερω εγω ποιος θα μας πει τι ογκο πρεπει να εχει ο συλλεκτη? διοτι αμα χρειαζετε δια νομου κανενας βορβοροσυλλεκτης 1 κυβικο και μαζι και ενας ελαιοσυλλεκτης αλλα 2 κυβικα ειναι πολυ δυσκολο να γινει στο υπογειο και πρεπει ο πελατης να κοιταξει για αλλο μαγαζι.

 

ευχαριστω εκ των προτερον

Link to comment
Share on other sites

Η ΕΥΔΑΠ (στην Αθήνα τουλάχιστον) έχει τυποποιημένα σχέδια βορβοροελλαιοσυλλεκτών (δύο τύποι).

Χονδρικά ένας βορβορ.......... έχει 3 με 3.5 μέτρα μήκος, 1 μέτρο πλάτος και 1,85 μέτρα βάθος. Αυτές είναι πάνω κάτω οι ελάχιστες διαστάσεις. Ο βοροβορ..... μπορεί να γίνει ή στο υπόγειο ή θαμένος κάτω από την επιφάνεια της πρασιάς του μαγαζιού (αν υπάρχει). Πήγαινε στην αρμόδια υπηρεσία αποχέτευσης να σου πει τις προδιαγραφές για τη μελέτη επεξεργασίας και διάθεσης υγρών βιομηχανικών αποβλήτων που θα χρειαστείς.

Δεν υπάρχουν ξεχωριστοί νόμοι για πλυντήρια και λιπαντήρια. Ένας είναι ο νόμος. Έχει συζητηθεί και αλλού το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Το μεγεθος του ελαιοβορβοσυλλεκτη γινεται βαση μελετης οπου λαμβανονται υποψιν η επιφανεια και οι παροχες.

 

Δεν μπορει να ειναι ενα τυπικο μεγεθος ανεξαρτητο της δυναμικοτητας της εγκαταστασης.

 

Απορω που στην ΕΥΔΑΠ δεν σας ζητανε (ζηταγανε) μελετη παραγωγικων......

Link to comment
Share on other sites

Το μέγεθος του συλλέκτη είναι τυποποιημένο μέχρι κάποια καθορισμένη δυναμικότητα παροχής αποβλήτων (δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς πόσο) δηλαδή μέχρι κάποιας δυναμικότητας πλυσίματος αυτοκινήτων το μήνα. Είναι ένα νούμερο πάντως που είναι αρκετά μεγάλο και καλύπτει τις συνήθεις δυναμικότητες πλυντηρίων αυτοκινήτων. Εάν στη μελέτη αναφέρεις τη δυναμικότητα του πλυντηρίου και καλύπτεται από τη συγκεκριμένη, τότε ένας τυποποιημένος συλλέκτης αρκεί. Εάν η δυναμικότητα ενός πλυντηρίου είναι μεγαλύτερη ή εάν πλένονται και βαρέα οχήματα, τότε πράγματι χρειάζεσαι επιπλέον μελέτη και διαστασιολόγηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

για την περιοχη του βολου ισχυουν τα εξης: οταν προκειτε μονο για πλυντηριο και οχι λιπαντηριο η δευαμβ μου ειπε εφοσον το υπουργειο μεταφορων ζηταει περιβαλλοντικη μελετη πρεπει να βαλω βορβοροσυλλεκτη και ελαιοσυλλεκτη. πηρα τα δικαιολογιτικα απο το υπουργειο τα πηγα στη δευαμβ να τα εξετασουμε μαζι και τελικα δεν ζηταει περιβαλλοντικη μελετη οποτε μου ειπαν οτι δεν χρειαζετε να φτιαξω τιποτα.

θα παω μονο μια Υ.Δ οτι δεν ζηταει ΠΜ και θα συνδεθω καυευθειαν με την αποχετευση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.