Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κάθετη ιδιοκτησία


Recommended Posts

οι υποθετικες ερωτησεις, ποτέ  δεν δειχνουν "ποιό" ειναι το πραγματικο προβλημα καθε περιπτωσης

Επομενως, κανεις την ερωτηση

και τα λεμε

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Έχει τεθεί το ερώτημα, δεν είναι υποθετικό. Έχω ήδη καταθέσει την άδεια και ο υπάλληλος που κάνει τον έλεγχο έθεσε αυτό το ερώτημα, αν γίνεται ή όχι να εκδοθεί μία άδεια για τις δύο ιδιοκτησίες (κατεδάφιση (α) μιας κατασκευής στην αποκλειστική χρήση ενός διαμερίσματος στην μία κάθετη και (β) μιας κατασκευής στην άλλη κάθετη, ίδιος ο ιδιοκτήτης).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

image.png.079589c15c23370d2d8516c394635ac6.png

Kαλησπέρα, 

στο συνολικό οικόπεδο έχω δόμηση 400τ.μ. και κάλυψη 60%. Τα κτίσματα υπηρχαν κατά την σύσταση καθέτου. Μπορώ στο τμήμα με ποσοστό 34% να εκδόσω άδεια για επιπλέον δόμηση; Επίσης, την κάλυψη στην οικοδομική άδεια που θα βγει για το αυτοτελές τμήμα την ελέγχω ως 60%*(επιφάνεια αποκλειστικής χρήσης) ή 34%*(60%* επιφάνεια οικοπέδου);

Link to comment
Share on other sites

Γενικά , τα επιτρεπόμενα μεγέθη κάλυψης δόμησης μιας κάθετης θα είναι αυτά του συνολικού οικοπέδου επι το % συνιδιοκτησίας της.

Στο αν υπάρχει δυνατότητα περαιτερω δομησης εξαρτάται από το ποτε εγινιε η καθετη , ποσα  ειναι με αδεια , και ποσα ειναι τα αυθαιρετα.

Link to comment
Share on other sites

Τα κτίσματα είναι προ του 1955. Η κάθετος έγινε με αποδοχή κληρονομιάς του 2011. Ο κληρονομούμενος είχε αποβιώσει το 1998 και είχε συντάξει διαθήκη. Δεν υπάρχουν άλλες εργασίες πέρα των προ του 1955 κτισμάτων

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα σας. Θέλω να εκδώσω άδεια δόμησης σε οικόπεδο που ο πελάτης μου έχει μία κάθετη (η κάθετη έχει δημιουργηθεί το 1990). Στην άλλη κάθετη ο άλλος ιδιοκτήτης έχει κτίσει με άδεια και έχει προβεί και σε κάποιες αυθαιρεσίες υπερβαίνοντας τα μέτρα που του αναλογούσαν. 

Εγώ θα εκδώσω άδεια (α) με σημερινούς όρους δόμησης, (β) θα εκμεταλλευτώ αποκλειστικά το ποσοστό που αντιστοιχεί στην κάθετή μου, (γ) δεν με ενδιαφέρει αν ο ιδιοκτήτης στην άλλη κάθετη έχει υπερβεί τα μέτρα που του αναλογούσαν. Σωστά; Επίσης με ενδιαφέρει αν έχει προβεί σε δήλωση αυθαιρεσιών ή όχι; 

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά τις αυθαιρεσίες του όμορου, πρέπει να εχει προβεί σε δήλωση; Διάβασα κατά το ψάξιμο, ένα έγγραφο της ΔΟΚΚ( Έγγραφο 37018/2012) όπου έγραφε ότι δεν λαμβάνονται υπόψιν οι κατασκευές του άλλου συνιδιοκτήτη, αλλά θα πρέπει να έχει τακτοποιήσει , με τον τότε Ν.4014/2011.

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος (βλ. κανόνες συμμετοχής)
Link to comment
Share on other sites

δεν θυμαμαι τι ελεγε ο μακαριτης 4014

εδω εχουμε Νεο Νομο, αυτα που λεει..αυτα κανουμε.

 

τι ελεγε η ΔΟΚΚ τοτε   το ελεγε για "τοτε"

Link to comment
Share on other sites

@HAROUL Όντως ένα τέτοιο παλιό έγγραφο το ανέφερε αυτό, αλλά θεωρώ ότι το πνεύμα της διάταξης είναι ο συνιδιοκτήτης (σε κάθετη ή οριζόντια) να μην εξαρτάται (κατ επέκταση να μην περιορίζεται η διάθεση της ιδιοκτησίας του) από τις αυθαιρεσίες του άλλου. Αν αυτό ίσχυε, το πνεύμα της διάταξης ακυρώνεται τοις πράγμασιν αφού σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατον όχι απλώς να γνωρίζει ο όμορος για τις αυθαιρεσίες και την πιθανή τακτοποιήσή τους, αλλά ακόμη και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της όμορης κάθετης. Οπότε συμφωνώ με τον Δημήτρη. Μπορείς να προχωρήσεις ασχέτως αν στην όμορη κάθετη έχουν ;ή δεν έχουν γίνει τακτοποιήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.