Μετάβαση στο περιεχόμενο

δηλωμένο πατάρι με το νόμο 4014 εντός καταστήματος νοικιάζεται ανεξάρτητα?


konstantina85

Recommended Posts

 

ψηλοτάβανο ισόγειο κατάστημα τριώροφης οικοδομής εντός του οποίου δημιουργήθηκε επιπλέον όροφος με πρόσβαση από την είσοδο της πολυκατοικίας και θα τακτοποιηθεί με το νόμο 4014 σαν βοηθητικός χώρος (πατάρι) με σχόλιο "ο συγκεκριμένος χώρος (πατάρι) αποτελεί κύριο χώρο καταστήματος και μόνο για τον υπολογισμό του προστίμου έχει δηλωθεί ως βοηθητικός χώρος, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του υπουργείου"

 

 

ο όροφος θα μπορεί να νοικιαστεί ανεξάρτητα από το ισόγειο κατάστημα?

Link to comment
Share on other sites

Η δήλωση του 4014 αναφέρεται στο κατάστημα και τακτοποιεί το πατάρι ή αναφέρεται από την αρχή στο πατάρι?

Το πατάρι είναι δηλωμένο σε εφορίες,συστάσεις οριζοντίου ιδιοκτησίας κλπ σαν ξεχωριστή ιδιοκτησία?

Link to comment
Share on other sites

Μια ωραία "ντρίπλα" που δεν μπορεί να σου πει κανένας και τίποτα είναι να ενωποιήσεις με άδεια το πατάρι με το κατάστημα εφόσον έχεις κάνει 4014.

Πάνω στην άδεια ενωποίησης θα κάνεις έγγραφη ενημέρωση για εργασίες διαχωρισμού.Με την άδεια ενωποίησης αναιρείς τον 4014 και μπορείς να τα χωρίζεις λειτουργικά όποτε θέλεις.Οπότε πολεοδομικά έχεις 2 ανεξάρτητους χώρους και αστικά 1.

Ψάξε το και λίγο παραπέρα με δικηγόρο για να μην κολλήσεις σε θέματα μεταβίβασης μελλοντικά.

Link to comment
Share on other sites

το κατάστημα είναι νόμιμο με άδεια όπως και όλο το υπόλοιπο κτίριο συνεπώς μόνο το πατάρι τακτοποιώ με το νόμο 4014. το πατάρι θα ξανατσεκάρω αν είναι δηλωμένο στο Ε9. αν δεν ειναι τι γίνεται?

 

το ισόγειο είναι ήδη νοικιασμένο σε κάποιον και ο ιδιοκτήτης θέλει να χρησιμοποιήσει το πατάρι για δική του χρήση. Ανησυχει μήπως υπάρξει πρόβλημα με τον ενοικιαστή καθώς το πατάρι είναι μέσα στον όγκο του καταστήματος.

 

όπως το σκέφτομαι το συμβόλαιο ενοικίασης αν δε κανω λάθος αφορά σε τ.μ και όχι σε όγκο συνεπώς δε θα υπάρξει θέμα.

 

η "ντρίμπλα" που μου είπατε είναι μια πολύ καλή πρόταση και ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορεί με κάποιο τρόπο να ορίσει σαν νεα οριζόντια ιδιοκτησία το πατάρι τότε κάνει ό,τι θέλει.

Επειδή από ό,τι φαντάζομαι το πατάρι "εμφανίσθηκε ως διάτοντας αστηρ εν τω μέσω της νυκτός" το θέμα περιπλέκεται και καλό είναι να πάρεις γνώμη δυνατού δικηγόρου πάνω στα ακίνητα και εύχομαι καλή σου τύχη γιατί ο δικηγόρος θα σου πει το αστικό κομμάτι,ορθά μεν αλλά ίσως να μην σε καλύψει πολεοδομικά.

Γενικά ένας "άγραφος νόμος" στον 4014/11,από όσα έχω καταλάβει είναι τόσοι φάκελοι όσοι και οι οριζόντιες ιδιοκτησίες.

Πιθανές περιπτώσεις:

1)Τμήμα του παταριού είναι νόμιμο και έγινε υπέρβαση δόμησης.Ρυθμίζεις κάνοντας αναφορά στο κατάστημα.Φρόντισε να βγάλεις μια οικοδομική άδεια που να αφορά το κατάστημα και το πατάρι κάνοντας αναφορά στον 4014 και πλέον περνάς σε λειτουργικό διαχωρισμό χώρων με έγγραφη ενημέρωση εργασιών(ντρίπλα)

2)Δεν υπήρχε ποτέ πατάρι.βλέπε πάνω.

3)Και καλύτερη περίπτωση.Το πατάρι έχει αναφερθεί στη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας σαν ξεχωριστή και ανεξάρτη ιδιοκτησία.4014/11 για το πατάρι μόνο του.κάνει ό,τι θέλει σε κάποια πλαίσια ο ιδιοκτήτης.

 

Ξεκίνα να δεις τι γίνεται με το ιδιοκτησιακό θέμα και το πατάρι από πλευράς συμβολαίων και περιγραφή στη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας.Δες τι δυνατότητες έχει για τροποποίηση της σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας.Ίσως να χρειαστεί(μάλλον σίγουρο) συναίνεση των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας.Με τη τροποίηση της σύστασης κάπως θα τα "μαγιρέψει" να δηλώσει σαν ιδιοκτησία ξεχωριστή το πατάρι,και μετά να προχωρήσει σε ρύθμιση,άδεια ενωποίησης κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.