Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μελέτη σεισμικής συμπεριφοράς σε κτίριο απο λιθοδομή (Πτυχιακή)


 
Ciriacos Scott

Recommended Posts

Με κάθε ειλικρίνια αυτό που πας να κάνεις δεν γίνεται. Ρωτάς βασικά πράγματα της δυναμικής "βρήκα 10 ιδιοσυχνότητες τι να τις κάνω?" και πας να ασχοληθείς και με ένα δύσκολο υλικό (λιθοδομή).

 

Δυναμική ανάλυση οι Π.Μ. κάνανε στο 4ο έτος. Δηλαδή πριν ξεκινήσουνε διπλωματική. Χωρίς να διδαχθείς Δυναμική Αναλυση δεν μπορείς να προχωρήσεις.

 

Στο περίπου σου λέω ότι από τις 10 ιδιοσυχνότητες "ν" θα πάρεις την μικρότερη. Άρα την μεγαλύτερη ιδιοπερίοδο "Τ" = 2π/ν. Αυτή είναι η θεμελιώδης ιδιοπερίοδος σου. Με αυτήν την ιδιοπερίοδο θα πας στο φάσμα του σεισμού, θα βρεις φασματική επιτάχυνση Φd(T) και πολλαπλασιάζοντας την με την Μάζα της κατασκευής έχεις την τέμνουσα βάσης......και είσαι μόλις στην αρχή! Αυτό είναι η απλοποιημένη φασματική μέθοδος και όχι δυναμική ανάλυση. Αν θες δυναμική θα εισάγεις το φάσμα στο πρόγραμμα και αυτό για κάθε ιδιοπερίοδο θα κάνει την ίδια διαδικασία με το ανάλογο ποσοστό μάζας που ταλαντώνεται και στο τέλος θα υπολογίσει ένα Φd(T) από όλες αυτές.

 

Διάβασε ΕΑΚ κεφάλαια 2 και 3.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ nik , με βοηθησες αρκετα . Αυτο δεν μπορουσα να καταλαβω με την θεμελιωδη ιδιοπερίοδο ...Αρα στην συνεχεια αφου εχω υπολογισει την τεμνουσα βασης ειναι ευκολο να βρω τις οριζοντιες φορτισεις σε καθε κατευθυνση .... Βασικα δεν θα κανω δυναμική ανάλυση , θα εφαρμόσω σταδιακά τα πλευρικα φορτια που θα βρω και υποθετωντας ελαστοπλαστικο υλικό θα δω που θα αρχίσουν να αναπτύσοντε οι πλαστικες περιοχές .. δηλαδη πρακτικα τα πιο ευαισθητα σημεία στην κατασκευή ...

Link to comment
Share on other sites

Πλαστικες περιοχες σε λιθοχτιστο??

 

Δεν γινεται αυτο που ζητας με το χερι, να το ξερεις.

 

Επισης η τοιχοποια εισαι σιγουρος οτι συμπεριφερεται ελαστοπλαστικα??

Link to comment
Share on other sites

Φυσικα και δεν συμπεριφερεται ελαστοπλαστικα , αφου ειναι ψαθυρο υλικο .... Κανοντας αυτην την υπόθεση ομως μπορω να δω τον βαθμο των αναπτυσομενων ζημιων και τις περιοχες που καταπονούντε περισσοτερο ...Μελεταω την μη γραμμικη συμπεριφορα του υλικου , οταν θα εχει ξεπερασει την ελαστικη περιοχη ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.