Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μισθωτός σε δική μου εταιρεία


thanar

Recommended Posts

Εχω ιδρύσει μια εταιρεία με σκοπό την ανέγερση οικοδομής, η οποία είναι κατά ένα μικρό ποσοστό ημιτελής, καθώς δεν έχει πουληθεί το σύνολο των διαμερισμάτων ακόμη. Με δεδομένο λοιπόν πως η εταιρεία δεν μπορεί να κλείσει, αναρωτιέμαι αν υπάρχει τρόπος να διακόψω το ελεύθερο επάγγελμα και να εργάζομαι ως μισθωτός στην εταιρεία μου, με μπλοκάκι, με σκοπό να γλυτώσω τουλάχιστον ένα 500άρικο και την ακύρωση του αφορολόγητου. Εχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Στην περίπτωση αυτή, αν έρθει πελάτης να του κάνω τοπογραφικό, ποιος κόβει την ΑΠΥ, εγώ ή η εταιρεία; Φαντάζομαι πως μπορώ να υπογράφω ότι δικαιούμαι κανονικά, έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου παλιέ μου συμφοιτητή. Δεν μπορώ να σου απαντήσω ακριβώς αλλά έχω ένα παρεμφερές ερώτημα : "Υπάλληλος με ΑΠΥ μπορεί να υπογράφει;"

http://www.michaniko...

Σκέψου επίσης την αλλαγή έδρας (σε άλλη χώρα), με κάποιον από τους εταίρους να εμφανίζεται σαν υπάλληλος (ίσως με AΠΥ) για να υπογράφει τις δουλειές που έχουν να κάνουν με την πολεοδομία. Ψάξε λίγο στην ενότητα "φορολογικά-λογιστικά", θα βρεις παρόμοια θέματα.

 

Υ.Γ.: Μην εκτίθεσαι τόσο πολύ σε φόρουμ. Ειδικά όταν κάνεις τέτοιου είδους ερωτήσεις. Όνομα, επίθετο, φωτογραφία (τα γυαλιά που είναι; ), πόλη, ειδικότητα...αμέσως σε γνώρισα.

Edited by Julius Caesar
Link to comment
Share on other sites

thanar....

εχει άμεση σχεση με τον σκοπο της εταιριας.

Αν ειναι καθαρα κατασκευαστικη "σκοπος ειναι η ανεγερση οικοδομων με το συστημα της αντιπαροχης και η αγορα και αξιοποίηση ακινητων "

δεν μπορεις να κοψεις ΑΠΥ στο ονομα της εταιριας..

Αν αλλαξει ο σκοπός "και μελετες και τοπογραφικα...και ...κλπ" ....αυτο εξαρτάται απο το αν εχετε σκοπο να συνεχισετε την εταιρια ή αν μονον κατασκευες θελατε...

Και, πιθανον, να αποφασισετε να μην παρετε αλλο εργο...

 

Επισης, συνήθως στα εταιρικα αυτα γραφει οτι, "οι εταιροι υποχρεουνται να εισφερουν την προσωπικη τους εργασια, ανευ προσθετου αμοιβής"

αρα,

νομιζω οτι, πρωτα θα ξεκαθαρισετε γι τα μελλοντικα σας σχεδια και μετα μιλας με τον λογιστη σας

καλημερα

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι ζήτημα καταστατικού της εταιρείας. Δεν έχει σημασία το καταστατικό και οι προβλέψεις του. Οι δαπάνες της εταιρείας που στηρίζονται στην ΑΠΥ του φυσικού προσώπου μέλους της φορολογικά δεν αναγνωρίζονται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.