Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διώροφη ημιτελής αποθήκη με άδεια οικοδομής , υπερβάσεις και δήλωσή της ως κατοικία


Recommended Posts

Ναι μιλάω πάντα για το ίδιο ακίνητο αφού γράφω και στο ίδιο thread. Στο ερώτημα των συναδέλφων δεν έχω απαντήσει γιατί δεν έχω την άδεια στα χέρια μου.Ίσως το οικόπεδο ειναι αρτιο και οικοδομήσιμο κατα παρέκκλιση.

Link to comment
Share on other sites

.... εχει ανεγερθεί δυοροφη αποθήκη με άδεια αποθήκης της οποίας τα τ.μ. ειναι περισσότερα από αυτά που αναφέρονται στην άδεια και σε αυτη τη φάση ειναι ημιτελής (στον σκελετό). Η ερώτηση μου ειναι αν γινει κατοικίαμπορώ να χρησιμοποιήσω την άδεια αποθήκης ...

....

 

 

.Αν στο ισογειο υπαρχουν καταστηματα τελειωμένα που λειτουργούν, ..

....

 

 

Ναι μιλάω πάντα για το ίδιο ακίνητο αφού γράφω και στο ίδιο thread. ...

...

 

Μια από τις κοκκινισμένες συνθήκες μπορεί να ισχύει για το ακίνητο σου, και οι 3 είναι αδύνατο.

 

Οπότε αν μπορείς διατύπωσε συγκεκριμένα το ζητούμενο και όχι δια της τεθλασμένης. Πχ ψάχνω να βρω σενάρια πώς να βγουν πλασματικά μικρά πρόστιμα τακτοποίησης και να μη μας πάρουν είδηση.

Οι συνάδελφοι που προσπαθούν να βοηθήσουν χάνουν άδικα τον χρόνο τους έτσι.

 

Επίσης σχετικά με τα γήπεδα ή αγροτεμάχια εκτός σχεδίου ή οικισμού όπως λες (δηλαδή ποτέ δεν είναι οικόπεδα αυτά) συχνά την οικοδομισημοτητα που έχουν είναι από παρεκκλίσεις του γενικού κανόνα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ψάχνω για τέτοια σενάρια. Έθεσα ένα ερώτημα στην αρχή το οποίο και απαντήθηκε. Οτι δηλαδή εφοσον η οικοδομή βρίσκετε στο σκελετό (εκτός απο το ισόγειο) δεν μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης για όλη την οικοδομή. Και τώρα έρχομαι και συμπληρώνω : Αν στο ισογειο υπαρχουν καταστηματα τελειωμένα που λειτουργούν, μπορούν αυτά να αλλάξουν χρήση ή πρεπει να τακτοποιηθεί όλη η οικοδομή (Η άδεια που υπάρχει ειναι για δυόροφη αποθήκη). Η αλλαγή χρήσης θα πάει σε ξεχωριστό φύλλο καταγραφής 500αρικο? Ή θα επιβαρύνει ο συντελεστής ολα τα τ.μ. της οικοδομης?

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!

Θα χρησιμοποιήσω την ανάρτηση του johnjohn1 για να κάνω και εγώ κάνω την ερώτησή μου που είναι παρόμοια.

Έχω την εξής περίπτωση:

Διόροφη οικοδομή με υπόγειο σε οικόπεδο εκτός σχεδίου εντός οικισμού. Η οικοδομή έχει άδεια αλλά το υπόγειο είναι ξεμπαζωμένο (1η παράβαση) και έχει επεκταθεί κατά 25τμ (2η παράβαση).

Επίσης η οικοδομή που έχει άδεια του 1998 είναι ημιτελής (φέρον οργανισμός, τοιχοποιίες και κάποια κουφώματα).

Ο ιδιοκτήτης θέλει το ξεμπαζωμένο υπόγειο που στην άδεια έχει χρήση αποθήκης να το χρησιμοποιήσει μελλοντικά ως κατάστημα (χρήση ισογείου στην άδεια) ή έστω ως κατοικία (χρήση α' ορόφου στην άδεια).

Το ερώτημά μου είναι αν αυτό μπορεί να γίνει με τον ν,4014 δεδομένου ότι η χρήση δεν είναι εγκατεστημένη μεν αλλά είναι σαφής η πρόθεση (ξεμπάζωμα, μεγάλα ανοίγματα στο υπόγειο).

Θα μπορούσα δηλαδή εκτός από την κατηγορία 13 να δηλώσω και ΥΔ ΒΧ για το υπόγειο θεωρώντας ότι αυτό έχει αποκτήσει την επικρατούσα χρήση του κτιρίου;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.