Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέο Σεμινάριο για ορυχεία, μεταλλεία, πετρέλαιο κλπ από ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ


Γιάννης

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 319
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

μα γιατί βιάζεστε?

πάντως δεν νομίζω να ξεκινησει πριν απο το 2014.

 

αν συνυπολογίσεις ότι είναι 400 ώρες 

η θεωρία max 6 ωρες την ημέρα και η πρακτική max 8 ώρες την ημέρα δηλ με Μ.Ο 7 ώρες την ημέρα ,6 μερες την εβδομάδα μας βγαίνει το πρόγραμμα σε 2,5 μήνες

βαλτε και τα 100 ημερομίσθια της υποχρεωτικής απασχόλησης (που δεν θυμαμαι αν μπαίνουν στο χρονικό περιορισμό να τελειώσει μεχρι 22/09/2014 ή είναι μονο η κατάρτιση (θεωρητική κ πρακτική).Εστω ότι είναι μιλάμε για 7 μήνες το μέγιστο να πάρει να τελειώσει.

Αν δεν είναι μέσα κ η υποχρεωτική απασχόληση των 100 ημερών άνετα το ξεκινάνε και του χρόνου τον Ιούνιο

 

γιατί να βιαστούν?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Συνάδελφοι,

Για δείτε και αυτό το άρθρο:

"Το ΤΕΕ ως φερετζές για κρατική ενίσχυση μέσω του ΕΣΠΑ των καταστροφικών εξορύξεων στη Χαλκιδική και την Αν Μακεδονία – Θράκη
 

Τo ΤΕΕ ως τελικός δικαιούχος του έργου: «Κατάρτιση με επιχορήγηση (Training Voucher) ανέργων στον παραγωγικό τομέα Β΄ της οικονομίας με υποχρεωτική απασχόληση» την 1η Οκτωβρίου προέβη σε σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται με το ποσό των 30.576.000 € από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠΑΝΑΔ), με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
 
Σύμφωνα με την πρόσκληση: «Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση των ανέργων στο μεταλλευτικό κλάδο και στον κλάδο άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου και η σύζευξη της κατάρτισης με τις ανάγκες σε εξειδίκευση που απαιτεί η παραγωγική βάση της οικονομίας. Η δράση αφορά στην επιχορήγηση, με επιταγές κατάρτισης (training voucher), της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης 4.900 άνεργων τεχνιτών και διπλωματούχων μηχανικών (ΜΜΜ, ΜΜ, ΗΜ, ΧΜ) του μεταλλευτικού κλάδου και του κλάδου άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου για την απόκτηση δεξιοτήτων, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τις εξελίξεις του κλάδου. Τα προγράμματα κατάρτισης (θεωρία & πρακτική άσκηση), διάρκειας 400 ωρών, περιλαμβάνουν υποχρεωτική απασχόληση τουλάχιστον του 30% των καταρτισθέντων διάρκειας τουλάχιστον 4 μηνών, για τουλάχιστον 100 ημερομίσθια».
 
Τίθενται λοιπόν τα ερωτήματα:
 
Από πού κι ως που το ΤΕΕ ως τελικός δικαιούχος (δηλαδή ως φορέας που σχεδιάζει ο ίδιος τις προδιαγραφές απορρόφησης αυτών των κονδυλίων) διαθέτει 30,5 εκατ. για κατάρτιση – απασχόληση στον μεταλλευτικό τομέα και στον κλάδο άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου;
 
Διαθέτει κάποια στοιχεία ότι εκεί θα ανοίξουν άμεσα χιλιάδες θέσεις εργασίας για μηχανικούς και τεχνίτες; Ως γνωστόν το που, εάν και πως θα αντληθεί φυσικό αέριο ή πετρέλαιο είναι ακόμα στα πρώτα ερευνητικά στάδια. Άρα αποκλείεται να υπάρξουν θέσεις εργασίας μηχανικών και τεχνιτών σε αυτούς τους τομείς τουλάχιστον μέσα στην επόμενη 5ετία. Άρα είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί η πρακτική άσκηση και η υποχρεωτική απασχόληση μέσα στο προσεχές έτος όπως λέει η σχετική προκήρυξη. Τι μένει λοιπόν; Τα μεταλλεία.
 
Η διαπλοκή είναι ακόμα πιο καθαρή εάν δει κανείς τον πίνακα γεωγραφικής κατανομής των κονδυλίων: σχεδόν το 50% κατευθύνεται στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και στην Κεντρική Μακεδονία. Παράλληλα, όπως σημειώνεται στην προκήρυξη, σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από υποψηφίους ωφελούμενους η δράση δεν θα υλοποιηθεί. Οπότε η ενδεικτική χρηματοδοτική κατανομή του παραπάνω πίνακα δύναται να τροποποιηθεί.
 
Τι κάνει λοιπόν νιάου – νιάου στα κεραμίδια; Το εν λόγω έργο είναι ένα προκάλυμμα για τη διοχέτευση κονδυλίων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανθρώπινου Δυναμικού στις καταστροφικές επενδύσεις της «Ελληνικός Χρυσός» συμφερόντων Μπόμπολα και της El Dorado Gold στη Χαλκιδική και στο Κιλκίς. Δε φτάνει δηλαδή που οι εν λόγω όμιλοι πήραν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης κοιτασμάτων εκτιμώμενης αξίας 2-2,5 δις. έναντι 11 εκατ. € με τη σκανδαλώδη νομοθετική ρύθμιση του Πάχτα, θέλουν να απορροφήσουν ακόμα και κονδύλια του ΕΚΤ.
 
Μέσω του εν λόγω έργου οι παραπάνω Όμιλοι μπορούν να χρηματοδοτήσουν το start up αυτών των επενδύσεων την «κατάρτιση – πρακτική άσκηση» και την τελική επιλογή του προσωπικού που θα προσληφθεί. Μπορούν επίσης να αλλάζουν το προσωπικό τους μετά από τους 4 μήνες υποχρεωτικής απασχόλησης αξιοποιώντας μια διαθέσιμη δεξαμενή ανέργων.
 
Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ δεν ντρέπεται να συνεργεί στην χρηματοδότηση ενός εγκλήματος απέναντι στην φύση και στην εργασία στις εν λόγω περιοχές; Δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις των εξορύξεων; Δεν έχει ενημερωθεί για τα πορίσματα του ΑΠΘ και άλλων έγκριτων επιστημόνων, για τις τοποθετήσεις του τμήματος του ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας; Δεν έχει ακούσει τίποτα για τον αγώνα των τοπικών κοινωνιών και το καθεστώς άγριας κατοχής που έχει επιβάλλει η Ελληνικός Χρυσός στο όρος Κάκαβος;"
Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

Στον ιστότοπο του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ κανουν πρόβλεψη για αρχές Νοέμβρη πάντως εφόσον βρισκονται στην προετοιμασία του εκπαιδευτικού υλικού.

Link to comment
Share on other sites

Σε επικοινωνία που είχα υποτίθεται λίστες ωφελούμενων θα αναρτούσαν αρχές Σεμπτέμβρη αλλα...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά του helpdesk είχα πάρει. Ήταν Αύγουστος και μου είχαν απαντήσει αυτό αλλά μου φένεται κουλό να ξεκινήσουν μαθήματα κανα μήνα πριν τις γιορτές, ενώ έχουν τόσο χρόνο μπροστά

Edited by antboton
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πήρα τηλέφωνο στο iekemtee και μου είπα πως οι λίστες των εν δυνάμει ωφελούμενων είναι

πιθανότατα οι τελικές λίστες γνωρίζετε εσείς κάτι νεότερο

Link to comment
Share on other sites

Στο http://www.voucher.gov.gr/project/view/id/4 φαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων, έχουν προστεθεί 2 άτομα, εκτιμώ ότι σε λίγες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η τελική λίστα μηχανικών και ΚΕΚ. 

Eχει 3 μηνες σχεδον που ολοκληρωθηκε η εξεταση των ενστασεων και σημερα το πηρα χαμπαρι εγω... Τουλαχιστον ειμαι μεσα και μετα απο αυτες, οποτε τωρα το μονο που εχω να περιμενω ειναι η εναρξη του προγραμματος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.