Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
Sign in to follow this  
avgoust

Καθυστέρηση κατά την διαδικασία εκκίνησης του Pc

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

 

Εδώ και αρκετές μέρες αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα :

 

Από την στιγμή που θα πατήσω το On στον υπολογιστή μου έως την στιγμή που θα ξεκινήσει να κάνει το οτιδήποτε μεσολαβεί ένα χρονικό

διάστημα περίπου 1 λεπτού , που το Pc είναι νεκρό.

 

Δηλαδή πατάω το On και δεν κάνει απολύτως τπτ , σαν να τον έχεις βγάλει από την πρίζα.

 

Αν θυμάμαι καλά η τελευταία αξιου λόγου "μεταβολή" που έκανα πριν ήταν τρέξιμο του ccleaner αλλά δεν βλέπω την πιθανή σχέση .

Το λειτουργικό αν βοηθάει σε κάτι είναι XPpro με περασμένα όλα τα service pack αλλά το πρόβλημα είναι πριν ξεκινήσει το boot .

 

Εχει κανείς καμμιά ιδέα για το θέμα ?

Edited by avgoust

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παίρνει ρεύμα μέχρι να εκκινήσει, δηλαδή γυρίζει το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού στο πίσω μέρος του κουτιού?

Ακούγεται κάποιος περίεργος ήχος από τους σκληρούς δίσκους μέχρι να ζωντανέψει το pc? Κάνει κανονικά το beep εκκίνησης ή αργεί και αυτό?

Καλού κακού κάνε ένα backup στα αρχεία σου.

 

Το ccleaner δε νομίζω να έχει σχέση, πρόβλημα hardware μου φαίνεται.

Δοκίμασε να βγάλεις τελείως το καλώδιο του τροφοδοτικού (220v) για μερικά λεπτά και όσο είναι αποσυνδεδεμένο πάτησε το on για μερικά δευτερόλεπτα, επανασύνδεσε τη τροφοδοσία και τσέκαρε μήπως βελτιώθηκε κάτι.

 

Μετά από αυτά, βλέπουμε και άλλα βήματα λίγο πιο εξειδικευμένα..

Edited by yian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αφού κοιτάξεις αυτά που σου ειπε o yian, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας σου έχει παρουσιάσει κανένα άλλο πρόβλημα (υψηλή θερμοκρασία ή λειτουργιά για περισσότερο χρόνο του ανεμιστήρα)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παίρνει ρεύμα μέχρι να εκκινήσει, δηλαδή γυρίζει το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού στο πίσω μέρος του κουτιού?

Ακούγεται κάποιος περίεργος ήχος από τους σκληρούς δίσκους μέχρι να ζωντανέψει το pc? Κάνει κανονικά το beep εκκίνησης ή αργεί και αυτό?

 

Δεν κάνει απολύτως τίποτα. Ουτε λαμπάκι , ούτε ανεμιστηράκι , ούτε beep.Νεκρική σιγή . Σου λέω είναι σαν μην είναι στην πρίζα.

Θα δοκιμάσω αυτό που λες με το καλώδιο , το οποίο πως σχετίζεται με το θέμα ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν μπορώ να το αιτιολογήσω αλλά από προσωπική εμπειρία κάποιες φορές η απομόνωση από τη τροφοδοσία για λίγα λεπτά έχει βοηθήσει σε τέτοιου είδους προβλήματα των pc..

 

edit

Για κάθε ενδεχόμενο τσέκαρε και το διακόπτη του on αν κάνει καλή επαφή σε όλη τη διαδρομή (ίσως κάποιο κόλλημα) ή αν θέλει ειδική "μεταχείριση" κατά το πάτημα..

Edited by yian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.