Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ερώτηση για κλάδο χημικής μηχανικής


gio_ser

Recommended Posts

Γειά σας συνάδελφοι.θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση,είμαι ακόμα στο πτυχίο βέβαια αλλά θα ήθελα να ξέρω πριν αποφασίσω:υπάρχει συγκεκριμένος κλάδος εργασίας σε φαρμακοβιομηχανίες?ποιά είναι ακριβώς τα καθήκοντα ενος χημικού μηχανικού εκεί?όποιος ασχολείται με αυτό που περιέγραψα η' κατι παρεμφερές και μπορεί με κάποιο άρθρο ή προσωπικές εμπειρ'ιες να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα πολύ!ευχαριστώ και καλές γιορτές να έχετε όλοι!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μια φαρμακοβιομηχανία είναι μια μονάδα παραγωγής με ιδιαίτερα πολύπλοκες διεργασίες. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, υπάρχει και κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας. Τι ακριβώς όμως έχεις στο μυαλό σου? Αναφέρεσαι σε εξέλιξη νέων προϊόντων? Αναφέρεσαι σε παραγωγή? Σε διακίνηση? Όλα αυτά είναι αντικείμενα σχετικά με τη φαρμακοβιομηχανία, αλλά επίσης και με κάθε άλλο κλάδο! Και ναι, σε όλα αυτά υπάρχουν καθήκοντα που ανήκουν στη σφαίρα ενδιαφερόντων του χημικού μηχανικού. Πρέπει πρώτα να αποφασίσεις τι σε ενδιαφέρει να κάνεις!

 

Από εκεί και πέρα, όταν αναφέρεσαι σε "κλάδο εργασίας" υποθέτω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού σου έχεις την εξειδίκευση σε επίπεδο μεταπτυχιακού τίτλου. Αυτό είναι αντίστοιχο του ερωτήματος τι μεταπτυχιακό να κάνω. Νομίζω ότι μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις με βάση το τι σου αρέσει, και όχι με βάση το τι μπορεί να μου προσφέρει επαγγελματική διέξοδο

Link to comment
Share on other sites

φίλε gior, ένας χημικός μηχανικός μπορεί να απασχοληθεί σε μια βιομηχανία ( φάρμακα, τρόφιμα, πετρέλαια, κλπ) στους εξής τομείς

1, παραγωγή

2. συντήρηση - πιο σπάνια

3. συστήματα ISO ( 9001, 14001, 18001, 22001)

4. εργαστήρια

5. Ασφάλεια και υγιεινή - τεχνικός ασφαλείας

6. R & D έρευνα και ανάπτυξη - engineering ( μόνο σε μεγάλες πολυεθνικές υπάρχουν τέτοια τμήματα)

7. πρώτες ύλες

 

όλες οι βιομηχανίες έχουν το εξής κοινό (απλοϊκά) όσον αφορά την παραγωγή :

 

πρώτη ύλη - διεργασία - προϊόν.

 

Η παραγωγή που σε ενδιαφέρει είναι πιο κοντά στο αντικείμενο το σπουδών, εμένα μου αρέσει πιο πολύ από όλα , αλλά να ξέρεις ότι δεν έχεις ωράριο και χρειάζεσαι και γερό στομάχι ( σε όλα χρειάζεται αλλά στην παραγωγή ακόμα περισσότερο). από όσο γνωρίζω σε μια φαρμακοβιομηχανία το πιο πιθανό είναι να αρχίσεις από το χαμηλότερο επίπεδο πχ: μηχανικός βάρδιας ( κλιμακωτό ωράριο ανα βάρδια - επιστασία τμήματος παραγωγής) καθώς για τις θέσεις των διευθυντών απαιτείται τουλάχιστον 10ετή εμπειρία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

πολύ κατατοπιστικός φίλε petkas σε ευχαριστώ πολύ,,και όμως μετά την περιγραφή σου μου αρέσει ακόμα περισσότερο,,έχω καιρό ακόμα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.