Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχος ακρίβειας στατικών προγραμμάτων


legeonare

Recommended Posts

Tα αποτελέσματα FEA απο το ScadaPRO, καθώς και το τεύχος υπολογισμού.

 

Συνημμένα υπάρχουν 2 εικόνες. η μία εκ των δύο δείχνει την αρίθμηση τών κόμβων για να μπορέσει κάποιος να διαβάσει τα αποτελέσματα απο το τεύχος.

 

Τα αποτελέσματα του είναι τα αναμενόμενα.

 

Κατα την άποψη μου η διαφορά τών αποτελεσμάτων δέν θα έπρεπε να είναι τέτοια με το συνδυασμό G+0.3Q. Θα έπρεπε τα αποτελέσματα να είναι πάρα πολύ κοντά και λόγω τών μικρών ανοιγμάτων.

 

Το StereoSTATIKA για την Π1 έδωσε μέγιστη Μ11 στο άνοιγμα 8.74 ΚΝm

 

To ScadaPRO = 6.67

 

H αναμενόμενες τιμές ήταν για τη Π1 = 6,27 Μ11 και για την Π2 = 4,27 Μ11 (ΚΝm)

 

Απόκλιση ScadaPRO +0.4 KNm Π1-Μ11 / 0,021ΚΝm Π2 -Μ11

 

Απόκλιση StereoSTATIKA +2.47 KNm Π1 -Μ11 / +4,165ΚΝm - M11 - Δυσμενέστερα αποτελέσματα

 

 

Στο Scada χρησιμοποίησα 50cm πύκνωση ενώ στο StereoSTATIKA πύκνωση 0,3cm και περιμέτρου 0,25 cm

 

Τα φορτία είναι G =1,3 KN/m2

Q =2,0 KN/m2

 

 

Βασικές διαφορές στο τρόπο προσομοίωσης τών 2 προγραμμάτων.

  • 1η. Στο StereoSTATIKA ο χρήστης δέν έχει πληροφορίες απο τα εντατικά μεγέθη στούς κόμβους σε αντίθεση με το ScadaPRO το οποίο δείχνει και τήν αρίθμηση
  • 2η Το StereoSTATIKA πέρα απο την απεικόνιση με ισουψείς , δείχνει τα εντατικά μεγέθη με λωρίδες κατα μήκος τής κάθε διεύθυνσης - Το Scada δέν έχει τέτοια απεικόνιση.
  • 3η Το StereoSTATIKA χρησιμοποιεί τρικομβα πεπερασμένα - To SCADA τετράκομβα.
  • 5η Στο Scada o χρήστης μπορεί να κάνει τροποποίηση σε κάθε κόμβο που επιθυμεί - Στο stetreoSTATIKA δέν μπορείς να κάνεις καμία τροποποίηση, παρα μόνο στο πίνακα επιλογών πρίν την επίλυση.
  • 6η To ScadaPRO έχει τη δυνατότητα να προσομοιώσει τίς πλάκες με ενδοσιμες και μη ενδόσιμες δοκούς -καθώς και να χρησιμοποιηθεί η πραγματική δυσκαμψία τής πλάκας στην επίλυση σε όλους τούς συνδυασμούς , σε περίπτωση που δέν ισχύει η παραδοχή του άκαμπτου διαφράγματος. To Stereostatika , τουλάχιστον μέχρι την έκδοση 7.0 beta έχει μόνο τη δυνατότητα επίλυσης στατικών φορτίων (κατακόρυφα), δέν προσομοιώνει τη πλάκα μαζί με τον υπόλοιπο φορέα.

Τονίζω πώς οι υπολογισμοί μου δέν αποτελούν τεκμήριο,είναι μία προσωπική εκτίμηση στη διάθεση τών συναδέλφων πρός συζήτηση και διόρθωση σε περίπτωση σφαλμάτων.Αναμένω και τούς υπολογισμούς απο το STATIK cubus

 

 

Σημείωση: Οι φωτογραφία του Scada δείχνει σαν pixels διότι χρωματίζει τη περιοχή που τη περικλείουν οι 4 κόμβοι και αποδίδει το χρώμα βάσει τών τιμών.Στο stereoSTATIKA, ο χρωματισμός δέν ακολουθεί το meshing, το αποδίδει με κάποιο τρόπο που δέν γνωρίζω.Εάν πυκνώσω το meshing θα δείξει καλύτερα τα χρώματα, απλά θα κάνει 10 λεπτα να τελειώσει την επίλυση.

SCADA FEA.rar

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Το λάθος είναι δικό μου, δέν πήρε άκαμπτες τίς δοκούς στο Scada.Ανεβάζω ξανά τα αποτελέσματα, νομίζω πώς το Stereostatika είναι σωστό!!!, θα ανεβάσω ξανά τα αποτελέσματα, οι τιμές αυτές είναι για ενδόσιμα δοκάρια, δέν πήρε την αύξηση Χ1000 που έκανα στα δοκάρια.Όπως επίσης τα αναμενόμενα αποτελέσματα είναι με προσομοίωση ενδόσιμων δοκών στο STRAD.

 

Απολογούμαι!!!!!!

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Η τελική ανάλυση με FEA στο Scada

 

 

Τα αποτελέσματα είναι σχεδόν ίδια με το stereostatika για την Π1. Προσομοίωση με μή ενδόσιμα δοκάρια - Ιδια με τη περίπτωση τού Stereostatika (Ζητώ συγγνώμη για το λάθος)

 

Υπάρχει μία διαφορά στη μικρή πλάκα Π2, στην οποία το Stereostatika δίνει 4.93- 6,68 ΚΝm σε αντίθεση με το Scada που δίνει 4 -4,5 ΚΝm.Ομοίως, διαφορές υπάρχουν και στην εσωτερική στήριξη στην οποία το Stereostatika υπολογίζει τιμή απο -10,82 έως 12,57 ΚΝm σε αντίθεση με το Scada που δίνει απο -8,23 έως 10, 3 ΚΝm.

 

Στίς φωτογραφίες υπάρχουν:

  1. Μοντέλο προσομοίωσης
     
  2. Ισοϋψεις εντάσεις Μ1
     
  3. Κόμβοι πεπερασμένων στοιχείων
     
  4. Τεύχος Υπολογισμών

 

 

 

Σαν κάτοχος και τών 2 προγραμμάτων, θεωρώ πώς το ScadaPRO σε επίπεδο προσομοίωσης υπερτερεί τού StereoSTATIKA στα πεπερασμένα στοιχεία, διότι σου δίνει όλες αυτές τίς δυνατότητες που ανέφερα παραπάνω. Η διαδικασία προσομοίωσης πεπερασμένων στο Στερεοστάτικα είναι πιό γρήγορη αλλά χωρίς καμία εποπτικότητα.Τονίζω δέ πως προσομοίωση πλακών με πεπερασμένα στοιχεία σε κατακόρυφα στατικά φορτία , σε μικρά ανοίγματα δέν οφελεί πουθενά διότι ο οπλισμός δέν μπορεί να βγεί λιγότερος απο τον ελάχιστο.Απο τη στιγμή που το στερεοστάτικα δέν λαμβάνει ενδόσιμα άκρα, έτσι ώστε να υπολογίζει και τίς ροπές που δημιουργούνται στα σημεία τών κατακόρυφων στοιχείων, δέν οφελεί ακόμα στη διαστασιολόγηση.

 

Σε περιπτώσεις που δέν ισχύει ο λόγος πλευρών >4, δηλαδή δέν ισχύει η διαφραγματική λειτουργία τής πλάκας, το στερεοστάτικα συνεχίζει και λαμβάνει άκαμπτο διάφραγμα και δέν έχει τη δυνατότητα προσομοίωσης τής πραγματικής εντός επιπέδου δυσκαμψίας τής πλάκας.Υπάρχει μία δυνατότητα προσομοίωσης βέβαια, αλλα είναι χρονοβόρα και δέν βασίζεται σε σωστή μεταφορά τών φορτίων.Δηλαδή μπορεί ο χρήστης του στερεοστάτικα να προσομοιώσει τη πλάκα με λωρίδες δοκών και να δημιουργεί κόμβους στα σημεία τομής τους. Η κατανομή τών φορτίων θα γίνει χειροκίνητα και φυσικά η εκλογή Marcus και Czerny δίνει λανθασμένα αποτελέσματα σε πολύ μικρά κομμάτια.Η λύση αυτή δέν προτίνεται, διότι οδηγεί σε σημαντικά σφάλματα.

scada FEA.rar

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σας

 

Παραθετω και εγω με την σειρα μου την αναλυση των πεπερασμενων στοιχειων των πλακων του παραδειγματος 1 του κ Αβραμιδη για την φορτιση G+0.3Q

 

Οι συγκρισεις και τα σχολια δικα σας

πεπερασμενα στοιχεια.pdf

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σας

 

Παραθετω και εγω με την σειρα μου την αναλυση των πεπερασμενων στοιχειων των πλακων του παραδειγματος 1 του κ Αβραμιδη για την φορτιση G+0.3Q

 

Οι συγκρισεις και τα σχολια δικα σας

 

Έχει πάρα πολύ καλή εκτύπωση πεπερασμένων, με αναλυτικη παρουσίαση.Πολύ καλή δουλειά απο την Cubus.Τα αποτελέσματα σου είναι ίδια με τα δικά μου τελικά.

Link to comment
Share on other sites

Παραθέτω τα παράδειγμα 22 του Αβραμίδη απο το 1ο βιβλίο.Η επίλυση έγινε στο StereoSTATIKA,με EC8 στα ίδια στοιχεία q σεισμικής ζώνης και κατηγορίας εδάφους.

 

 

H ίδια μελέτη θα λυθεί και στο ScadaPRO απο μένα, στο STATIK cubus απο τον leogenare.Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν τίς επόμενες μέρες

post-81292-0-97107200-1358356682_thumb.jpg

Report.rar

post-81292-0-05712200-1358356972_thumb.jpg

Edited by McRaster
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα συναδελφοι

 

Στην συνεχεια θα ελεγα να προχωρησουμε σε ελεγχο υφισταμενης κατασκευης και ΚΑΝ ΕΠΕ.

Αν σας βρισκω συμφωνους ας βρουμε ενα παραδειγμα να ασχοληθουμε ολη με το ιδιο, Ειναι ακομα ενα θεμα που μπαζει απο παντου λογο ασαφειας στην ερμηνευση του κανονισμου. Ακομα και οι ιδιεες εταιριες δεν ειναι σιγουροι για την ερμηνευση τους. Αν κανω λαθος ας με διορθωση καποιος.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα legeonare θα με περιμένεις μέχρι να παραλάβω το πρόγραμμα ,τέλος του μήνα.Η pushover πάντως θα έχει διαφορές απο πρόγραμμα σε πρόγραμμα, μη περιμένεις να δείς αποκλίσεις στα αποτελέσματα παρόμοιες με τίς δυναμικές αναλύσεις που κάναμε.Εδώ θα έχουμε ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.