Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τοπογραφικό για έκδοση άδειας


Vikie

Recommended Posts

Αν ο τυπάς του παραδειγματός μας υπογράψει την 651 και ο συμβολαιογράφος την μνημονεύσει στο συμβόλαιο, αναφέροντας το όνομά του, ανετότατα πάει για ακύρωση..

Link to comment
Share on other sites

13 λεπτά πριν, ntanos said:

Αν ο τυπάς του παραδειγματός μας υπογράψει την 651 και ο συμβολαιογράφος την μνημονεύσει στο συμβόλαιο, αναφέροντας το όνομά του, ανετότατα πάει για ακύρωση..

γιατί?

 

Link to comment
Share on other sites

Διότι θα υπάρχει συμβόλαιο με συνημμένο τοπογραφικό έτους 2021, με υπογράφοντα αρχιτέκτονα ή ΤΕΙ δομικών έργων κ.ο.κ. 

Και εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα, και για αυτό στις περιπτώσεις που προσωπικά γνωρίζω, στο τέλος με διάφορες προφάσεις απέφυγαν οι συγκεκριμένοι μηχανικοί να υπογράψουν την δήλωση στο τοπογραφικό.

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

φίλε μου δεν νομίζω ότι ισχύει όπως εσύ βγάζεις το συμπέρασμα.

Ο νόμος ορίζει ειδικότητες (Τοπογράφοι άντε και Πολιτικοί Μηχανικοί) που έχουν την αποκλειστική δυνατότητα αποτύπωσης και σχεδίασης με εξάρτηση ΕΓΣΑ.... οκ μέχρι εδ'ω.

Ζητήματα αρτιότητας, οικοδομησιμότητας, όροι δόμησης, αρτιότητα όμορων (για άδειες) κλπ παρελκόμενα που συχνα πυκνά μπαίνουν στα Τοπογραφικά, δεν έχουν την αποκλειστική δυνατότητα οι δύο προαναφερόμενες ειδικότητες και ούτε είναι κάποιο ειδικό πεδίο μάθησης των ακαδημαϊκών τους σπουδών ..... ίσα ίσα θα έλεγα....

 

Επικουρικά δε, πουθενά ο νόμος δεν ορίζει ακυρότητα συμβολαιογραφικής πράξης όταν σε κάποιες μελέτες ή σχέδια που κατατεθούν σε τίτλο οι υπογραφές μηχανικών δεν είναι μόνο μία ....

Τέσπα... δεν με αφορά μεν, αλλά μη το τραβάμε στα άκρα δε.... (άποψη μου)

και το άκρα το λέω και λίγο χιουμοριστικά, σκεπτόμενος αν έβγαινε σύλλογος και απαιτούσε Τόταλ στεϊσον κλπ να μπορούν να τα αγοράζουν μόνο οι δύο ειδικότητες με την αποκλειστικότητα. 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Didonis σε αυτό είμαι κάθετος φίλε, νομίζω είναι ξεκάθαρη η κατάσταση, και είναι η παρακάτω:

Μπορεί να υπάρχουν αρχιτέκτονες, μηχανικοί ΤΕΙ κλπ που να ξέρουν της παναγιάς τα μάτια, δέκα φορές παραπάνω πχ από εμένα. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι στο φόρουμ. Όμως αυτό δεν είναι ο κανόνας. Το τοπογραφικό είναι μία μελέτη που υπογράφεται από συγκεκριμένες ειδικότητες, και η 651 περί αρτιότητας είναι αναπόσπαστο κομάτι αυτής της μελέτης.

Προφανώς λοιπόν, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε τοπογραφικό που ο τοπογράφος απλά υπογράφει το σύμβολο του βορρά ή δεν ξέρω εγώ τι, και η αρτιότητα βεβαιώνεται από κάποιον άλλο.

Και αυτό είναι κάτι δεκτό από όλους, για αυτό δεν υπογράφονται τοπογραφικά με αυτό τον τρόπο, απόσο έχω δει. Κρίνω λοιπόν την προσέγγιση των συγκεκριμένων συναδέλφων ως ένα πολύ κακό marketing.

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

φίλε μη είσαι τόσο κάθετος.

αυτό που γράφεις ναι ισχύει κατά γράμμα ώς έχει

14 λεπτά πριν, ntanos said:

....Το τοπογραφικό όμως είναι μία μελέτη που υπογράφεται από συγκεκριμένες ειδικότητες, ...

 

αυτό όμως δεν ισχύει κατά γράμμα ως έχει.

14 λεπτά πριν, ntanos said:

...και η 651 περί αρτιότητας είναι αναπόσπαστο κομάτι αυτής της μελέτης....

απλό παράδειγμα που το ξεχνάς, στα Τοπογραφικά που βάζουμε στις Οικοδομικές Άδειες και τώρα (με τα νέα μέτρα και ΝΟΚ) και πριν με ΓΟΚ  δεν μπαίνει ο 651/77.... αλλά είναι απαιτητό να μπεί το άρτιο και οικοδομήσιμο όμορων.

Δηλαδή επειδή δεν έχει 651 το Τοπογραφικό αυτό (που είναι και τα πιο βασικά στην τελική διότι με αυτά κτίζεις) δεν θα τα λέμε Τοπογραφικά??

 

Επικουρικά αν ψάξεις θα βρείς πολλά σχέδια εφαρμογής, χωροταξικές μελέτες κλπ που πάλι έχουν ως υπόβαθρο τους την Τοπογραφική αποτύπωση (γνώση βασικά της ειδικότητας σου), έχουν υπογραφές και απο άλλες ειδικότητες πέραν των συγκεκριμένων όμως λες...

 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, Didonis said:

στα Τοπογραφικά που βάζουμε στις Οικοδομικές Άδειες και τώρα (με τα νέα μέτρα και ΝΟΚ) δεν μπαίνει ο 651/77.... αλλά είναι απαιτητό να μπεί το άρτιο και οικοδομήσιμο όμορων.

Σε ποια τοπογραφικά αδείας δεν υπάρχει δήλωση 651?

Link to comment
Share on other sites

Μα αυτά τα πρότυπα, περιγράφουν αναλυτικά το περιεχόμενο της δήλωσης αυτής, επικαιροποιημένο στη σήμερον ημέρα. Δεν έχω καταλάβει τι θέλεις να πεις, ότι δεν υπάρχει δήλωση 651 στα τοπογραφικά αδείας. Απλά δεν έχει σαν τίτλο "δήλωση 651/77". Αυτή είναι όμως η δήλωση. Όλα τα παραπάνω πρέπει να συμπληρωθούν ένα ένα και από κάτω να μπει η τζίφρα του μηχανικού, με τις επακόλουθες ευθύνες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, ntanos said:

Μα αυτά τα πρότυπα, περιγράφουν αναλυτικά το περιεχόμενο της δήλωσης αυτής, ..

ναι μπρε.... το ξέρω. 

Για αυτό και από ΓΟΚ που έχω μεγάλη εμπειρία δεν βάζαμε 651 διότι όλα τα άλλα που βάζαμε υπερκάλυπταν τον 651 και οι Πολεοδομίες δεν το ζητούσαν.

Δεν θυμάμαι να σου πω την αλήθεια αν σε κάποια περίπτωση να το είχαμε βάλει (διότι είχε γίνει και ο τίτλος πριν) και να μας ζήτησε να αφαιρεθεί.

Για αυτό σου είπα ότι το πρώτο που έγραψες ισχύει κατα γράμμα ενώ το 2ον (ο 651 αναπόσπαστο τμήμα σε Τοπογραφικό) δεν ισχύει κατά γράμμα....

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.