Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τοπογραφικό για έκδοση άδειας


Vikie

Recommended Posts

Εδώ ανεβάζεις το τοπογραφικό σου για έγκριση δόμησης και μερικοί υπάλληλοι της ΥΔΟΜ που δεν ξέρουν ότι το total station στέκεται σε τρίποδο, σου κάνουν παρατήρηση να προσθέσεις το λεκτικό "Ν.4030/11" στην δήλωση ιδιοκτήτη? Αυτοί είναι που θα περάσουν το τοπογραφικό χωρίς να αναγράφει ρητά το λεκτικό 651/77?

Link to comment
Share on other sites

8 λεπτά πριν, ethan said:

.... σου κάνουν παρατήρηση να προσθέσεις το λεκτικό ...

το λεκτικό για μέθοδο ταχυμετρικής αποτύπωσης, μοντέλο δέκτη, σειριακούς αριθμούς, ακρίβεια μέτρησης κλπ ναι είναι αναπόσπαστο τμήμα ενός Τοπογραφικού πιά και φυσικά αυτό λαμβάνει υποχρεωτικά την υπογραφή του μελετητή που έκανε την μέτρηση και αποτύπωση.

Όπως και η υπογραφή ιδιοκτήτη για τα όρια την ήταν πάντα απαιτητή και φυσικά την υπογράφει ο ιδιοκτήτης.

Για τις άδειες όμως για το τοπογραφικό δεν νομίζω να αναγράφει πουθενά η νομοθεσία ότι πρέπει να έχει και την Δήλωση 651/77 που είναι υποχρεωτική στους τίτλους για να βγάζουν άκρη οι συμβολαιογράφοι.

Αν έχει αλλάξει αυτό και δεν το πήρα χαμπάρι ακόμα, ας έχουμε κάποιο κείμενο που να το γράφει ή έστω κάποιο Τοπογραφικό που κατατέθηκε σε ΥΔΟΜ χωρίς 651 και έλαβε παρατήρηση.

 

Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν, Didonis said:

έστω κάποιο Τοπογραφικό που κατατέθηκε σε ΥΔΟΜ χωρίς 651 και έλαβε παρατήρηση.

Το θεωρώ απίθανο να υπάρχει συνάδελφος που εκπόνησε τοπογραφικό διάγραμμα για άδεια και δεν έχει συμπεριλάβει 651/77. Δεν χρειάζομαι κανένα υπόδειγμα για αυτό για να μου πει το αντίθετο! Ούτε το βάζω επειδή το ζητάει ο συμβολαιογράφος φυσικά!

Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν, ethan said:

Το θεωρώ απίθανο να υπάρχει συνάδελφος που εκπόνησε τοπογραφικό διάγραμμα για άδεια και δεν έχει συμπεριλάβει 651/77. ...

μιλάς για μετά το 2013 -14??

Link to comment
Share on other sites

ε ναι!! Και σίγουρα και μετά το 10 μπορώ να σου πω..Πιο πριν δεν έχω εικόνα τι γινόταν!

Edited by ethan
Link to comment
Share on other sites

τι να σου πω... Δεν ξέρω. Είναι η περίοδος της κρίσης και δεν είναι όπως πιο παλιά που πηγαίναμε στις πολεοδομίες και βλέπαμε εκατοντάδες άδειες κάθε μέρα.

Αν εσύ έχεις δει πολλές σεβαστό αυτό που λες... εγώ δεν έχω δει πολλές (και δική μας άδεια πρόσφατα είχε παραμείνει ο 651 για το τοπο της άδειας)

Προ όμως... ήταν απίθανο να δεις 651/77 σε τοπογραφικά αδειών.... ή αν το έβλεπες του είχε ξεμείνει από τοπογραφικό τίτλου και συμπλήρωσε όλα τα υπόλοιπα.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

4 λεπτά πριν, ethan said:

.... Μόνο υγρασία και ατμοσφαιρική πίεση δεν έχουμε βάλει ακόμα!

μη δίνεις ιδέες λέμε....

 

και

  

17 λεπτά πριν, ethan said:

..Ούτε το βάζω επειδή το ζητάει ο συμβολαιογράφος φυσικά!

φυσικά και το βάζεις επειδή το ζητάει ο συμβολαιογράφος.

ο συμβολαιογράφος απο όλο το Τοπογραφικο σου και το σχέδιο και ολα τα μπλα μπλα καταλαβαίνει (και τον αφορά στην τελική) μόνο 2 πράγματα

  • η Δήλωση 651/77
  • που είναι ο Βορράς

Χωρίς αυτά τα 2 συμβόλαιο γιοκ.... και ας είναι γραμμές τρίλιζας όλα τα άλλα (τρόπος του λέγειν ε)

Όλα τα άλλα είναι Κινέζικα

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Εγω ποτε δεν έχω γράψει σε τοπογραφικό αδείας για γεωδαιτικο σταθμό,serial number κλπ κλπ και ποτε δεν μου έκαναν παρατήρηση απο την ΥΔΟΜ. Τι να πω μπορεί να με εμπιστεύονται..χαχα

Στα τοπογραφικά άδειας θεωρώ αυτονόητο να υπάρχει δήλωση του 651/77 άσχετα αν τα υποδείγματα δεν το περιλαμβάνουν, αλλά σε ποια υποδείγματα αναφέρεσαι, εγώ βλέπω τα υποδείγματα του 4030 και του 4067 και έχουν μέσα τη δήλωση του 651/77.

Link to comment
Share on other sites

@ntanos~Πληθώρα τοπογραφικών σχεδίων οικοδομικών αδειών δεν φέρουν δήλωση 651 καθώς ούτε απαιτείται ούτε αποτελεί στοιχείο του. Η δήλωση αναγράφεται επί του τοπογραφικού για συμβολαιογραφική χρήση.

Το σχέδιο για την άδεια δεν φέρει τις ίδιες πληροφορίες με αυτό που θα χρησιμοποιηθεί για σύνταξη συμβολαίου. Φερ’ ειπείν στα όμορα οικόπεδα αναγράφουμε (στην περίπτωση του συμβολαίου): ιδιοκτησία τάδε ή αγνώστου. Αντιθέτως στο σχέδιο της άδειας δεν αναφέρουμε αυτήν την πληροφορία αλλά εξετάζουμε την αρτιότητα και αναγράφουμε τον κατάλληλο χαρακτηρισμό.   

Η δικαιολογημένη απορία: γιατί σε πολλά τοπογραφικά αδειών αναγράφονται και τα κείμενα που απαιτούνται συμβολαιογραφικά, έχει απλή απάντηση. Τηρείται ένα ηλεκτρονικό αρχείο για λόγους ευκολίας και για να μην υπάρχει κίνδυνος μικροαλλαγής στο ένα αρχείο χωρίς να ενημερωθεί το άλλο.

Edited by Forefather
  • Like 2
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.