Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τοπογραφικό για έκδοση άδειας


Vikie

Recommended Posts

Και ποιος κάνει έλεγχο της δυνατότητας δόμησης στο ακίνητο? η ΥΔΟΜ?

Και όλες αυτές οι δηλώσεις στα πρότυπα διαγράμματα του ΥΠΕΚΑ (η 651/77 δηλαδή, φύλλο και φτερό) γιατί υπάρχουν στα πρότυπα?

Θα τρελαθούμε τελειώς. Διαβάζουν και νέοι συνάδελφοι και θα μπερδευτούν.

Μήπως μπερδεύεστε με το διάγραμμα δόμησης, το οποίο προφανώς και δεν περιέχει την 651/77?

Μπορεί κάποιος να βρει και να ανεβάσει τοπογραφικό διάγραμμα (της τελευταίας δεκαετίας) που συνόδευσε έκδοση άδειας χωρίς τη δήλωση μηχανικού ότι δύναται να οικοδομηθεί?

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει κανένας συνάδελφος μου από αυτούς που γνωρίζω τουλάχιστον που δεν είναι και λίγοι,που σαν υποψία σκέψης να έχει στο μυαλό του αν θα βάλει 651/77 στο τοπογραφικό του. Όλα τα υπόλοιπα είναι  κουβέντα να γίνεται που λένε!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, όπως προανέφερα, η αρτιότητα και η οικοδομησιμότητα αναγράφονται στο σχέδιο και βεβαιώνονται ενυπογράφως, δεν χρειάζεται να ξαναγραφτούν τα ίδια πράγματα υπό μορφή δήλωσης. Δεν προστίθεται κάποια βαρύτητα ή κύρος στο τοπογραφικό. Η δήλωση 651 απαιτείται μόνο για τα συμβόλαια, όπως εξήγησε πολλάκις και ο συνάδελφος Didonis. 

Όσο για το αν μπερδεύω το τοπογραφικό με το διάγραμμα δόμησης, μακάρι να ήμουν ξανά νέος που μόλις έχει αποφοιτήσει και ας τα μπέρδευα.

Edited by Forefather
  • Like 2
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μα συζητάμε για το αν μπαίνει ο τίτλος 651/77 πάνω από τη δήλωση? Προφανώς και δεν είναι αυτό το θέμα μας. Στο κάτω κάτω, πρόκειται για νόμο του 77 που έχει αναθεωρηθεί πολλάκις, πλέον υπάρχει και η δήλωση του Ν.1337/83 κ.ο.κ.

Οι σχετικές δηλώσεις όμως υπάρχουν στο τοπογραφικό (πες τες 651/77 v.2), από κάτω μπαίνει η τζίφρα μας αλλιώς άδεια γιοκ. Μην μπερδεύουμε τους νέους.

 

Link to comment
Share on other sites

Όχι συνάδελφε, δεν "συζητάμε για το αν μπαίνει ο τίτλος 651/77 πάνω από τη δήλωση". Ανεξαρτήτως παλαιότητας ή νεότητας, όποιος διαβάζει προσεκτικά τα κείμενα των δημοσιεύσεων δεν μπερδεύεται.  

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

58 λεπτά πριν, Forefather said:

@ntanos~Πληθώρα τοπογραφικών σχεδίων οικοδομικών αδειών δεν φέρουν δήλωση 651 καθώς ούτε απαιτείται ούτε αποτελεί στοιχείο του. Η δήλωση αναγράφεται επί του τοπογραφικού για συμβολαιογραφική χρήση.

Προσεκτικά το διάβασα, δεν είμαι νέος πίστεψε με και μου δημιούργησες μια μικρή ταραχή!

Link to comment
Share on other sites

Μία ακόμη φορά που εγω ο ηλίθιος δεν κατάλαβα το περιεχόμενο του θέματος. Είναι το ερώτημα: Αν τελικά στο Τ.Δ. που πηγαίνει για Οικ. Άδεια γράφουμε ξανά την δήλωση αρτιότητας (Ν. 651/77). ???

Εγώ πάντως στα Τ.Δ. που έκανα για έκδοση Ο.Α. δεν την Έγραφα!! 

Η δήλωση του άρθρου 5 Ν. 651/77 (με όσες προσθήκες έγινα σ' αυτήν) χρειάζεται μόνο στα τοπογραφικά που γίνονται για τις μεταβιβάσεις (συμβόλαια κλπ), ώστε ο αγοραστής να μη παίρνει "γουρούνι στο σακί". Να ξέρει δηλ. ο αγοραστείς (που δεν είναι μηχανικός) αν αυτό που αγοράζει θα μπορεί και με ποιο τρόπο, να χτιστεί και πως δηλ. θα γίνει αυτό.

Ότι γράφει η δήλωση μεταφέρεται πάντα και στο συμβόλαιο που & αυτό είναι πάντα επισυναπτόμενο στον φάκελο που πάει στην Πολεοδομία.

Το τοπογραφικό που πάει για οικ. αδεια έχει δίπλα όμως ένα κατεβατό που γράφει " Έρευνα Ιδιώτη Μηχανικού" . Εκεί γράφονται και δίνονται πολλά- πολλά στοιχεία. : Τους όρους δόμησης, διάταγμα ρυμοτομίας, αν είναι εντός (ή το  διάταγμα που χρησιμοποιείται για τα εκτός, αν πρόκειται για γήπεδο), αν υπάρχει Κυρωμ. πράξη και οδοιπορικό σκαρίφημα κλπ, κλπ.). Και μη ξεχνάμε αυτά τα βλέπει πάντα ένας μηχανικός στην πολεοδομία. 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.