Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τοπογραφικό για έκδοση άδειας


Vikie

Recommended Posts

On 17/11/2023 at 2:50 ΜΜ, Apollon said:

 

Νομίζω όμως ότι οι αποκλίσεις (κτηματολογίου) αφορούν το οικόπεδο/γήπεδο και όχι τις κάθετες.

Τείνω να συμφωνήσω. Ανέφερα όμως το ενδεχόμενο αυτό, σε ότι αφορά το συνολικό σου οικόπεδο, ότι μπορεί να αποκτήσει νέο εμβαδό εκτός αποδεκτής απόκλισης εμβαδού. Αφού δεν έχεις λειτουργούν απλοποιείται η κατάσταση, αλλά θα πρέπει να δεις και τι πολύγωνο θα αναρτηθεί ώστε να προβείς στις αντίστοιχες δηλώσεις ή διορθώσεις.

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αλλά μάλλον είναι απλά τα πράγματα. Αφού πρέπει να είναι ταυτόσημα με την πράξη (συμβόλαιο) ή θα μείνουν ως έχουν ή θα πρέπει να τροποποιηθεί η κάθετη που είναι ολόκληρη διαδικασία και θα καλύπτει σχεδόν όλα τα αναφερθέντα προβλήματα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή καθώς δεν υπάρχει όφελος ως προς τη δόμηση, απλά αλλάζει λίγο η αρχιτεκτονική λύση και από ότι κατάλαβα δεν τα πάει καλά με το άλλο συνιδιοκτήτη 🤨.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα,

ερώτηση που μπορεί να έχει απαντηθεί, απλά για να επιβεβαιώσω. Σε έκδοση άδειας οικοδομής με εξωτερική θερμομόνωση (θερμοπρόσοψη), στο Διάγραμμα δόμησης (και γενικά παντού) η μόνωση δεν προσμετράται στην κάλυψη και οι διαστάσεις αναφέρονται χωρίς να υπολογίζεται αυτή. Στο αντίστοιχο τοπογραφικό, το περίγραμμα του κτηρίου (εκεί που θα μπαίνουν οι συντεταγμένες και οι διαστάσεις του), προσθέτεται την μόνωση ή τις βάζετε όπως το Δ.Κ (ίσο με την κάλυψη)? Το ίδιο ισχύει και για τον αντισεισμικό αρμό (συνήθως 0.10).

Link to comment
Share on other sites

21 ώρες πριν, Apollon said:

στο Διάγραμμα δόμησης (και γενικά παντού) η μόνωση δεν προσμετράται στην κάλυψη και οι διαστάσεις αναφέρονται χωρίς να υπολογίζεται αυτή.

Σωστά.

Παράθεση

προσθέτεται την μόνωση ή τις βάζετε όπως το Δ.Κ (ίσο με την κάλυψη)?

Το δεύτερο.

Παράθεση

Το ίδιο ισχύει και για τον αντισεισμικό αρμό

Μεταξύ κτιρίου και οικοπέδου αφήνεται το κενό του αρμού.

Link to comment
Share on other sites

@Apollon H εξωτερική θερμομόνωση δεν προσμετράται στον Σ.Δ. Οι διαστάσεις-εμβαδομέτρηση δεν περιλαμβάνει την θερμομόνωση. Οι συντεταγμένες των κορυφών του κτιρίου αφορούν το περίγραμμα που δεν περιλαμβάνει θερμομόνωση. Στα υπομνήματα κατόψεων και Δ. κάλυψης θα αναγράφεις ότι η επιφάνεια της εξωτερικής θερμομόνωσης πάχους (έστω 7 εκ)  δεν προσμετράται στον Σ.Δ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.