Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση υπογείου σε μη περατωμένο διώροφο κτίσμα


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

 

Έχω μία περίπτωση δυόροφης οικοδομής (Υ, 1ος, 2ος) σε χωριό που βρίσκεται στην πινέζα του χάρτη, στην οποία έχει αποπερατωθεί το υπόγειο, ενώ ο πρώτος και δεύτερος όροφος βρίσκονται στη φάση των επιχρισμάτων (και δεν προβλέπεται να αποπερατωθούν στα κοντά).

 

Το υπόγειο έχει μετατραπεί σε κύριο χώρο χρήσης (κατοικία) και κατοικείται με παροχή ρεύματος που πήρε για το κοινόχρηστο της οικοδομής! Τουτ' έστιν στην εφορία έχει υποβληθεί ολοκληρωμένος φάκελος που καλύπτει το ΕΚΟ και πήρε βεβαίωση την οποία χρησιμοποίησε στη ΔΕΗ, ωστόσο σε ΙΚΑ και πολεοδομία προφανώς (αφού δεν έχει γίνει αυτοψία), το έργο φαίνεται ως ημιτελές.

 

Σε πιθανή δημιουργία απορίας, να πω ότι το λεβητοστάσιο έχει "μεταφερθεί" σε αυθαίρετη αποθήκη δίπλα στην οικοδομή...

 

Ο "πελάτης" θέλει τώρα να τακτοποιήσει-νομιμοποιήσει το υπόγειο, δηλαδή να το αλλάξει χρήση, γιατί φοβάται πιθανό έλεγχο είτε από το ΙΚΑ, είτε από οπουδήποτε αλλού....

 

1ον. Γιατί όλα τα κουλά έρχονται σε μένα;

2ον. Τί λύσεις έχουμε ; :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ο τίτλος δεν είναι αντιπροσωπευτικός με το ερώτημα και για να μην χάνονται έτσι τα θέματα μπορείς αν θες να μου πεις να τον αλλάξω σε κάτι πιο κοντινό με το ζήτημά σου.

 

Απορία (άσχετη): Τι εννοείς ότι στην εφορία πήγε πλήρης φάκελλος που καλύπτει το ΕΚΚΟ.Για πιο ολοκληρωμένο χώρο πήρε ρεύμα.Τα κοινόχρηστα ή το υπόγειο? Φυσικά για να δώσει το οκ η εφορία υπήρξε και χαρτί από την πολεοδομία, έτσι?

 

Η περίπτωσή σου είναι απλή.Να νομιμοποιήσει τη χρήση δε νομίζω, μάλλον να τακτοποιήσει.ΥΔΒΧ είναι αν έχει τηρηθεί το υψόμετρο του υπογείου και ξεμπάζωμα.Αν έχει υπερηψωθεί τότε είναι ΥΔΚΧ και ΥΥ.Εννοείται ότι θα τακτοποιήσει και το νέο λεβητοστάσιο.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι μου είπε (χαρτιά ακόμα δεν έχω πάρει στα χέρια μου, ούτε το έχω δει) έχει πάρει ρεύμα μόνο για το κοινόχρηστο και έχει τραβήξει γραμμή για το υπόγειο, οπότε χρησιμοποιεί εκείνο. Το χαρτί από την πολεοδομία, υποθέτω ότι το πήρε με υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού και χωρίς την αυτοψία της πολεοδομίας, ωστόσο όπως και να έχει, είναι αποπερατωμένη η κατασκευή του κοινοχρήστου.

 

Όσον αφορά το ΕΚΚΟ, από όσα γνωρίζω καταθέτεις τα δικαιολογητικά (τιμολόγια κλπ) για ολόκληρο το έργο, δεν μπορείς να καταθέσεις μόνο για τον κοινόχρηστο ή τον πρώτο όροφο ας πούμε, ή κάνω λάθος; Και αυτός από ότι μου είπε έχει καλυφθεί ολόκληρο το ελάχιστο κόστος που προβλέπεται...

 

Το υπόγειο έχει χτισθεί όπως ακριβώς προβλέπεται, δεν έχει αυθαιρεσία, το πρόβλημα είναι μόνο η αλλαγή χρήσης από υπόγειο με λεβητοστάσιο, σε χώρο κύριας χρήσης. (Αυτά σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η αυτοψία θα δείξει).

 

Θεωρώντας ότι ξεχνάμε την περίπτωση έκδοσης ΟΑ και ότι ισχύουν όσα λέει, δεν θα έπρεπε να πάμε για τακτοποίηση με 4014, Υπέρβαση Δόμησης Κύριου Χώρου και Αλλαγή χρήσης για το υπόγειο;

 

Tο λεβητοστάσιο δεν θα πρέπει να μπει στο ίδιο φύλλο καταγραφής ως Υπέρβαση Δόμησης Βοηθητικού Χώρου, Υπέρβαση Κάλυψης και πιθανόν Παραβίαση Πλαγίων αποστάσεων;

 

Σορρυ αν ακούγονται κάπως οι ερωτήσεις, αλλά δεν έχω ξαναασχοληθεί με τα αυθαίρετα!

 

Ο τίτλος θα μπορούσε να αλλαχθεί σε "Τακτοποίηση ή Νομιμοποίηση". Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Για να μη λέμε πράγματα που τελικά μπορεί να είναι άλλα, μάθε περισσότερες πληροφορίες και ξαναπες μας.Μάθε αν έχει οριζόντιες ιδιοκτησίες ή όχι.Αυτό θα βοηθήσει σε πόσες δηλώσεις θα γίνουν.Πάντως ρεύμα για κοινόχρηστα δύσκολο μου φαίνεται να πήρε.

ΥΓ.Οσον αφορά το ΕΚΚΟ καταθέτεις όσα τιμολόγια έχεις οποιαδήποτε στιγμή με προσωρινό πίνακα για να τα κατοχυρώσεις , και αν επιθυμείς να ρευματοδοτηθείς θα πρέπει να έχεις καλύψει τις ανάγκες του διαμερίσματος που θες το ρεύμα.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Ομοειδή ερώτηση έχω κι εγώ και παρακαλώ για την άποψή σας :

Ξεμπαζωμένο από 2 όψεις υπόγειο, προβλεπόμενο στην άδεια, με νόμιμο περίγραμμα και χωρίς υπέρβαση ύψους, στο οποίο έχουν προστεθεί ανοίγματα (πορτοπαράθυρα) σε επιπλέον θέσεις από τους προβλεπόμενους φεγγίτες, το υπόγειο δεν έχει αλλάξει χρήση (παραμένει βοηθητικός χώρος χώρος και μαλιστα εντελώς άδειος). Το υπόγειο όμως είναι ημιτελές (δεν έχουν τοποθετηθεί τα κουφώματα στα αυθαίρετα ανοίγματα), προφανώς βάζοντας ΛΟΙΠΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ξεμπαζώματος δεν έχω κάποια υπέρβαση δόμησης (συμφωνείται???), επιπλέον σκέφτομαι να βάλω και 2η ΛΟΙΠΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ για τα επιπροσθετα αυθαίρετα ανοίγματα... διότι πώς αλλιώς θα τα τοποθετήσει νόμιμα (έχει προβλήματα/βεντέτα... με γείτονα).

Εάν βάλω λοιπόν αυτές τις 2 λοιπές παραβάσεις, νομίζω ότι μπορώ μετέπειτα να ζητήσω αποπεράτωση ημιτελούς αυθαιρέτου (δηλαδή τοποθέτηση κουφώμάτων) στα κενά σήμερα ανοίγματα ε??? ποιά είναι η γνώμη σας???? --ευχαριστώ--

Edited by kontegr
Link to comment
Share on other sites

kontegr

 

Πιστεύω πως πρέπει να προσέξεις μήπως το ξεμπάζωμα και τα μεγάλα ανοίγματα στο υπόγειο υποδηλώνουν χώρο κύριας χρήσης άρα έχεις υπέρβαση δόμησης βοηθητικών χώρων.

 

Στο λέω γιατί είχα παρόμοια περίπτωση (ημιτελές ξεμπαζωμένο υπόγειο) μόνο που ο ιδιοκτήτης θέλει να το κάνει κύριο χώρο. Αναρωτιόμουν εάν μπορεί να το δηλώσει δεδομένου ότι η χρήση δεν έχει εγκατασταθεί, αλλά πολεοδομία και τεε πολύ εύκολα δέχτηκαν πως είναι υπέρβαση δόμησης.

 

Στην περίπτωσή σου μάλλον πρέπει κάπως να δεσμευτεί ο ιδιοκτήτης πως η χρήση του χώρου θα παραμείνει βοηθητική.

'Οσον αφορά τις λοιπές παράβάσεις σωστά τα λες.

Για την άδεια αποπεράτωσης και εγώ δεν έχω βγάλει άκρη. Σίγουρα μπορείς να αποπερατώσεις αλλά τι ακριβώς θα ζητηθεί για αυτήν την άδεια από την πολεοδομία παραμένει άγνωστο. Εμένα τουλάχιστον η τοπική πολεοδομία δεν μου απάντησε σαφώς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.