Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ισχύς διαδικασίας καθορισμού αποδέκτη λυμάτων


RedKostas

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

γνωρίζει κανείς αν ισχύει η διαδικασία που προβλέπεται από την Υγειονομική Διάταξη ΕιΒ/221/1965 περί καθορισμού επιφανειακού υδάτινου αποδέκτη για την τελική διάθεση λυμάτων (προφανώς αναφέρομαι στην περίπτωση όπου δεν υπάρχει καθορισμένος αποδέκτης); Έχει κάποιος ίδια εμπειρία αναφορικά με τον απαιτούμενο χρόνο;

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

απ' ότι ξέρω η Ε1β καταργήθηκε και δεν ισχύει η διαδικασία που κάναμε παλιά για καθορισμό αποδέκτη. Θα πρέπει να πας με την καινούργια νομοθεσία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα,

 

Hannibal, η Ειβ/1965 δεν καταργήθηκε στο σύνολό της, αλλά μόνο στα κομμάτια που αφορούν εδαφική διάθεση (σχετικά βλ. ΚΥΑ 145116/2011) και διαχείριση ιλύος (βλ. ν. 4042/2012). Από όσο ρώτησα σε κατά τόπους Τμήματα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας, η διαδικασία καθορισμού αποδέκτη ισχύει κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλημέρα. Ξανα φέρνω το θέμα στην επιφάνεια.  Ρωτώντας μου είπαν ότι το κομμάτι του αποδέκτη από την Ειβ/1965 ισχύει. Το θέμα μου είναι ότι με τα σημερινά δεδομένα τι ποιοτικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει στην έξοδό του ο βιολιγικός όταν "ρίχνει" τα λύματά του σε χείμμαρο; Θα πάρουμε κάποιον πίνακα από την ΚΥΑ 145116/2011 (περί επαναχρησιμοποίησης ή όχι γιατί δεν αναφέρεται για επιφανειακούς αποδέκτες;) Στα τυφλά δλδ πάμε για τα χαρακτηριστικά εξόδου?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

πιο λογικό είναι να έχεις ως μπούσουλα την ΚΥΑ 5673/400/1997 που αναφέρεται σε ποιοτικά χαρακτηριστικά απόρριψης επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων σε επιφανειακούς υδάτινους αποδέκτες. Επίσης, θα σε συμβούλευα να ψάξεις και άλλες αποφάσεις καθορισμού αποδεκτών, π.χ. εδώ: http://www.elinyae.gr/el/category_details.jsp?cat_id=922. Σίγουρα πρέπει να μιλήσεις και με τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της ΠΕ καθώς αυτοί έχουν νομίζω την τελική απόφαση περί καθορισμού ή όχι αποδέκτη.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ Redkostas θα δω αυτά που μου έστειλες.

Μίλησα με το υγείας και με παρέπεμψε στην Υδάτων. Η υδάτων μου είπε προφορικά ότι

σαν σωστότερο θα είναι να χρησιμοποιηθεί ο πίνακα 3 της Επαναχρησιμοποίησης (σαν πιο δυσμενής)

αλλά η νομοθεσία δεν αναφέρεται σε απόθεση σε υδάτινο αποδέκτη.

 

Μάλλον θα δω τις άλλες αποφάσεις και θα κάνω κάποιες προσαρμογές και θα περιμένω....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα xaralampos,

 

ο Πίνακας 3 αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις επαναχρησιμοποίησης και σίγουρα όχι για τη διάθεση σε επιφανειακό υδάτινο αποδέκτη. Αυτό το πράγμα με τη συντηρητική προσέγγιση των υπηρεσιών, ειλικρινά με ξεπερνάει. Στη λογική αυτή για να είμαστε σίγουροι ας απαιτήσουμε ποιότητα πόσιμου νερού!

 

Νομίζω είναι και δική μας ευθύνη να πιέσουμε τις υπηρεσίες έτσι ώστε να μην ζητάνε πάντα τη "δυσμενέστερη περίπτωση", έτσι απροβλημάτιστα. Ειδικά, η επίτευξη των ορίων του Πίνακα 3 προϋποθέτει χρήση μεμβρανών υπερδιήθησης, που συνεπάγεται ένα σημαντικό κόστος για τον φορέα λειτουργίας του εκάστοτε έργου. 

 

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να μας πεις το τελικό αποτέλεσμα των προσπαθειών σου.

 

Χαιρετισμούς

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.