Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χρήση Ups για κυκλοφορητή


clayman

Recommended Posts

Καλησπέρα.Θα ήθελα να τροφοδοτήσω έναν κυκλοφορητή για καλοριφέρ από UPS για να εξασφαλίσω λειτουργία σε περίπτωση πτώσης του ρεύματος.Ο κυκλοφορητής είναι 300W ενώ σκέφτομαι να επιλέξω ups 360W πραγματικής ισχύος.

Βλέπω ότι σε όλα τα ups παρόμιας ισχύος η μπαταρία είναι χωρητικότητας 7 Αh ενώ ο χρόνος αυτονομίας που μπορείς να εξασφαλίσει είναι της τάξης των 7-10'. Κάτι που θα ήθελα να ρωτήσω είναι, αυτό πως προκύπτει? Χωρητικότητα 7 Αh δε σημαίνει ότι μπορεί για ρεύμα 7A έχουμε δυνατότητα τροφοδοσίας του φορτίου για 1h?Αν δεν ισχύει αυτό(που από τα datasheets του ups δεν φαίνεται να ισχύει), τι ακριβώς συμβαίνει?Και πως μπορώ να κάνω μια διαστασιολόγηση του UPS για δεδομένο φορτίο και αυτονομία?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

όχι η χωρητικότητα των συσσωρευτών δεν αναφέρεται σε ωριαία εκφόρτιση αλλά σε 20ωρη δηλαδή 7Ah=350mA x 20h, για ωριαία εκφόρτιση η χωρητικότητα του ίδιου συσσωρευτή είναι πολύ μικρότερη περίπου 4,3Αh

Link to comment
Share on other sites

Το Ah δεν ειναι μοναδα ενεργειας αλλα μοναδα φορτιου. Μην χρησιμοποιησεις ups για να τροφοδοτησεις τον κυκλοφορητη, γιατι οπως και εσυ λες δεν εχει νοημα. Αντε και τροφοδοτησες τον κυκλοφορητη, αλλα φορτια δεν εχεις? Τον καυστηρα?

Link to comment
Share on other sites

Να προσέξεις να βγάζει καθαρό ημίτονο το ups και όχι "τροποποιημένο".

Πόσο διαρκούν οι διακοπές ρεύματος στην περιοχή σου κατά μ.ο.?

Αρκεί να τροφοδοτήσεις μόνο τον κυκλοφορητή?

 

Η ποιοτικότερη επιλογή πάντως για τέτοια εφαρμογή είναι inverter-charger καθαρού ημιτόνου με ενσωματωμένο μεταγωγικό διακόπτη και φυσικά τις ανάλογες μπαταρίες.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα του ημιτόνου θέλει προσοχή, αν βγάζει τροποποιημένο το UPS μπορεί να σου κάψει τον κυκλοφορητή. Δεν ξέρω αν οι inverter δουλεύουν σωστά και με όχι καθαρού ημιτόνου, δεν το νομίζω όμως...

Link to comment
Share on other sites

φιλέ γιατί δεν βάζεις ένα ups κ άλλαξε τις μπαταρίες σε πιο μεγάλες σε συνδυασμό με μια αυτονομία εκφόρτωση - φόρτισης των μπαταριών θα έχεις ένα σύστημα φτηνό και καλό το έχω κάνει και εγώ γιατί έχω ενεργειακό τζάκι κ χρειάζομαι τον κυκλοφορητή γιατί με την διακοπή του ρεύματος κοβόσαστε η κυκλοφορία του νερού κ από την θερμοκρασία εξατμίζεται το νερό (το έχω κάνει το σύστημα )

Link to comment
Share on other sites

Οι μολύβδου μπαταρίες που χρησιμοποιούμε στα UPS δεν θέλουν εκφόρτιση, ζημιά τους κάνεις φίλε giannhsla26 με τις πατέντες σου!

Link to comment
Share on other sites

giannhsla26:

Εννοείς οτι χρησιμοποιείς εξωτερικό και ανεξάρτητο charger απο αυτόν που υπάρχει μέσα στο UPS? Τι τύπος είναι o φορτιστής και πόσο σου κόστισε? Τι ρυθμίσεις επιτρέπει?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν, παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αρχικά, είχα σκεφτεί να το κάνω με τη λογική που αναφέρει ο giannhsla26. Δηλαδή, να χρησιμοποιήσω το ups για να τροφοδοτώ τον κυκλοφορητή σε περίπτωση που κοπεί το ρεύμα, για ασφάλεια. Μετά, είχα σκεφτεί μήπως μπορούσα να τροφοδοτώ όλα τα φορτία του συστήματος για περισσότερο χρόνο. Απ'ότι καταλαβαίνω, το πρώτο μπορώ να το κάνω με UPS (για ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να κρυώσει το νερό,ας πούμε) ενώ το δεύτερο όχι-τουλάχιστον όχι με οικονομικό τρόπο.Δηλαδή, για να τροφοδοτήσω για ένα 3ωρο π.χ. κυκλοφορητή, καυστήρα, πίνακα αυτονομίας και όλα τα άλλα φορτία που χρειάζομαι για να λειτουργεί το σύστημα του καλοριφέρ, φαντάζομαι το κόστος ανεβαίνει κατακόρυφα-ίσως σε απαγορευτικά επίπεδα.Όσον αφορά τη λύση του inverter-charger καθαρού ημιτόνου με ενσωματωμένο μεταγωγικό διακόπτη που αναφέρεις φίλε genesis,ομολογώ ότι δεν το έχω ξανακούσει και μου φαίνεται ενδιαφέρουσα.Μήπως μπορείς να με παραπέμψεις σε περισσότερα στοιχεία(π.χ. κάποιο link κτλ για να διαβάσω περισσότερα για αυτό)

Link to comment
Share on other sites

Είναι σαφώς η ποιοτικότερη αλλά και ακριβότερη επιλογή.

Τα βασικά πλεονεκτήματα αυτής της λύσης είναι ότι: α) το σύστημα μπορεί να διαστασιολογηθεί ώστε να έχει την αυτονομία και την ισχύ που θέλεις τώρα και β) επεκτείνεται ως προς τα δύο αυτά χαρακτηριστικά να προκύψουν αυξημένες ανάγκες στο μέλλον.

Επίσης, μεσο-μακροπρόθεσμα, ένα τέτοιο σύστημα είναι η "βάση" ενός συστήματος αυτόνομης ηλεκτροδότησης αφού μπορεί να πλαισιωθεί από φωτοβολταϊκά ή / και άλλες ΑΠΕ και να επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας παράλληλα με την αδιάλειπτη παροχή.

Θα στείλω με πμ κάτι ενδεικτικό για να καταλάβεις καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.