Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πετρελαιο θέρμανσης και πρόσθετα.


AMHxaNos

Recommended Posts

Το πετρέλαιο θέρμανσης το έχουν ακριβύνει πολύ. 1 lt πετρελαιο κοστίζει όσο και το EVIAN, μόνον το PERRIER ειναι ακριβότερο.

Νομίζω οτι ένα ανθυποασήμαντο-απειροελάχιστο και αμελητέο ποσοστό πρατηριούχων ή μεταφορέων ισως και να νοθεύει το πετρέλαιο με άλλα υγρα.

 

Υπάρχει εύκολος τρόπος να καταλάβουμε ή έστω να υποψιαστούμε εάν το πετρέλαιο που μόλις αγοράσαμε ειναι μόνο πετρέλαιο ή έχει και άλλα πράγματα μέσα?

 

Με το 'Εύκολος τρόπος' εννοώ κάτι που να γίνεται άμεσα και να μπορεί να το κάνει ο καθένας (π.χ. Διαχειριστής πολυκατοικίας) δηλαδή κάτι που να έχει σχεση με χρώμα, οσμή, ειδικό βάρος, ίζημα, αντιδραση με άλλο υγρό κλπ και να ΜΗΝ θέλει εξειδικευμένες γνώσεις, Γενικό Χημείο του Κράτους, εξοπλισμούς κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι υπάρχει ουσιαστικό κίνητρο για νοθεία από τον πρατηριούχο... Είναι δύσκολο να βρει κατάλληλες ουσίες σε πρέπουσα τιμή και αξιόλογη ποσότητα, εκτός βέβαια κι αν μιλάμε για οργανωμένο κύκλωμα λαθρεμπορίας.

Link to comment
Share on other sites

Το πετρέλαιο που έβαλα πρόσφατα πάντως βρωμάει σαν βόθρος και έχει μια παράξενη θολούρα. Ο πρατηριούχος υποστηρίζει πως αυτό συμβαίνει γιατί η παρτίδα είναι από Ρωσία, και το ρωσικό πετρέλαιο βρωμάει. Ο καυτηρατζής πάντως υποψιάζεται διάφορα, καθώς δεν μπόρεσε να ρυθμίσει τον καυστήρα στο επίπεδο που ήθελε, μου είπε να τον ξαναφωνάξω όταν βάλω επιπλέον πετρέλαιο...

Link to comment
Share on other sites

Και βέβαια δεν υπάρχει ουσιαστικό κίνητρο για νοθεία του πετρελαίου.

 

Τελευταία έχουν αυξηθεί οι κλήσεις για βλάβες/προβλήματα (μικρά ή μεγάλα) στους καυστήρες, ιδίως μετα απο (μισο)γέμισμα της δεξαμενής.

Το παραπάνω ισχύει και για καυστηρες στούς οποίους είχε γίνει καθαρισμός/συντήρηση το φθινόπωρο.

Ο Μαστερ καυστηριατζής λέει οτι κάτι κάνουν στο πετρέλαιο, ο(οι) πρατηριούχος(οι) λέει οτι ο λέβητας είναι παλιός/αρύθμιστος/ασυντήρητος/φταίει η μάρκα κλπ. Ανάλογα πράγματα λένε και άλλοι μάστορες.

Τελικά ολο και κάτι θα γίνεται με τον καυστήρα, ανάβει/δεν ανάβει, σβήνει/δεν σβήνει, καίει αλλα δεν ζεσταίνει, ζεσταίνει αλλά σβήνει, καπνίζει, πίνει, μας έχουν ζάλισει.

 

thanar, ναι πράγματι, μερικές φορές βρωμάει αλλά και όταν δεν βρωμάει πάλι τα ίδια κάνει... πώς αποδεικνύεται όμως...

 

Γιαυτό, υπάρχει κάτι ή κάποιο χαρακτηριστικό που σας κινεί υποψίες?

όχι τίποτα άλλο, αλλά μπάς και γλυτώσουμε το πήγαινε-έλα τζάμπα και το (sometimes) βρισίδι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.