Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΥΠΕΚΑ: Προσανατολίζεται σε νέα παράταση για τα αυθαίρετα


Kapa

Recommended Posts

Σε νέα παράταση της προθεσμίας για υπαγωγή στον νόμο 4014/2011 για τα αυθαίρετα _ την έκτη κατά σειρά _ ενδέχεται να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

 

Όπως διευκρινίζουν παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα καθώς ακόμη δεν έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την υπαγωγή στο νόμο οι οποίες είχαν κατατεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

 

Το υπουργείο ελπίζει ότι με αυτό το πακέτο των ρυθμίσεων θα αυξηθεί ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων για τακτοποίηση αυθαιρέτων, ο οποίος είναι μικρότερος (460.000 αιτήσεις έως το τέλος του 2012) από τον αναμενόμενο εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης.

 

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί άμεσα διότι, μετά την τελευταία παράταση, ως καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η 31η Ιανουαρίου 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ προσανατολίζεται σε παράταση τουλάχιστον δύο μηνών της προθεσμίας υποβολής φακέλου.

 

Μάλιστα, αναμένεται ότι αυτή θα αφορά και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις, οι οποίες αναμένεται ότι τελικά θα ψηφιστούν τις επόμενες ημέρες. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, είχαν και αυτές καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου του 2013.

 

Όπως εξηγούν πηγές του υπουργείου, υπάρχει και άλλος λόγος για την παράταση της προθεσμίας. Γιατί ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η νέα ρύθμιση που ετοιμάζεται για τα αυθαίρετα, η οποία όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Στ. Καλαφάτης θα ήταν έτοιμη στο τέλος Ιανουαρίου και θα έδινε οριστική λύση (!) στο θέμα των αυθαιρέτων στην Ελλάδα. Όπως είχε επισημάνει τότε ο κ. Καλαφάτης αναμένεται, μεταξύ άλλων, να γίνει κατηγοριοποίηση των αυθαιρέτων ώστε όσοι έχουν μικρές παραβάσεις εντός νομίμως υφιστάμενων κτισμάτων να μπορέσουν να πάρουν οριστικούς τίτλους και όχι μόνο για 30 χρόνια.

 

 

Πηγή : http://www.tovima.gr...cle/?aid=492209

 

 

 

Συνάδελφοι καλημέρα,

 

πήρα την πρωτοβουλία να ανοίξω το νέο τόπικ για να βάζουμε εδώ και να συζητάμε ό,τι νεώτερο για την αναμενόμενη νέα παράταση μετά την 31η Ιανουαρίου 2013 και όχι στο υπάρχον τόπικ της προηγούμενης παράτασης.

 

Αν κρίνουν οι συντονιστές ότι δεν έχει νόημα...ας το διαγράψουν...

Edited by Kapa
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 69
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ξαναγράφω λοιπόν κι εδώ για να το διαβάσουν οι του ΥΠΕΚΑ!!!!

 

Αν κύριοι ανακοινώσετε πριν τις 31.1.2013 παράταση στον 4014 θα κάνετε ...."μια τρύπα στο νερό"!!!

Δεν πρόκειται ουδείς να δηλώσει τίποτα!!!!

Θα συνεχίσετε να είστε με ...άδεια χέρια!!!!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ... αλλά με τόσες "διαρροές" που έχουν γίνει εδώ και τόσο καιρό..... ο κόσμος έχει ΗΔΗ πεισθεί ότι θα υπάρξει παράταση και αλλαγές (προς το ευνοϊκότερο)...... Η ζημιά έχει ΗΔΗ γίνει....

Link to comment
Share on other sites

Κι αυτό να το διαβάσουν επίσης οι κύριοι του ΥΠΕΚΑ πριν ανακοινώσουν τη νέα παράταση;

 

Ταυτοχρόνως με τη νέα παράταση, ανακοινώστε ότι, ξεκινάει η απόκτηση "ηλεκτρονικής ταυτότητας ακινήτου" και για όλα τα παλιά ακίνητα, που βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας.

Περίοδος απόκτησης από την 1.4.2013 και μέχρι τις 31.5.2014.

Επίσης από 1.4.2013 καταργούνται οι Βεβαιώσεις 4014 και αντικαθίστανται από την ηλεκτρονική ταυτότητα.

Η νέα παράταση της ισχύος του 4014 να είναι έως 31.3.2013.

Στη συνέχεια να παραταθεί επ' αόριστον η ισχύς του 4014 και ο υπολογισμός των προστίμων των "δηλώσεων ρύθμισης" μέσω αυτού, πλέον να υπολογίζεται με βασικό συντελεστή 30% (κι όχι 15% που ισχύει σήμερα).

Βεβαίως να δοθεί η δυνατότητα μετά την 1.4.2013 σε όσα ακίνητα έχουν αυθαιρεσίες και δεν μπορούν ν' αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα, να μπορούν να ρυθμίζουν τις αυθαιρεσίες τους με τον 4014 (και τον αυξημένο πια συντελεστή 30%) και στη συνέχεια να την αποκτούν.

Βρες τε κι ένα επιπλέον ..."φόβητρο" για όσα ακίνητα δεν αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα μετά τη λήξη της προθεσμίας απόκτησης στις 31.5.2014 (...εσείς ξέρετε...)!!!

 

Επιπροσθέτως να μην ξεχάσετε να κάνετε ακόμα το εξής σημαντικό:

Για ποσά συνολικού προστίμου έως 5.000 ευρώ να κάνετε τις δόσεις 60.

Για ποσά συνολικού προστίμου από 5.001 έως 10.000 ευρώ να κάνετε τις δόσεις 80.

Για ποσά συνολικού προστίμου από 10.001 ευρώ έως 20.000 ευρώ να κάνετε τις δόσεις 100.

Για ποσά συνολικού προστίμου πάνω από 20.000 ευρώ να κάνετε τις δόσεις 120.

 

Αν κάνετε όλα αυτά (και κάποια ακόμα που θα επιλέξετε από εδώ http://www.michanikos.gr/topic/30860-%CE%A0%CF%89%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83/ ) τότε ή θα πάει (μακροπρόθεσμα) το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα στον ευρωπαϊκό μέσο όρο (περίπου 40%), ή εσείς θα έχετε πετύχει να φτάσουν οι δηλώσεις 4014 στον αριθμό των 4.000.000!!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οταν δεν υπάρχουν λεφτά , οι απειλές δεν πιάνουν .

 

Εγώ λέω το αντίθετο . Μείωση των προστίμων , μεγαλύτερη διάρκεια δόσεων και παράταση γιά 1 χρόνο .

 

Μετά ας δηλώσει γιά αλλαγές , ανάλογα με την κατάσταση της οικονομίας .

 

Επίσης εννοείται ότι πρέπει να συμπεριλάβει και όλα τα κτίρια τα οποία έχουν ξεκινήσει μέχρι την 1-3-12 και δεν υπάγονται στους ελεγκτές δόμησης .

 

Δεν θέλουμε φόβο . Θέλουμε κατανόηση από τους ιδιοκτήτες ότι τους συμφέρει η τακτοποίηση , καλύτερους νόμους από το κράτος γιά να γίνει πιό ελκυστική η τακτοποίηση και ευκολότερες διαδικασίες .

 

Μην ξεχνάτε ότι ο κόσμος είναι πολύ θυμωμένος και κλέβει ξύλα γιά να ζεσταθεί .

Link to comment
Share on other sites

Έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό 2,5 δις εισπράξεις από τις δηλώσεις 4014!!!!

Αν δεν τα μαζέψουν θα έχουμε ένα ακόμα 30% μείωση των συντάξεων κ.λπ.

Ούτε λόγος για μείωση προστίμων!

Η ηλεκτρονική ταυτότητα έχει ψηφιστεί από το 2010. Θα γίνει! Το αν θα γίνει τώρα ή το 2015 δεν έχει μεγάλη σημασία!

Αν δείξουν ....."κατανόηση" δεν πρόκειται να εισπράξουν φράγκο!!!

Αν δώσουν παράταση 1 χρόνο, επίσης δεν πρόκειται να εισπράξουν φράγκο (...κάτι ψιλά θα πάρουν τον τελευταίο μήνα)!!!

Οι ιδιοκτήτες βεβαίως και δεν έχουν χρήματα και βεβαίως δεν πρόκειται να δηλώσουν τις αυθαιρεσίες τους (κι αυτοί που δεν έχουν, κι αυτοί που έχουν).

Η φιλοσοφία του ..."καρότου" και του ..."μαστιγίου" έχει όλα τα ...φόντα για ν' αποδώσει!!!

 

Διαφορετικά και εμείς και αυτοί θα ...βαράμε επ' άπειρον μύγες!!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Η λύση είναι μία, κύριοι του ΥΠΕΚΑ:

Ισχύς του 4014 επ' άπειρον, αλλά με αύξηση προστίμων 10% κάθε χρόνο μετά την έναρξή του το 2011.

Δίκαιο και αποτελεσματικό. Όποιος τις έχει τις παράδες στην άκρη, θα τρέξει να τακτοποιήσει, οι υπόλοιποι όταν πουλήσουν...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το ξαναγράφω λοιπόν κι εδώ για να το διαβάσουν οι του ΥΠΕΚΑ!!!!

 

Αν κύριοι ανακοινώσετε πριν τις 31.1.2013 παράταση στον 4014 θα κάνετε ...."μια τρύπα στο νερό"!!!

Δεν πρόκειται ουδείς να δηλώσει τίποτα!!!!

Θα συνεχίσετε να είστε με ...άδεια χέρια!!!!

παιδιά ο κόσμος δεν έχει λεφτα. Δεν θα γίνει τίποτα αν την ανακοινώσει 31-1-2013. Ο κόσμος πλήρωσε τελη κυκλοφιρίας-χαράτσια-φαπ. Από τώρα πρέπει να ανακοινωθει να πάρει ανάσα ο κόσμος.Να μπορέσει ο καθένας να ανασυντάξει τα οικονομικά του.Αν τελικά δεν δωθει παράταση πάλι κανείς δεν θα πάει μεχρι τε΄λος του μηνα γιατι δεν μπορεί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος και να περιλαμβάνονται περιπτώσης διαθήκης και κληρονομιάς λόγω θανάτου καθώς μέχρι σήμερα γιάυτές τις περιπτώσεις οι συμβολαιογράφοι δεν ζητούν Βεβαίωση Μηχανικού.

 

Επίσης ο κόσμος σκέφτεται αντίστροφα, ότι αν νομιμοποιήσει θα του έρθουν όλοι οι φόροι ανεβασμένοι λόγω των επιπλέον τετραγωνικών. Ακόμη υπάρχει φόβος του τι ξημερώνει, ποιος νέος φόρος θα μπει φέτος, πόσο θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, πόσο θα αυξηθούν οι ασφάλειες κοκ με αποτέλεσμα αυτοί που έχουν ακόμα κάποιο χρηματικό ποσό στην άκρη να φοβούνται και να περιμένουν.

 

Κατ'εμέ όσοι τακτοποίησαν, τακτοποίησαν, αυτοί ήταν. Άντε να αυξηθούν οι δηλώσεις 4-5% ακόμα μέχρι το τέλος. Ο κόσμος δεν έχει πλέον χρήματα. Απλά.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος και να περιλαμβάνονται περιπτώσης διαθήκης και κληρονομιάς λόγω θανάτου καθώς μέχρι σήμερα γιάυτές τις περιπτώσεις οι συμβολαιογράφοι δεν ζητούν Βεβαίωση Μηχανικού.

 

φαντάζεσαι να πεθάνει ο γονιό σου , να έχεις τον πόνο σου, να έχεις να καλύψεις χίλια έξοδα (κηδείας- αποδοχή κληρονομιάς με πολύ μεγάλους φόρους-συμβολαιογραφικά-πιθανόν νοσοκομεία) και να πρέπει να κάνεις και τακτοποιησεις με 4014. Ειναι τραγικό!! και ποτέ δεν πρέπει να γίνει γιατί όλοι είμαστε άνθρωποι και δεν ξέρουμε πώς τα φέρνει η ζωή ,αυτό πού πιθανόν το επιθυμούμε για να βγάλουμε λεφτα να γυρίσει μπουμεράνγκ.

  • Upvote 6
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.