Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πίνακας Εισφορών Μισθωτών 2013


GIANNIS9480

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Από σήμερα είναι ανακοινωμένος νέος πίνακας εισφορών μισθωτών μηχανικών στο ΤΣΜΕΔΕ, υπάρχει στο ανακοινωμένος στο site του (τον έχω επισυνάψει).

 

Ερώτηση:

 

Όσον αφορά τους νέους ασφαλισμένους, υπήρχε μία ρύθμιση που έλεγε ότι όσοι είναι κάτω 10ετούς ασφάλισης δεν υποχρεούνται να πληρώνουν ειδική προσύξηση. Αυτό τώρα δεν το βλέπω γραμμένο με σαφήνεια πουθενά. Θα ισχύσει ή ξαφνικά θα βρεθούμε με -102,32€ στον καθαρό μισθό του μήνα?

 

Ευχαριστώ.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ 2013.pdf

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και εγώ θορυβήθηκα από τις αυξήσεις. Πήρα σήμερα το τμήμα μισθοδοσίας της εταιρίας μου και τελικά δεν έχω την παραμικρή μεταβολή. Παραμένω στο 20,5% + 58,24 τον μήνα. Μου έίπαν από τη μισθοδοσία ότι αυτούς που στην κυριολεξία ξεσκίζει το ΤΣΜΕΔΕ, είναι οι παλιοί μηχανικοί. Εγώ, ρε παιδιά, έχω μια απορία. Γιατί τόσα χρόνια υπήρχαν τόσο μεγάλες διαφορές στις κρατήσεις νέων μηχανικών, παλιών και ελ. επαγγελματιών? Εγώ πλήρωσα πέρσυ (αλλά και τα προηγούμενα χρόνια πάνω κάτω τα ίδια είναι αφού ο μισθός μου είναι σταθερός) 10000Ε. Οι ελ. επαγγελματίες πληρώνανε φιξ ποσό 4000 Ε το χρόνο και οι παλιοί, λίγο περισσότερο. Επίσης, είναι λάθος οι άνεργοι μηχανικοί να πληρώνουν υποχρεωτικές εισφορές.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Για την ειδική προσαύξηση ισχύει ό,τι ίσχυε και πριν, δηλαδή δεν είναι υποχρεωτική μέχρι την δεκαετία. Στο λέω επειδή έκανα πολύ πρόσφατα διαγραφή από τον συγκεκριμένο κλάδο, καθώς είχα θεωρήσει ότι ήμουν έξυπνος που το πλήρωνα. Ακόμα με μουτζώνω!

Στο κλείσιμο της δεκαετίας βέβαια δεν έχεις επιλογή. Χαράτσι 100 ευρώ!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία shinobi. Όταν λες πρόσφατα ελπίζω να εννοείς με την καινούρια χρονιά, γιατί αυτός ο νέος πίνακας εισφορών ισχύει από φέτος...

Link to comment
Share on other sites

Την έκανα το Δεκέμβριο είναι η αλήθεια, αλλά και στην μισθοδοσία Ιανουαρίου δεν υπήρξε κάποια αλλαγή. Η ρύθμιση παραμένει ως έχει.

Link to comment
Share on other sites

Στη μισθοδοσία του Ιανουαρίου δεν μπορεί να αλλάξει κάτι αν η εταιρεία σου δεν έχει ειδοποιηθεί για την αλλαγή (αν υφίσταται αλλαγή...).

Το έχουν τσεκάρει? Γιατί θυμάμαι από παλαιότερα το ΤΣΜΕΔΕ τις αλλαγές τις έστελνε στις εταιρείες με μια καθυστέρηση...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.