Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τεχνική έκθεση τοπογραφικης μελέτης


penemast

Recommended Posts

Καλή Χρονιά σε όλους τους συναδέλφους! Πρόσφατα μου ζήτησαν απο το Πολεοδομικό Σερρών μια τεχνική έκθεση τοπογραφικής μελέτης (μετρήσεις πεδίου, εργασίες γραφείου κλπ) για τοπογραφικό αγροτεμαχίου. Επειδή ο τοπογράφος μου είναι δυστυχώς ασθενής, μήπως μπορεί κάποιος να στείλει ένα πρότυπο τεχνικής έκθεσης για να δω πως γίνεται? Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Πρότυπο δεν θα βρεις συνάδελφε. Για την κάθε περίπτωση χρησιμοποιείται διαφορετική μεθοδολογία στις μετρήσεις υπαίθρου, γραφείου και φυσικά διαφορετική πορεία εργασίας ανάλογα με το αντικείμενο και το ζητούμενο, διαφορετική νομοθεσία/νομολογία την οποία μπορεί να επικαλέστηκε κλπ. Δεν νομίζω πως έχει άλλη επιλογή από το να επιτρέψεις στον συνεργάτη σου τοπογράφο να αναρρώσει.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση συνάδελφε! Εννοείται πως το ιδανικό είναι να αναρρώσει ο άνθρωπος, η υγεία πάνω απ΄όλα.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, αυτή δεν ειναι τεχνικη εκθεση που τη βρίσκεις ετοιμη και την κάνεις κοπυ πειστ...Είναι τεχνικη εκθεση που μονο ο συντάξας το τοπογραφικό μπορεί να συντάξει. Κι αυτό διότι αυτός έχει τους τριγωνισμούς, τις μετρήσεις, την επίλυση, τα σφάλματα,την θεωρία κτλ.

Οπότε τον αναμένεις...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αυτό ήταν μια πρόταση του συλλόγου της Β. Ελλάδας (όταν ήμουν στο Δ.Σ του Συλλόγου, ας μην πούμε την χρονιά) για να διασφαλισθούν τα δικαιώματα των συναδέλφων, οι οποίοι βγαίνουν πραγματικά και μετρούν, γιατί τελευταία με την εξέλιξη της τεχνολογίας η "φωτοτυπία" οργιάζει. Στην Θεσσαλονίκη μόνο ένας υπάλληλος το εφάρμοσε (αν και ο σύλλογος έστειλε τότε οδηγία στις υπηρεσίες). Ζητούσε το καρνε των μετρήσεων, κροκι, και στοιχεία υπαίθρου. Δυστυχώς ...μας άφησε νωρίς κάνοντας φυσικά πολλούς εχθρούς. Τώρα λοιπόν αρρώστησε ο συνάδελφος στίς Σέρρες που τους ζητήθηκαν τα στοιχεία? Αν υπάρχουν οι μετρήσεις ας τις δώσει να τις πάει κάποιος στην πολεοδομία. Φοβάμαι, μάλλον είμαι σίγουρος, πως είναι αντιγραφή του διπλανού με κάποια συμπληρώματα. Μακάρι να επεκταθεί το μέτρο αυτό ΠΑΝΤΟΥ. Μάλλον οι συνεπείς συνάδελφοι πρέπει να το παλέψουν για να ισχύσει.

Link to comment
Share on other sites

nbr , θίγεις πολύ ευαίσθητο θέμα.

 

το μοντέλο που αναφέρεις (ο ας πούμε καλοπροαίρετος υπάλληλος που κάνει του κεφαλιού του - διότι τον αφήνουν να κάνει του κεφαλιού του) ευθύνεται για μεγάλο μέρος από τα χάλια των υπηρεσιών μας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.