Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ασφάλιση σε νέο Μηχαλόγο Μηχανικό ΤΕ


despoina

Recommended Posts

Καλημέρα , θα ήθελα την γνώμη και τις γνώσεις σας σχετικά με την ασφάλιση σε νέους Μηχανολόγους Μηχανικούς απόφοιτους ΤΕΙ .Διάβασα κάποιες σχετικές θεματικές ενότητες αλλα συνοψίζοντας αυτες που καταλήγουμε??Απ ότι έχω καταλάβει , και απ ότι συμβαίνει στην δική μου περίπτωση (εργάζομαι ως σχεδιαστρια-autocad- με ασφαλιση στο ΙΚΑ) , προτιμάται η ασφάλιση τουλαχιστον αρχικά στο ΙΚΑ (??) . Μπορώ να επιλέξω κάποιο άλλο ταμείο(ΤΕΒΕ-??ΤΣΜΕΔΕ??) και τι ισχύει σε αυτά??Παρακαλώ συμβουλέψτε με,αν γνωρίζετε τι συμφέρει περισσοτερο .

Link to comment
Share on other sites

Άμα είσαι ιδι. υπάλληλος πρέπει να είσαι στο ικα, στο τεβε μόνο αμα κάνεις έναρξη δικιάς σου δουλείας ή αμα κόβεις δελτίο παροχής στον εργοδότη σου. Στο τσμέδε δεν μπορείς να γραφτείς ,εκτός αμα γίνεις εδε.

Link to comment
Share on other sites

όπως τα είπε ο antonissilver το ταμείο ασφάλισης δεν είναι θέμα επιλογής σου ή είσαι μισθωτός και είσαι στο ικα, ή είσαι ελ. επαγγελματίας και γράφεσαι τεβε. τσμέδε μόνο σαν εργολήπτης δημοσίων έργων. στο τεβε πληρώνεις ανά δίμηνο περίπου 350 ευρώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.