Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κτήριο προ του '55


Recommended Posts

Καλησπέρα..

Σε κτήριο ισόγειο με υπόγειο κατασκευασμένο προ του ΓΟΚ '55 συνοδευόμενο με βεβαιώση απο τις Τεχν. Υπηρ. σαν νόμιμο υφιστάμενο (προυφιστάμενο) καλούμε να κάνω πρσθήκη κατ' επέκταση. Κατά την αυτοψία βλέπω ότι λόγω μεγάλης κλίσης του οικοπέδου η κύρια όψη του υπογείου είναι εμφανής - ξεμπαζωμένη. Του αναφέρω ότι το υπόγειο πρέπει να ενταχθεί στον 4014. Ο ιδιοκτήτης επιμένει ότι έτσι υπήρχε από τον χρόνο κατασκευής και ουδέποτε έγινε καμιά διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Κατά το άρθρο 23 παρ. 2 αναφέρεται ότι εξαιρούνται τα ακίνητα, στα οποία έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετες χρήσεις που υφίστανται προ του 1955. Μπορώ να βασιστώ σε αυτό το άρθρο?? Καμιά ιδέα πως να το αντιμετωπίσω ??

Link to comment
Share on other sites

Μαζί με την βεβαίωση υπάρχουν τίποτα φώτο ή σχέδια γαι να σε βοηθήσουν ???

Δεν γνωρίζω που είναι αλλά μήπως σε βοηθάει και η τροποποίηση για ''Οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων'' όπου αναφέρονται περιπτώσεις δόμησης σε οικόπεδα με μεγάλη κλίση??

Edited by αστέριος
Link to comment
Share on other sites

Μια φωτογραφία (κλασσικά) που δείχνει την μπροστινή όψη του κτηρίου και κανένα σχέδιο.

Ναι όντως υφίσταται εντός οριών οικισμού κάτω των 2.000 κατοίκων αλλά αυτό που θα μπορούσε να με βοηθήσει όταν η βεβαίωση μιλάει για ισόγειο κτήριο με υπογειο και ο ν. 4014 είναι άκρα διευκρινιστικός ως προς αυτό το θέμα (ξεμπάζωμα).. Η καλύτερη λύση ήταν να πάει να ξαναπάρει βεβαιώση για διώροφο κτήριο προ του '55 αλλά πλέον αυτό εωρείται στα όρια του ακατόρθωτου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.