Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ερώτηση για τον ορισμό της Σοφίτας


Recommended Posts

  • 3 weeks later...

καλημέρα σας, θα ήθελα να κάνω και γω μια ερωτηση σχετικα με τις σοφιτες και ειδικότερα με το εμβαδόν τους, εστω οτι το εμβαδον του υποκειμενου χωρου ειναι 50τμ (μαζι με την σκαλα η οποια όμως δεν μετραει στη δομηση και μαζι με ενα ανοιγμα στην κατοψη του οροφου που βλεπει στο ισογειο παραθετω σχημα για να γινω πιο κατανοητη) τι εμβαδό μπορεί να έχει η σοφίτα μου? συμφωνα με ΝΟΚ μπορει να εχει 50% του υποκείμενου χώρου αλλα με οτι μετραει και δεν μετραει στη δόμηση η μονο αυτα που μετρανε δομηση? εμ.. ελπιζω να εγινα κατανοητή... 

4mixanikos.pdf

4mixanikos.jpg

Edited by nounou
Link to comment
Share on other sites

Χωράει διαφορετικές ερμηνείες αυτό που ρωτάς. Απο τη μια μπορεί να σου πει κάποιος οτι δεν είναι προσβάσιμος χώρος, άρα ο επιφάνεια του εσωτερικού αιθρίου δε θα προσμετρηθεί στο σύνολο της επιφάνειας του "χώρου του υποκείμενου ορόφου με τον οποίο η σοφίτα συνδέεται λειτουργικά" .
Από την άλλη, ως εσωτερικό αίθριο, δεν είναι κοινόχρηστος χώρος, και συμμετέχει ποιοτικά στον χώρο (πόσο μάλλον αν ήταν ηλιακό). Συνεπώς γιατί να μην προσμετρηθεί στην επιφ. του υποκείμενου χώρου;

Αν υπήρχε κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο κάτω από τη σοφίτα, και ο χώρος του ήταν σαφώς διαχωρισμένος από τον υπόλοιπο υποκείμ. χώρο της ιδιοκτησίας, αυτό σίγουρα δεν θα συνυπολογιζόταν στην επιφάνεια του υποκείμενου χώρου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά.

Σε περιοχή με μέγιστο ύψος 11m + στέγη 2m = 13m , αν κάνουμε χρήση της παραγραφου 8 του άρθρου 15 για πυλωτή για να κερδίσουμε 1 μέτρο,  το συνολικό μας ύψος θα είναι 12+2=14m ή μήπως το ένα μέτρο που κερδίζουμε από την πυλωτή είναι εις βάρος του ύψους της στέγης και το τελικό μας ύψος πρέπει να είναι σε κάθε περίπτωση στα 13m? Ρωτάω γιατί θα ήθελα εντός της στέγης να δημιουργήσω σοφίτα και θα ήθελα να ξέρω αν γίνεται.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα συναδελφοι,

παρακαλω αν καποιος γνωριζει θα με βοηθουσε πολυ

Ισχυει το παρακατω σχημα / τομη ? δεδομενου:

A)  «ιε. Σοφίτες με συνολικό εμβαδόν μικρότερο ή ίσο του 1./2 του χώρου του υποκειμενου οροφου με τον οποίο συνδέονται λειτουργικά, χωρίς να αποτελούν ανεξάρτητο όροφο και εφόσον το μέσο ελεύθερο ύψος είναι μικρότερο από 2,20 μ..»
«Ελεύθερο ύψος σε τυχόν σημείο του δαπέδου ορόφου ή χώρου κτιρίου είναι το μήκος της κατακόρυφης γραμμής μεταξύ του ανώτατου σημείου του τελειωμένου δαπέδου μέχρι το κατώτατο σημείο της τελειωμένης οροφής ή τυχόν ψευδοροφής.»

Β) Σύµφωνα µε το άρθρο 2 της υπ’ αριθµ. 63234/19-12-12 Απόφασης Αν. Υπουργού ΠΕΚΑ (µε την οποία εγκρίθηκε Τεύχος Τεχνικών Οδηγιών του ΝΟΚ)
παράγραφος 81 (σε συνδυασμό με το άρθρο 11 παράγραφος 6)ι)ε & με το άρθρο 19 παράγραφος 2)ζ)  «…Επιτρέπονται ανοίγματα στη στέγη που ακολουθούν τη στερεομετρία της, όσο και ανοίγματα στους τυχόν τοίχους που συμμετέχουν σε αυτήν, για τον φωτισμό και αερισμό του χώρου.»

SOFITA.png

 

 

 

 

Βάλε ειδικότητα στο προφίλ σου

Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.