Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ερώτηση για τον ορισμό της Σοφίτας


Recommended Posts

Αν ένας χώρος είναι εντός του ύψους της επικλινούς στέγης, έχει μέσο ελεύθερο ύψος <2,20 μ.αλλά έχει εμβαδόν ποσοστού 87% του υποκείμενου ορόφου τότε πως χαρακτηρίζεται?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εκτός Πολεοδομικών θεμάτων, το εμβαδόν της σοφίτας σε ποσοστό 50% του υποκείμενου ορόφου δεν λαμβάνεται και δεν εμφανίζεται πουθενά, δηλαδή ούτε στο Ε9, ούτε σε Συμβόλαια κτλ?

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ αντιθέτως πως θα έπρεπε να εμφανίζεται σε όλα αυτά. Το ότι δεν μετράει στη δόμηση σύμφωνα με τον ΝΟΚ είναι ανεξάρτητο. Αντίστοιχα και ένα υπόγειο δεν μετράει στη δόμηση αλλά φυσικά αναφέρεται και σε συμβόλαια και σε Ε9.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δες και αυτο :

ΠΟΛ 1001/4.1.2005

Β. ΕΙΔΙΚΑ

Συμπλήρωση πινάκων

1. Συμπλήρωση Πίνακα 1

η. Επισημαίνεται ότι, κατοικίες ή μονοκατοικίες που αποτελούν ενιαία λειτουργική ενότητα η οποία εκτείνεται σε περισσότερους από έναν ορόφους, γράφονται σε μία γραμμή. Ως επιφάνεια αναγράφεται το σύνολο των τετραγωνικών μέτρων (στις αντίστοιχες στήλες κυρίων και βοηθητικών χώρων) και στη στήλη όροφος αναγράφεται ο κωδικός του ψηλότερου ορόφου. 

και

ι. Οι κατηγορίες των ακινήτων αναγράφονται σύμφωνα με τα εξής:

I) Μονοκατοικία είναι το ενιαίο κτίσμα εντός του γηπέδου, που αποτελεί λειτουργικά μία μόνο κατοικία η οποία μπορεί να εκτείνεται σε έναν ή σε περισσότερους ορόφους εφόσον επικοινωνούν μεταξύ τους, με τους βοηθητικούς χώρους της (αποθήκες, κλειστές θέσεις στάθμευσης κ.λπ.),. 

Στις περιπτώσεις αυτές αναγράφεται σε μία γραμμή το σύνολο των τετραγωνικών μέτρων των κτισμάτων (στις αντίστοιχες στήλες κυρίων και βοηθητικών χώρων) και τα στοιχεία του γηπέδου εφόσον αυτό βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης ή οικισμού. Αν το γήπεδο είναι εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού αναγράφεται στον πίνακα 2 και συμπληρώνεται η στήλη συνολική επιφάνεια κτισμάτων (στήλη 17). 

 

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω κ εγω με τη σειρά μου ερώτηση για τη σοφίτα. Σε δίρρυχτη στέγη πόσο ύψος μικτό μπορώ να έχω από την κάτω πλευρά της πλάκας της σοφίτας μεχρι το άνω άκρο της στέγης στο ίδιο σημείο? Ισχύει το 1μ? 

sofita.pdf

Edited by kellysp
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας»

Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας» | Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Νομίζω ότι το θέμα της σοφίτας σχετικά με τη στάθμη έδρασης της και το ύψος της δοκού-περιμετρικού τοίχου,λύνεται με τον νέο ορισμό της της σοφίτας:

81. Σοφίτα είναι ανοιχτός ή κλειστός προσβάσιμος χώρος που βρίσκεται κάτω από την επικλινή στέγη του κτιρίου και δεν μπορεί να αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία.

σε αντιδιαστολή με τον προηγούμενο ορισμό όπως αυτός περιγράφεται στον 4067/12:

81. Σοφίτα είναι ανοιχτός ή κλειστός προσβάσιμος χώρος που βρίσκεται εντός του ύψους της επικλινούς στέγης του κτιρίου και δεν μπορεί να αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία.

😀 ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΟ😀

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.