Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΠΑΕ και συμβούλια αρχιτεκτονικής


kapnicious

Recommended Posts

On 22/2/2020 at 11:40 ΠΜ, Εύνοστος said:

Η απόσταση 100μ από την Γραμμή Παραλίας (θάλασσα) ισχύει παντού, αφού δεν αναφέρεται κάτι ειδικότερο επ' αυτού. Παραλιακοί οικισμοί π.χ. έχουν θέμα, όλη η ζώνη ακινήτων <100μ από την Γραμμή Παραλίας θέλει Σ.Α.

Οι πολεοδομίες κακώς δεν το ζητάνε, ίσως δεν το έχουν πάρει χαμπάρι. Νομίζω, πως απλώς δεν ενημερώνονται, γιατί π.χ. ζητάνε ακόμη Σ.Α. σε ειδικά κτίρια ή εντός ΖΟΕ που πλέον δεν απαιτείται.

 

Καλησπέρα, με την ευκαιρία, επειδή έχω απορία επί του συγκεκριμένου εδαφίου (ιβ), όταν λέει "Για κάθε οικοδομική εργασία" αναφέρεται μόνο στην περίπτωση κανονικής Ο.Α. ή και στην περίπτωση ΕΕΜΚ, η οποία αφορά επεμβάσεις στις όψεις βέβαια, άρα και τροποποιήσεις αυτών (με την γενικότερη έννοια- οικοδομική εργασία); Με την συγκεκριμένη τροποποίηση στην ουσία δεν εξαιρείται σχεδόν τίποτα από την υποχρεώση Σ.Α., ειδικά σε μεγάλες πόλεις (ανεξάρτητα αν είναι παραδοσιακό τμήμα ή όχι) που όλοι οι δρόμοι είναι πρωτεύοντα, δευτερεύοντα ή τριτεύοντα οδικά δίκτυα.

Ποια είναι η άποψη ή και η εμπειρία σας επί του θέματος;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Δεν άλλαξε κάτι ως προς αυτό. Πάντα απαιτούνταν έγκριση του ΣΑ για εργασίες στις όψεις στις περιοχές αρμοδιότητας τους ανεξάρτητα αν για τις εργασίες απαιτείται οικοδομική άδεια ή ΕΕΜΚ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα,

Θέλω να βγάλω Άδεια κατεδάφισης στην περιοχή της Φιλοθέης και μου είπαν από την Πολεοδομία ότι θέλω έγκριση ΣΑ. Το κτίριο είναι με άδειες του 1971 και 1984 τυπική κατοικία χωρίς ιδιαιτερότητες.
Αν ήταν προ του 55' οκ αλλά τώρα;

Γνωρίζεται αν όντως ισχύει;

Link to comment
Share on other sites

43 λεπτά πριν, Εύνοστος said:

... αφού είναι >55, δεν χρειάζεται

μάλλον έχασα συνέχειες αφού έχω καιρό να κατεδαφίσω....

από πότε δεν είναι απαιτητό ο Αρχιτεκτονικός έλεγχος για κάθε άδεια κατεδάφισης...??? Μετά τον ΓΟΚ85 ήταν παντού

Link to comment
Share on other sites

Προκειμένου για κατεδάφιση, μόνο τα προ '55 ελέγχονται:  α) από Σ.Α. και β) από ΥΠΠΟΑ/Νεοτέρων.

Τα μετά το '55 δεν ελέγχονται.

Εκτός αν τα παραπέμψει στο ΣΑ (αιτιολογημένα) η Διοίκηση (π.χ. ΥΔΟΜ, ΤΑΣ/ΤΑΠ για σεισμόπληκτα κλπ). Αν κρίνει δηλ. η αδειοδοτούσα υπηρεσία ότι πρόκειται για αξιόλογο κτίσμα, μετά το '55, έχει την δυνατότητα να το παραπέμψει στο ΣΑ

Edited by Εύνοστος
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Έκανα ερώτηση και στο τοπογραφικό και στον ελεγκτή μηχανικό 2 φορές γιατί μου έκανε και εμένα εντύπωση. Μου απάντησαν ότι χρειάζεται.

Στους όρους δόμησης που έδωσαν γράφει πάνω το γενικό για την περιοχή «Έγκριση από ΕΠΑΕ», οπότε υποθέτω μήπως έχει η Φιλοθέη κάποιο χαρακτηρισμό ως ιδιαίτερου φυσικού κάλους περιοχή (κάπου διάβασα για κηπούπολη) και έτσι προκύπτει η απαίτηση ΣΑ και για την κατεδάφιση.

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, cendroid said:

γράφει πάνω το γενικό για την περιοχή «Έγκριση από ΕΠΑΕ»

επειδή η ΕΠΑΕ δεν υπάρχει πια, φρονώ, δεν υπάρχει πλέον η υποχρέωση για ΣΑ, όπου υπήρχε η υποχρέωση για ΕΠΑΕ. Τουλάχιστον σε άλλες περιπτώσεις, π.χ. στις ΖΟΕ, έτσι είναι, εκλείπει πλέον η υποχρέωση. Γιατί στην Φιλοθέη να είναι αλλιώς; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.