Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΠΑΕ και συμβούλια αρχιτεκτονικής


Recommended Posts

Επειδή πρόκειται για προέγκριση Ο.Α. και επειδή δεν θα βγάλω άκρη....μου γύρισε την αίτηση σε μεταβολή προκειμένου να ''κλικάρω'' οτι απαιτείται έγκριση ΣΑ. Αν λοιπόν το κλικάρω για να μου δώσει την προέγκριση και στην άδεια ανεβάσω ενα χαρτί που να λέει οτι δεν απαιτείται απο κάπου έγκριση ΣΑ είμαι οκ?? Τι θα κάνουν? Θα μου ανακαλέσουν την άδεια? με τι αιτιολογία? Τους ζητάω να μου απαντήσουν αιτιολογημένα γιατί μου ζητάνε ΣΑ και η απάντηση (προφορικά) είναι οτι περνάμε ολη την περιοχή γιατί υπάρχει ασάφεια και δεν παίρνουμε το ρίσκο!! 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Εύνοστος said:

Όχι, είναι λάθος να σου ζητούν ΣΑ. Οι ΕΠΑΕ δεν μετατράπηκαν σε ΣΑ (ώστε να συνεχιστεί αυτή η υποχρέωση, όπου υπήρχε) αλλά καταργήθηκαν. Τα ΣΑ συστήθηκαν ως νέο όργανο. Η υποχρέωση για ΣΑ τέθηκε σε νέα βάση εξαρχής. Μόνο όπου ορίζεται ρητά υπάρχει πλέον η υποχρέωση για ΣΑ

Εγκ-119196/1353/20   Εγκ-119196/1353/2020     (ΑΔΑ: ΨΕΟΟ4653Π8-7ΧΒ)
Εγκ-119196/1353/10-12-20     Εγκ-119196/1353/10-12-2020
Εγκ-ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/119196/1353/20     Εγκ-ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/119196/1353/2020
Διευκρινήσεις ως προς τις αρμοδιότητες των Συμβουλίων
Αρχιτεκτονικής (ΣΑ) σε σχέση με τις αρμοδιότητες των πρώην
Επιτροπών Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ)
(αρχιτεκτονικές μελέτες)

@ΚΕΙΜΕΝΟ

Σε απάντηση ερωτημάτων που διατυπώθηκαν από Συμβούλια Αρχιτεκτονικής σχετικά με τις αρμοδιότητές τους, αναφορικά με το θέμα, διευκρινίζονται τα εξής:

Από τη συστηματική ερμηνεία των ανωτέρω σχετικών διατάξεων, προκύπτει ότι τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής (ΣΑ) αποτελούν, εν τοις πράγμασι, το διάδοχο συλλογικό όργανο των Επιτροπών Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ), όσον αφορά στην αρμοδιότητα γνωμοδότησης επί αρχιτεκτονικών μελετών και στις περιπτώσεις όπου η έγκριση των αρχιτεκτονικών μελετών από τις ΕΠΑΕ επιβάλλεται από διατάξεις του εκάστοτε ισχύοντος πολεοδομικού κανονιστικού πλαισίου δημοσιευμένου σε ΦΕΚ (όπως ΓΠΣ, Πολεοδομικές μελέτες, Αποφάσεις οριοθέτησης και καθορισμού όρων δόμησης οικισμών, ΠΔ/γματα ΖΟΕ όπως και ΠΔ/γματα Προστασίας).

Ως εκ τούτου, στις περιπτώσεις όπου από το εκάστοτε ισχύον πολεοδομικό κανονιστικό πλαίσιο προβλέπεται έλεγχος των αρχιτεκτονικών μελετών από ΕΠΑΕ, αυτό συνεπάγεται την υποχρέωση γνωμοδότησης από το οικείο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

(Σ.Σ. Ερμηνευτικές οδηγίες για το θέμα της παρούσας, έχουν δοθεί και
υπό του καθεστώτος του Ν-4030/11 με το Εγγρ-21421/12 και την
Εγκ-2365/12)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.