Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια Περιφραξης Εκτός Σχεδίου με ΝΟΚ


Recommended Posts

Η συγκεκριμένη αποθήκη παίζει να τηρεί τις προϋποθέσεις της κατηγορίας 3, δεν την έχω ακόμα μετρήσει.

Άρα για τα αυθαίρετα κατηγορίας 5 υπάρχει πρόβλημα. Να το έχουν αντιληφθεί αυτό άραγε στις ΥΔΟΜ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 103
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το άρθρο που πολύ σωστά αναφέρεις αφορά το τμήμα του ΝΟΚ όπου ορίζεται ποια είναι τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια. Σαφώς και ένα κτίριο κατηγορίας 5 δεν είναι νομίμως υφιστάμενο εφόσον δεν έχει λάβει οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση. Έχει όμως αναστολή κατεδάφισης για το χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος.

Σε ακίνητα στα οποία υφίστανται κτίρια με αναστολή κατεδάφισης μπορούν να εκδίδονται οικοδομικές άδειες. Βλέπε και στην ΥΑ της Μικρής κλίμακας (γιατί ΕΕΜΚ χρειάζεται για την περίφραξη) αναφέρει: Επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας: α. σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα, όπως ορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α’), β. σε κτίρια ή τμήματα κτιρίων που έχουν υπαχθεί σε οποιονδήποτε νόμο εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή τακτοποίησης ή ρύθμισης αυθαιρέτων κατασκευών (όπως ν.3775/2009, ν. 3843/2010, ν. 4014/2011, ν. 4178/2013 και ν. 4495/2017) και έχουν εξαιρεθεί οριστικά της κατεδάφισης, ή έχουν υποβάλλει οριστική δήλωση τακτοποίησης, ή έχουν περαιώσει τη σχετική διαδικασία και έχουν εξοφλήσει το τριάντα τις εκατό (30%) του ενιαίου ειδικού προστίμου αυθαιρέτου..."

Πρόβλημα υπάρχει αν θέλω να κάνω λειτουργική προσθήκη. Πχ σε ένα αυθαίρετο κτίριο κατηγορίας 5 δεν μπορώ να κάνω προσθήκη ορόφου γιατί προκύπτει το οξύμωρο του τι θα γίνει όταν λήξει η περίοδος αναστολής και θα πρέπει να γκρεμίσω το ισόγειο (λέμε τώρα). Μπορώ όμως σαφέστατα αν έχω υπόλοιπο δόμησης να χτίσω εντός του οικοπέδου ένα ανεξάρτητο κτίριο χωρίς να με επηρεάζει η ύπαρξη του τακτοποιημένου κατηγορίας 5.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παρ' όλα αυτά και τα αυθαίρετα κατηγορίας 5 απορροφάνε υπόλοιπο δόμησης από όσο γνωρίζω . Άρα να υποθέσω ότι λόγω αυτής της ΥΑ και σε αυθαίρετα κατηγορίας 5 μπορεί να βγει ΕΕΜΚ.

Του πελάτη μου η αποθήκη βγαίνει κατηγορία 3 τελικά όπως το περίμενα, οπότε εκεί δεν υπάρχει σίγουρα θέμα.

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα σας!

Έχω περίπτωση περίφραξης βιομηχανικού κτιρίου σε εκτός σχεδίου ακίνητο!
Από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες μου είπαν πως απαιτείται σενάζ 20cm και περίφραξη με συρματόπλεγμα.
Βασίζεται κάπου αυτό;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν υπάρχουν ειδικοί περιορισμοί για λόγους υγιεινής και ασφάλειας (προσωπικά δεν με έχει τύχει να δω τέτοιους περιορισμούς) δεν νομίζω να βασίζεται κάπου αλλού.

Οι αρμόδιες Τ.Υ. ποιες ήταν? Τ.Υ δήμου? ΥΔΟΜ? κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 5 months later...

καλησπέρα,

πελάτης θέλει να περιφράξει τμήμα γεωτεμάχιου του εκτός οικισμού, σε περιοχή Natoura το οποίο είναι άρτιο με σενάζ και συρματόπλεγμα. Θα προχωρήσουμε λοιπόν αρχικά σε προεγκριση οικοδομικής άδειας κατηγορίας 3. 

Στα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμπεριλαμβάνεται και το διάγραμμα κάλυψης. Γνωρίζει κανείς τι πρέπει να περιλαμβάνει αυτό στην περίπτωση αυτή, δηλαδή της άδειας  απλής περίφραξης σε ένα γεωτεμάχιο χωρίς κτίρια? Μια λεπτομέρεια τομής της περίφραξης , τους όρους επιτρεπόμενης δόμησης της περιοχής για κατοικία, σωστά? τι άλλο?

 

Link to comment
Share on other sites

τι περίφραξη θα κανεις σε   τμήμα ενος μεγαλύτερου ακινητου [δεν λες ποσα τμ. ειναι το όλο]

Εισαι σε ΝΑΤΟΥΡΑ..

Εκει εχεις οριο κατατμησης 10 στρ.

υγ

  Ο  ορισμός της περίφραξης όπως αναφέρεται  στο αρθρο 2 παρ. 62 του ΝΟΚ, ειναι σαφής.

 
"Περίφραξη ή Περίφραγμα είναι η κατασκευή με την οποία διαχωρίζονται μεταξύ τους όμορα οικόπεδα ή γήπεδα, καθώς και οικόπεδο ή γήπεδο από κοινόχρηστο χώρο."

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, anpap said:

πελάτης θέλει να περιφράξει τμήμα γεωτεμάχιου του εκτός οικισμού, σε περιοχή Natoura το οποίο είναι άρτιο με σενάζ και συρματόπλεγμα. Θα προχωρήσουμε

Ευλογο το ερώτημα του Δημήτρη και δική μου απορία. Πως ακριβώς θα πας να περιφράξεις "τμήμα" γηπέδου. Κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.

Link to comment
Share on other sites

 

συγνώμη αλλά λάθος έκφραση χρησιμοποίησα.

όταν γράφω τμήμα δεν εννοώ ότι θα  κατατμήσω το γεωτεμάχιο αλλά εννοώ ότι θέλει να περιφράξει τμήμα της περιμέτρου του που έρχεται σε επαφή με το δρόμο. Το γεωτεμάχιο έχει ήδη περίφραξη περιμετρικά με απλό συρματόπλεγμα και στο τμήμα του που βλέπει στο δρόμο θα φτιαχτεί νέα περίφραξη με σεναζ και συρματόπλεγμα...

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.