Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ημιυπαίθριος χώρος που ήταν Κύριος Χώρος στην άδεια


Recommended Posts

παράδειγμα σε οροφο με αδεια 100 τμ έγιναν 90 τμ + 10 Η/Χ, χωρις αλλαγη περιγράμματος ... πάει με αλλαγή χρήσης η με αναλυτικο ?

ευχαριστω προκαταβολικά!!!!

Link to comment
Share on other sites

Τίποτα από τα δύο!

Σε γενικές γραμμές η πιο ασφαλής (και λογική) οδός είναι Υ.Δ. Κ.Χ.. Υπάρχει και η λογική πως εάν δεν έχουν εξαντληθεί τα ποσοστά Η/Χ να πηγαίνει με αναλυτικό, προσωπικά δεν θα το έκανα ούτε σε αυτή τη περίπτωση μιας και προφανώς αποτελεί κλειστό δομημένο Κύριο Χώρο.

 

Όσο για αλλαγή χρήσης, όχι. Εφόσον βέβαια η υφιστάμενη χρήση του Η/Χ ακολουθεί τη χρήση του κτιρίου βάσει οικοδομικής άδειας δεν υπολογίζεται.

 

edit

Καλά όσα έγραψα παραπάνω αλλα βλέπω ότι....δεν έχεις υπέρβαση δόμησης!

Άρα εάν απλά θέλεις να τακτοποιήσεις την αλλαγή μεταξύ σχεδίων - πραγματικότητας, μάλλον ναι, αναλυτικός με τις εργασίες διαμόρφωσης του Η/Χ.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Εγώ κατάλαβα ότι 10 μ2 κλειστού χώρου έγιναν ΗΧ. Δεν βρίσκω να υπάρχει ιδιαίτερη παράβαση σε αυτό.

Στη χειρότερη, θα έκανα έναν αναλυτικό.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι ειναι sagiasd, μπερδεύτικα με τον τίτλο και το περιεχόμενο του post που είναι αντιφατικά.

Συμφωνούμε..

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Έψαχνα το post μου και δεν το έβρισκα με την αλλαγή του τίτλου ... Έτσι είναι @sagiasd ....Το αντίθετο από ότι γίνεται στην πράξη "άνοιξε" Η/Χ, δεν έκλεισε ... Θα εκδοθεί άδεια προσθήκης στέγης στο δώμα και με την ευκαιρία θα διορθώσω όλες τις αυθαιρεσίες .. (διαμερισμάτωση, υπέρβαση δόμησης ).... Το θέμα είναι πως αν αν βάλω τα τ.μ των Η/Χ μου ανεβάζει το παράβολο στα 1000 Ε αντί 500.... Επίσης έχουν ακυρωθεί κάποια ερκερ και έχουν κατασκευασθεί άλλα σε άλλη άσχετη θέση με την άδεια αυτά προφανώς πάνε σαν υπέρβαση δόμησης ...... Η άδεια είναι του '80

Link to comment
Share on other sites

... Θα εκδοθεί άδεια προσθήκης στέγης στο δώμα και με την ευκαιρία θα διορθώσω όλες τις αυθαιρεσίες .. (διαμερισμάτωση, υπέρβαση δόμησης ).... .

...

Αφού θα βγάλεις που θα βγάλεις άδεια για την προσθήκη, γιατί δεν κάνεις και την αλλαγή αυτή στον υπάρχοντα όροφο οπότε θα αφαιρεθούν και τμ. από την δόμηση σου για την προσθήκη?

Νόμιμα όλα, νομιμότατα.

Και για το 1000% το εντάσεις στο 4014 βγάζει το παράβολο μόνο αφού θα έχεις επιλέξει το κουμπάκι ότι θα βγάλεις οικοδομική άδεια.

Όταν τελειώσει η οικοδομική άδεια, ενημερώνεις την ένταξη με τα τελικά νέα σχέδια και θα έχεις μηδενικό υπολειπόμενο πρόστιμο από αυτό το ζήτημα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό έχει ένα πρόβλημα. Το ότι η αλλαγή έχει γίνει οπότε πως θα μπει στην άδεια δόμησης;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.