Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βεβαιωση μηχανικου για διαμερισμα με εξωστη στο φωταγωγό


nasa

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, χρειάζομαι την άποψη κ βοήθεια σας. Επειδή είμαι νεα μηχανικός το φορουμ με εχει βοηθησει παρα πολύ κατα καιρους διαβαζοντας παλιες δημοσιευσεις...συγχαρητηρια στους δημιουργους και σε όλους τους συναδελφους που συμμετεχουν ενεργά καταθετοντας την εμπειρια τους.

 

έχω ένα διαμέρισμα με άδεια του 1963 στο οποίο έχει κατασκευαστεί εξ'αρχής όπως και σε όλους τους ορόφους εξώστης στον φωταγωγό, που δεν φαίνεται στην κάτοψη της άδειας.όλα τα άλλα είναι εντάξει.

Απο ότι διάβασα στον ΓΟΚ 55 αρθ.36 επιτρεπόταν η κατασκευή εξωστών άνωθεν κοινόχρηστων χώρων υπο προυποθέσεις που τις πληρώ.

 

αρα τι κάνω δίνω βεβαίωση???για να προχωρήσω σε τακτοποίηση δεν έχω αυθαιρεσία σύμφωνα με τις τοτε διαταξεις?άρα μπορεί να έχει κατασκευαστεί κάτι που είναι σύννομο αλλά δεν απεικονιζόταν στα σχέδια και το παραβλέπω??

είναι σωστός ο συλλογισμός μου?ή κάπου το έχω χάσει??

σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα nasa

 

Θέλω μία μικρή βοήθεια να καταλάβω τι εννοείς με το "εξώστης στο φωταγωγό". Μήπως πρόκειται για κάποιο αίθριο;

Το αρ36 του ΓΟΚ55, αναφέρεται σε εξώστες που βλέπουν σε κοινόχρηστο χώρο της πόλης (δηλ. τους δρόμους) και όχι τους "κοινόχρηστους" μιας οικοδομής. Δεν ξέρω αν εννοείς κάτι τέτοιο;

 

Όπως και να χει, η αυθαιρεσία διαπιστώνεται με βάση την ΟΑ και όχι τις επιτρεπόμενες διατάξεις.

Ένα παράδειγμα, με ανάλογο με τον δικό σου συλλογισμό: Οι διατάξεις, γενικώς, επιτρέπουν την κατασκευή υπογείου. Εάν διαπιστώσουμε ότι σε μία οικοδομή έχει κατασκευαστεί υπόγειο το οποίο δεν προβλέπεται από την ΟΑ, θα το θεωρήσουμε "νόμιμο" επειδή είναι σύμφωνο με τις διατάξεις (δεν είναι νόμιμο, είναι όμως νομιμοποιήσιμο).

Οτιδήποτε διαφέρει από τα σχέδια της αδείας θεωρείται αυθαίρετο.

Στην περίπτωσή σου, ένας κατασκευασμένος εξώστης που δεν φαίνεται στην άδεια είναι αυθαίρετος.

 

Πιο λεπτή είναι η περίπτωση που δεν κατασκευάζεται εξώστης που φαίνεται στην άδεια. Αυτές τις περιπτώσεις τις παραβλέπουμε όσον αφορά στον 4014.

 

Μπορεί να υπάρχουν και κάποιες απόψεις, πως εφόσον οι εξώστες κατά γοκ55 δεν μετρούσαν στη δόμηση (αφού δεν υπήρχε ο όρος) και στην κάλυψη, δεν επηρεάζουν την έκδοση της βεβαίωσης, εάν βασιστούμε καθαρά στο λεκτικό της. Προσωπικά, δεν το προτεινώ...

Edited by sagiasd
Link to comment
Share on other sites

Δεν σε ενδιαφέρει τι επιτρεπόταν από τις διατάξεις, τι θα μπορούσε να είναι εν δυνάμει νόμιμο δηλαδή.

Εσύ εξετάζεις την άδεια οικοδομής και την υφιστάμενη κατάσταση.

Ο πρόβολος αφενός μεν είναι παράβαση αφετέρου δεν επηρεάζει τη μεταβιβασιμότητα του ακινήτου γιατί δεν μετράει στο Σ.Δ. και στην κάλυψη, δεν έχει κάποια χρήση.

Κατά δε το ιδιοκτησιακό ανήκει σε κοινόχρηστο χώρο και δεν εξετάζεται.

Δίνεις τη βεβαίωση κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω πολύ για την απαντηση σου sagiasd, ήταν κατατοπιστικοτατη και μου ελυσες επιπλέον και την απορία τι γίνεται σε περιπτώσεις όπου προβλέπεται από την οικοδομική άδεια πρόβολος π.χ 5μ και στην πράξη έχει γίνει μικρότερος και δεν υπάρχει ουσιαστικά παραβίαση..

 

η περιπτωση μου αφορούσε ένα μπαλκόνι που έγινε στη φαση της κατασκευης σε όλους τους ορόφους στη θεση του ανοιγματος που βλέπει στον φωταγωγό της οικοδομής(ελπιζω τωρα να το περιεγραψα καλύτερα) κ δεν απεικονίζεται στην ο.α., όσο για το κοινόχρηστο χώρο της πολης-εκ παραδρομής το μετεφρασα σε κοινοχρηστο της οικοδομής όπως θα με βόλευε!!!!

 

ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντήσεις, με βοηθησατε πολύ!!!

 

μία ερώτηση που μου δημιουργηθηκε nzerman πάνω σε αυτό..ένας πρόβολος ανήκει κατα το ιδιοκτησιακό σε κοινόχρηστο χώρο και δεν εξετάζεται-αν κάποιος στο μπαλκόνι του έχει κάνει μία αποθήκη κλειστη με τζαμαρία, τουλαχιστον στο μέρος μου είναι πολύ συχνό στις παλιές οικοδομές, τι κάνουμε????

 

 

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Manolis gon

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.