Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΦΕΚ στα οποία δεν λειτουργεί η αναζήτηση


sdim

Recommended Posts

Μου έχει τύχει πολλές φορές να κατεβάσω κάποιο ΦΕΚ από το εθνικό τυπογραφείο και να μην μπορώ να κάνω αναζήτηση. Σε μικρά ΦΕΚ δεν είναι πρόβλημα, αλλά στα μεγάλα είναι.

 

Ενδεικτικά στο ΦΕΚ για το υγραέριο είναι εξοντωτικό να ψάχνω 276 σελίδες με το χέρι ή στο ΦΕΚ με την κατάταξη δραστηριοτήτων να ψάχνω εκατοντάδες δραστηριότητες σελίδα σελίδα.

 

Έχετε βρει κάποια λύση για αυτό το πρόβλημα;

 

Υ.Γ. Ευτυχώς που στο ΦΕΚ 2221Β/2012 που είναι άνω των 7000 σελίδων λειτουργεί η αναζήτηση

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από το πως δημιουργείται το pdf... αν είναι απλώς pdf ως αρχείο αλλά κάθε σελίδα είναι εικόνα, νομίζω ότι δεν έχεις τύχη με κανένα πρόγραμμα... Σε μερικούς pdf printers νομίζω υπάρχει επιλογή αν θα είναι searchable...

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από το πως δημιουργείται το pdf... αν είναι απλώς pdf ως αρχείο αλλά κάθε σελίδα είναι εικόνα, νομίζω ότι δεν έχεις τύχη με κανένα πρόγραμμα...

 

Είναι η χειρότερη περίπτωση και σε κάποια παλαιά ΦΕΚ αυτή εφαρμόζεται χωρίς να αποκλείεται να έχει εφαρμοστεί και σε πιο πρόσφατα .

Link to comment
Share on other sites

έχω μετατρέψει εκατοντάδες pdf εικόνας σε κειμένου, αν το αρχείο είναι σωστά σκαναρισμενο δεν υπάρχει πρόβλημα, αν υπάρχει θόρυβος εξαρτάται από το καθαρισμό που μπορεί να γίνει από τα άλλα εργαλεία του acrobat. Ας βάλει ο sdim ένα link με το φεκ που τον ενδιαφέρει να το δοκιμάσω

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν αναφέρομαι στα παλιά pdf που είναι ουσιαστικά σκαναρισμένες εικόνες.

 

Αναφέρομαι σε νέα ΦΕΚ που η γραμματοσειρά είναι τέτοια που δεν επιτρέπει αναζήτηση.

 

Αν π.χ. κάνω αντιγραφή σε μια λέξη και μετά επικόλληση στο πεδίο αναζήτησης, μου εμφανίζει κουτάκια και κινέζικα. Μόλις πατήσω αναζήτηση μου βγάζει αποτελέσματα. Δεν έχει νόημα όμως έτσι καθώς για να το κάνω αυτό πρέπει ή να έχω βρει ήδη που είναι αυτή η λέξη ή να κάνω copy & paste γράμμα γράμμα από το κείμενο για να σχηματίσω την λέξη στο κουτάκι της αναζήτησης. Σε άλλες περιπτώσεις δεν γίνεται ούτε αυτό, δηλαδή ενώ γίνεται αντιγραφή δεν βρίσκει την λέξη στο κείμενο.

 

Για παράδειγμα στο ΦΕΚ 21Β/2012 ( http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEbA_BZxkczbHdtvSoClrL8Iqk9pJn1S_jtIl9LGdkF52dKwsMi1xmmyqxSQYNuqAGCF0IfB9HI6qSYtMQEkEHLwnFqmgJSA5WIsluV-nRwO1oKqSe4BlOTSpEWYhszF8P8UqWb_zFijIUvZ1LpurFjUk73atW7kTrTU-EbCd7dKazINtlp5VLo ), κατάταξη δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

 

Στον πρώτο πίνακα η πρώτη κατηγορία είναι Ἁυτοκινητόδρομος. Δοκιμάζω να ψάξω για την λέξη αυτή και δεν την βρίσκω. Κάνω αντιγραφή και επικόλληση στο κουτί της αναζήτησης. Πάλι δεν μου το βγάζει.

 

Είναι χρονοβόρο να ψάχνω σελίδες επί σελίδων για να βρω μια γραμμή σε έναν πίνακα.

 

Αντίστοιχο πρόβλημα έχω αντιμετωπίσει και σε άλλα ΦΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.