Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μόνωση ταράτσας


georgekonto

Recommended Posts

Ως ελαφρομπετόν Terry συνηθίζεται να ονομάζεται στην αγορά το αφρομπετόν (που είναι καθαρό τσιμέντο με νερό και αφρογόνο).

 

 

Εδω παντως αφρομπετον δεν ξερω να εχει χρησιμοποιηθει καπου.

Ελαφρομπετα ονομαζουν αυτα που περιεχουν ως αδρανη περλιτη (περλομπετον ή περλιτομπετον) ή ελαφροπετρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γειά σας

 

Εχω παρατηρησει διαβαζοντας διαφορα  topic  στο forum για την υγρομονωση οτι ενω κατακλυζομαστε απο διαφορα προιοντα που υποσχονται την καλυτερη υγρομονωση τοσο οι μηχανικοι και μή ,καταληγουν  στο τέλος οτι η χρήση ασφαλτόπανου ειναι η πιο ιδάνικη...Ξερω καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη αλλα τις πλειστες φορες καταληγετε οτι το σφαλτοπανο ειναι αυτο που πρεπει να μπει.

 

Αρχικα και μενα η σκεψη μου για υγρομωνοση ηταν επαλειφόμενη υγρή μεμβράνη πολυουρεθανικής βάσης.  Οι περισσοτεροι μου ειπαν οτι επειδη εχω βαλει εξηλασμένη πολυστερίνη και απο πανω μπετο, αν βαλω επαλειφόμενη υγρή μεμβράνη τοτε με τον καιρο και επειδη θα σχισει το μπετο στην τελικη θα σχισει και η μεβρανη.

 

Οκ, τοτε μου ειπαν για αλλο υλικο, αφρός πολυουρεθάνης...Οπως βλεπω ουτε αυτο συνιστατε για υγρομονωση.

 

Οποτε αυτο που μενει ειναι το SBS ασφαλτοπανο. Συμφωνείτε?

 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα σας στο προφίλ σας ή γράψτε "ιδιώτης" αν δεν είστε μηχανικός

Ευχαριστώ, Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν έχετε διαβάσει σωστά.

 

OΚ, τοτε τι προτείνετε για την δική μου περιπτωση για θέμα υγρομωνοσης?

Οπως εχω προαναφερει για θερμομωνοση εχω βαλει  εξηλασμένη πολυστερίνη και απο πανω μπετον.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλησπέρα σε όλους. Είναι η πρώτη φορά που γράφω και θα ήθελα την κατανόησή σας. Χτίζω ένα καινούργιο σπίτι και έχω ολοκληρώσει και τους σοβάδες. Θέλω να προγραμματίσω σιγά σιγά και την μόνωση στην ταράτσα, αλλά προβληματίζομαι με την ποσότητα της βροχής που έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες. Θα πρέπει να περιμένω να στεγνώσει όλο αυτό το νερό πριν προχωρήσω? φοβάμαι ότι εάν προχωρήσω χωρίς να έχει στεγνώσει καλά, θα παγιδευτεί υγρασία και θα έχω πορβλήματα αργότερα.

 

ευχαριστώ για την βοήθεια

Καλησπέρα φίλε, αν μπορείς να διώξεις τα νερά που υπάρχουν, θεωρώ καλή εποχή δεν είναι να έχει υψηλή θερμοκρασία καλοκαιριού για το μπετό που ρίχνουν ρίξε μια ματιά εδώ καλύτερα να μάθεις http://www.giannatou-monosi.gr/

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ φίλε αν και δεν είμαι γνώστης..ότι το καλοκαίρι με την υψηλή θερμοκρασία δεν είναι η καταλληλότερη εποχή για να γίνει σωστή δουλειά μόνωσης αλλά από το να μην έχεις και να έχεις προβλήματα δες εδώ θα σε βοηθήσει πολύ http://www.giannatou-monosi.gr/

Link to comment
Share on other sites

Είναι ανεπίτρεπτο να μιλάνε για φράγμα υδρατμών, ειδικά στην φάση 1 (πλάκα), ειδικά στην Ελλάδα που έχουμε μεγάλο καλοκαίρι. Σε ένα κλιματιζόμενο χώρο το φράγμα "εαν υπάρχει" θα πρέπει να είναι προς την θερμή πλευρά της μόνωσης. Στην Ελλάδα το βάζουμε στην ψυχρή πλευρά λες και είμαστε στον Καναδά με -30. Το φράγμα υδρατμών είναι περιορισμός συγκεκριμένων μονώσεων που έχουν πρόβλημα με την υγρασία. Τελεία και παύλα. Υπάρχουν στεγανωτικές μεμβράνες με διαπνοή. Μην μου πείτε είναι ακριβές διότι δεν αποτελεί τεχνικό περιορισμό. Εαν δεν θέλετε μεμβράνες υπάρχουν και άλλες λύσεις. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.