Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ημιτελές υπόγειο, ένταξη στον 4014 για εκχωμάτωση και άδεια αλλαγής χρήσης;


Recommended Posts

Γειά σας συνάδελφοι, θα ήθελα μια γνώμη στην παρακάτω περίπτωση:

 

 

Οικοδομή εντός οικισμού (άδεια του ΄94) με υπόγειο, ισόγειο και δώμα (απόληξη κλιμακοστασίου). Το ισόγειο και το δώμα έχουν αποπερατωθεί, το υπόγειο είναι ημιτελές (μόνο φέρων οργανισμός). Το οικόπεδο έχει μια κλίση περίπου 15%, η οποία στην άδεια έχει δειχτεί μικρότερη από την πραγματική ώστε το υπόγειο να είναι 1,5 μ. μέσα στο έδαφος. Στην πραγματικότητα το υπόγειο βρίσκεται από τη μία πλευρά στη στάθμη του φυσικού εδάφους και από τις άλλες είναι μπαζωμένο λόγω κλίσης. Επειδή ένα σκίτσο είναι χίλιες λέξεις, επισυνάπτω δύο σχηματικές τομές:

 

post-83094-0-90337500-1359381455_thumb.jpg

 

 

Στο οικόπεδο υπάρχει αρκετό υπόλοιπο ΣΔ και ο ιδιοκτήτης σκέφτεται κάποια στιγμή στο μέλλον να βγάλει άδεια αποπεράτωσης του υπογείου και μετατροπής του σε χώρο κύριας χρήσης, ώστε να μετρήσει κανονικά στο ΣΔ. Θέμα υπέρβασης ύψους δεν υπάρχει.

 

 

Πιστεύετε ότι πρέπει να ενταχθεί στον 4014 για εκχωμάτωση υπογείου (κατηγορία 13); Αν ενταχθεί τώρα, μήπως υπάρξει πρόβλημα αργότερα με την άδεια αποπεράτωσης (η οποία φαντάζομαι θα βγει με τα πραγματικά στοιχεία του οικοπέδου, εξαρτημένο σωστό τοπογραφικό κλπ);

 

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινώντας να πούμε ότι απόληξη κλιμακοστασίου δε νομίζω να είναι το δώμα, αλλά κανονικοί χώροι κύριας χρήσης ε? Μπορεί να υπάρχει και η κλίμακα αλλά όχι μόνο αυτή ε? Πάντως ότι και να είναι μέτρησε σε δόμηση ετσι?

Αν στο μέλλον θέλει να το μετατρέψει σε κύριο χώρο γιατί λες ότι δε θα έχει πρόβλημα με το ύψος?Δε θα περάσει τα 7,50 μ σε κανένα σημείο η οικοδομή? Δε θα χρειαστεί να ξεμπαζωθεί για να πάρει φωτισμό και να μετατραπεί σε κύριο χώρο?

Για τη ώρα μπορεί να δηλωθεί μια λοιπή παράβαση αποκάλυψης υπογείου με τη βοηθητική χρήση να παραμένει χωρίς αυτό να σε προβληματίσει σε μελλοντικές κινήσεις.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Manolis gon για την απάντηση,

 

Στο δώμα υπάρχει μόνο η κλίμακα και ένα πλατύσκαλο και έχει μετρήσει κανονικά στον συντελεστή, γιατί δεν έχουμε εξάντληση ΣΔ. Πρόβλημα ύψους με το υπόγειο δεν θα υπάρχει γιατί η απόληξη είναι πολύ χαμηλή (2,20) και βρίσκεται προς το τμήμα του κτιρίου που είναι χωμένο στο έδαφος, οπότε δεν ξεπερνά τα 7,50 σε κανένα σημείο. Με το φωτισμό όντως θα υπάρχει ένα θέμα βέβαια, αλλά πίσω θα μπουν βοηθητικοί χώροι.

 

Η απορία μου είναι αν μπορεί να δηλωθεί ως ξεμπάζωμα κάτι που είναι ουσιαστικά προσαρμογή στα πραγματικά δεδομένα του οικοπέδου. Με βάση τα σχέδια της άδειας έχει ξεμπαζώσει 1,50 μέτρο, αλλά στην πράξη ο ιδιοκτήτης απλά τοποθέτησε τη στάθμη του υπογείου από τη μία πλευρά στο φυσικό έδαφος (άντε να έσκαψε 20-30 πόντους για να το ισιώσει). Μήπως υπάρξει μετά πρόβλημα εάν υποβληθεί άδεια αποπεράτωσης με τις πραγματικές στάθμες περιβάλλοντος χώρου;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Έχω ακριβώς την ίδια περίπτωση αυθαιρέτου και σαφή άκρη δεν έχω βρεί.

 

Για την ώρα κρατώ πως μπορεί να δηλωθεί 1 λοιπή παράβαση για το μή μπάζωμα (μη ολοκλήρωση της διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.