Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Eπέκταση άδειας λειτουργίας αρτοποιείου


mikrouli

Recommended Posts

Καλησπέρα!θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος στην παρακάτω περίπτωση: Έχω μια περίπτωση ενός αρτοποιείου στο οποίο έχει γίνει επέκταση όσον αφορα τις κτιριακές εγκαταστάσεις και θέλει να επεκτείνει και τον μηχανολιγικό εξοπλισμό.

Επίσης η άδεια του να αφορά και παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής..

Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω???????????

και τί δικαιολογητικά απαιτούνται???

Link to comment
Share on other sites

πρεπει να βγαλεις καινουρια αδεια.

Συμπληρωσε το ερωτηματολογιο για τη Δ.νση αναπτυξης

θα χρειαστεις σχεδια για το υγειονομικο (τα καταθετεις στην δ. αναπτυξης) για τη νεα βεβαιωση καταλληλοτητας μιας και εκανες κτηριακη επεκταση

Αν με τον μηχανολογικο εξοπλισμο παραμενει κατω απο 22 kW δε χρειαζεσαι ουτε μελετη αλλα ουτε και ΠΠΔ. επισης δε χρειαζεσαι πιστοποιητικο πυρασφαλειας.

 

Για τα είδη ζαχαροπλαστικής ηθελες μεχρι προσφατα 30 τετραγωνικα. Αυτα καταργηθηκαν πλεον με τη νεα υγειονομικη. Φανταζομαι δε θα σου τα ζητησουν , αν και σε συναδελφο απο εδω μεσα του τα ζητησαν. Το λογικο είναι να σου που οτι χρειαζεται ενα χωρος ανεξαρτητος αλλα χωρις να σου ορισουν τετραγωνικα. Το ιδιο και για την πωληση των γλυκων. Μαζί με τα 17,5 τετραγωνικα του πρατηριου αρτου (περιπτωση κατω των 3000 κιλών παραγωγικότητα) να σου πουν λιγο ακομα πχ 2-3 τετραγωνικα

 

Βασικα ξεκινα με το ερωτηματολογιο και θα σου απαντησουν τι δικαιολογητικα χρειαζεσαι ...

Γενικα είναι πολυ απλη περιπτωση αν εισαι κατω απο 22kw κινητηρια ισχυς και 50 kW θερμική (αφορα ηλεκτρικο κλίβανο μονο)

 

Ξεχασα να σου πω οτι οι υπολοιποι χώροι εχουν ελαχιστα τετραγωνικα.δες τον Νομο 3526/2007

Edited by ggeorge
Link to comment
Share on other sites

Πολύ κατατοπιστικός ο ggeorge..

 

Επιβεβαιώνω και εγώ ότι κανονικά δεν πρέπει να σου ζητήσουν τετραγωνικά για το εργ.ζαχαροπλαστικής

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kαλημέρα!σχετικά με την επέκταση άδειας λειτουργίας αρτοποιείου, το κτίριο το οποίο μισθώνει ο πελάτης μου στην οικοδομική άδεια του αναφέρεται ως κατάστημα..Θα πρέπει να κάνω αλλαγή χρήσης..

Γα το υφιστάμενο έχει γίνει αλλαγή χρήσης.

Ποιος είναι ο πιο σωστός δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσω?

με 4014 (αφού ήδη λειτουργεί ώς εργαστήριο) ή ακολουθώντας κανονικά τη διαδικασια αλλαγής χρήσης με έγκριση δόμησης????

Link to comment
Share on other sites

αν είναι κατω απο 22 kw κινητηρια και 50 θερμική, η διευθυνση αναπτυξης δεχεται την εγκατασταση εργαστηριου και σε κτηρια με χρηση καταστηματος. Μονο το κατοικια δεν τους κανει. Δε νομιζω να χρειαζεσαι αλλαγη χρήσης. Τουλαχιστον οχι για την Δ/νση αναπτυξης.

Link to comment
Share on other sites

Αφού στη Δ/νση Ανάπτυξης θα τα πάω όλα τα δικαιολογητικά, οπότε λές να κάνω μια απόπειρα και αν μου πουν οτι είναι απαραιτητη η αλλαγή χρήσης μόνο τοτε να προχωρήσω????????

Link to comment
Share on other sites

Βασικά από τη διεύθυνση ανάπτυξης θα καλυφθούν με την βεβαίωση που θα τους δώσεις περί χώρου κύριας χρήσης κλπ. Τώρα αν ο πελάτης θέλει να είναι απολύτως νόμιμος νομίζω πως καλό θα ήταν να προβεί σε αλλαγή χρήσης.Φυσικά αν του πεις πως μπορείς να δώσεις εσύ τη βεβαίωση θα θελήσει οπωσδήποτε αυτή τη λύση. Βέβαια τα πάντα σε αυτή την περίπτωση είναι θέμα υπαλλήλου. Σε άλλη διεύθυνση ανάπτυξης μπορεί πχ να μην ζητήσουν τακτοποίηση για τυχών αυθαιρεσίες και σε άλλες να ζητήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω πως ναι. Ο νομος το προβλεπει να λειτουργεί με χρήση καταστημα. Οποτε δε νομιζω να υπαρχει προβλημα.

Η δ/νση αναπτυξης δεν υπαρχει περιπτωση να σου ζητησει αλλαγη χρήσης. Αυτο είναι σιγουρο.

Η υπευθυνη δηλωση που θα υπογραψεις εκτος απο τη στατικη επαρκεια θα λεει και οτι ο μηχανολογικος εξοπλισμός θα εγκατασταθει σε χωρο κυριας χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μην μπερδεύετε τα αρτοποιεία (Ν. 3526/2007) με τα επαγγελματικά εργαστήρια (Ν. 3982/2011). Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 5 του Ν. 3526/2007 "Το κτίριο ή το τμήμα αυτού στα οποία εγκαθίστανται και λειτουργούν οι δραστηριότητες που αναφέρονται στις περιπτώσεις β’, στ’, ι’ και ια’ του άρθρου 1 του παρόντος νόμου, υπάγονται στη Κατηγορία «Βιομηχανία−Βιοτεχνία». Επομένως χρήση καταστήματος, αποθήκης, εργαστηρίου δεν κάνει, απαιτείται αλλαγή χρήσης σε βιοτεχνικό χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.