Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιδοτηση μηχανικων 2013


djchris

Recommended Posts

Γενικά τι νόημα έχει το ΕΣΠΑ αυτήν την εποχή αναρωτιέμαι ? Να πάτε να δώσετε 20.000 για να πάρετε το 50% και για ποιον λόγο, για να αγοράσετε ένα gps δέκτη που στην metrica τον νοικιάζεις με 100 ευρώ ? Πόσα τοπογραφικά θα κάνετε πια ?

 

Και εγώ π.χ. τώρα που βγήκε ο ΚΑΝΕΠΕ θα μπορούσα να πάω να αγοράσω στατικό πρόγραμμα βαρβάτο να κάνει push-over και τα πάντα όλα. Με ποιες δουλειές όμως ? Και τα υπόλοιπα χρήματα γιατί με 20.000 παίρνεις 2-3 προγράμματα τι θα τα κάνω ?

 

Νομίζω ότι το ΕΣΠΑ δεν είναι για αγορά εξοπλισμού αλλά για μία νέα επιχειρηματική κίνηση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εχεις εν μέρει δίκιο. Κάποιοι όμως, οπως κι εγώ, βιοπορίζονται μονον απο τοπογραφικά. Οπότε ένα ροβερ είναι απαραίτητο, για την ευκολία μας κυρίως, οχι τπτ άλλο. Δοξα το θεό μετά απο 10 χρόνια, εχω αρχείο...

 

Αντε και πάμε στη περίπτωση που νοικιάζεις οπως λες με 100ε. Πρέπει να συμπτήξεις τις δουλειές, ωστε με μια ενοικίαση σε μια ημέρα να κανεις οτι προλαβαίνεις...Πράγμα δύσκολο.

 

Διότι με τη πιάτσα τιμών της ευρύτερης περιοχής μου, που ναι τα 300ε πάνω κατω, τι να πρωτοπληρώσω; τα 100 του ροβερ; τα 30-40ε της βενζίνης του πάνε έλα να το πάρω; τις βενζίνες για την αποτύπωση; το γραφείο; την εφορία; και πάει λέγοντας!

Θέλω να πώ, πως η ενοικίαση δεν ειναι πανάκεια για μικρές δουλειές...Ισα ίσα σε βάζει μέσα.

 

Τεσπά, ξεφεύγουμε απ'το θέμα, αλλα κατανοώ το τρόπο σκέψης σου.

Link to comment
Share on other sites

Παρε το s8 χωρις επιδοτηση. Μην πας να φας τα μουτρα σου, το ελαχιστο ποσο που απαιτουν για την προταση ειναι τεραστιο

Link to comment
Share on other sites

Μας βλέπω για το S9 με το συναίτερο απο μισά και τέλος...Αλλιώς πρεπει με το στανιο να πάμε σε base-rover. Ξεκινάμε απο στονεξ με 12-13Κ και φθάνουμε σε λεικα με 16-17-18 και έχει ο θεός.

 

Θα αποφασίσουμε σύντομα. Πολλά λεφτά για "σήμερα".

 

Σου στειλα ενα πμ προχθές, για ρίξτο μια ματιά...(περί αποτυπωσης μέσα σε χωριά κτλ για το S9, διότι ο αντιπρόσ. μου έκανε ντριμπλο-απάντηση ρεδόνδο σε νικι μπατ).

 

Είσαι και μακρια γμτ, αλλιως σε ειχα "αγγαρέψει".

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι εχω γραψει τη γνωμη μου οτι ο δευτερος δεκτης εχει τεραστιοτατο διαστημα αποσβεσης, εμενα στα 3 χρονια μονο μια φορα μου εχει χρειαστει κ αυτο διοτι εκει που ημουν δεν ειχα καλυψη gprs απο καμια εταιρεια κινητης τηλεφωνιας και ταυτοχρονα ημουν σε τρυπα του δικτυο.

 

Κατα τη γνωμη μου για ενα κ μονο δεκτη δεν αξιζει να μπει καποιος στο τρυπακι να χαλασει 25000 ευρω ρευστότητας. Διοτι μιλαμε με το φπα μεσα, κ αν προκειται καποιος να εισπραξει φπα απο ιδιωτες 5000 ευρω μεσα στο ετος, φεξε μου κ γλυστρησα.

 

Αν παρολα αυτα συνεχιζει να υπαρχει καποιος που να θελει να υλοποιησει την επενδυση κ του λειπουν 5000 να συμπληρωσει, ενδιαφερομαι εγω κ του χαριζω το φπα που μου αναλογει.

 

Επισης ολες αυτες οι επιδοτησεις ειναι κυβερνητικο κολπακι μοχλευσης του αεπ, διοτι πρεπει να ειναι καποιος σχιζοφρενης αυτη την περιοδο να επενδυσει στο μηχανιλικι. Το προπερσινο προγραμμα του εσπα ηταν πολυ καλυτερο διοτι ειχε ελαχιστη προταση κατω απο δεκαχιλιαρο κ επιανε τις αναγκες ολων. Με τα 20000 ελαχιστη, μιλαμε για συναδελφους που εχουν ρευστο κ δεν εχουν καν ανοιξει γραφειο, και αυτοι δεν πρεπει να εχουν απο εξοπλισμο ουτε καν υπολογιστη. Ειναι καλο επισης για οσους θελουν επαγγελματικο αυτοκινητο

Edited by [email protected]
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εχω απορία πόσοι θα μπουν τελικά σε αυτό το πρόγραμμα και στην τελική σε τι θα έχουν όφελος. Αν είχα πάντως αυτά τα λεφτά να σκάσω, το τελευταίο που θα σκεφτόμουν να επενδύσω θα ήταν το μηχανιλίκι... Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με τέτοια προγράμματα θα φέρουν την ανάπτυξη και μετά να πουν, να εμείς βοηθάμε......τι να πω, έχουν ένα διαφορετικό σκεπτικό που δεν μπορώ να καταλάβω

Link to comment
Share on other sites

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με τέτοια προγράμματα θα φέρουν την ανάπτυξη και μετά να πουν, να εμείς βοηθάμε......τι να πω, έχουν ένα διαφορετικό σκεπτικό που δεν μπορώ να καταλάβω

 

Η όλη κομπίνα σε αυτή τη δουλειά είναι το leverage (μόχλευση).

 

Έχει ένας μηχανικός στην άκρη 25.000 μετρητό, ας τον ονομάσουμε Κίουι από δω κ στο εξής για λόγους συντομίας. Ο Κίουι με το μετρητό αυτό έχει τις εξής εναλλακτικές:

 

1. Να το φάει να ζήσει

2. Να το δεσμεύσει στην τράπεζα με 5% επιτόκιο και στο τέλος του χρόνου να πάρει τόκο 1250 ευρώ μείον το φόρο 15% ας πούμε χονδρικά 1.000 ευρώ

3. Να το επενδύσει σε κάτι που θα του αποφέρει επιτόκιο κατά πολύ μεγαλύτερο των 1000 ευρώ ετησίως.

 

Στην περίπτωση που ο Κίουι επιλέξει την κουρτίνα 3 και το Άγιο Πνεύμα τον οδηγήσει στην επιλογή του εξοπλισμού για μηχανικούς με ΕΣΠΑ, ας δούμε λίγο από τα 25.000 ευρώ πού θα πάει αυτό το χρήμα:

  • 4600 ευρώ θα πάνε άμεσα στο κράτος ως φπα των προμηθευτών του Κίουι και στην τρύπα του δημοσίου χρέους
  • αν εκτιμήσουμε ότι το κόστος των προμηθευτών για να εισάγουν τον εξοπλισμό στη χώρα είναι 15.000 ευρώ, τότε οι προμηθευτές του Κίουι θα βγάλουν κέρδος από την πώληση του εξοπλισμού 20.000-15.000=5.000 ευρώ. Και θα πληρώσουν φόρο τουλάχιστον 26% επί των 5.000 ευρώ, άρα άλλα 5.000 χ 0.26 = 1300 ευρώ θα καταλήξουν στο κράτος, σύνολο μέχρι στιγμής 1300+4600 = 5900 ευρώ
  • Εκτός Ελλάδος καταλήγουν 15.000 ευρώ, που είναι το κόστος των προμηθευτών να φέρουν στη χώρα τον εξοπλισμό που θα αγοράσει ο Κίουι.
  • Εντός Ελλάδος μπαίνουν 10.000 ευρώ που παίρνει ο Κίουι ως επιδότηση

Συνοψίζοντας, έχουμε τα εξής:

  1. Εκτός Ελλάδος βγαίνουν 15.000 ευρώ
     
  2. Εντός Ελλάδος μπαίνουν 10.000 ευρώ
     
  3. Το κράτος βάζει στην τσέπη 5.900 ευρώ
     
  4. Ο Κίουι καταλήγει με εξοπλισμό αξίας 24.600 ευρώ για τον οποίο πλήρωσε σε ρευστό 14.600 ευρώ και πλέον για να τον αποσβέσει πρέπει να τον δουλέψει. Και η απόσβεση από μόνη της του κοστίζει 10.000 / 5 χρόνια = 2.000 ευρώ ετησίως + το άγχος να βρει δουλειές που ο εργοδότης στην Ελλάδα του 2012 είναι διατεθιμένος να του πληρώσει 23% φπα και 26% φόρο. Από κει λοιπόν που ο Κίουι αν έριχνε τα λεφτά του στην τράπεζα θα κέρδιζε 1000 ευρώ ετησίως, βρίσκεται στη θέση να χρωστάει 2.000, σε ρευστό αυτό μεταφράζεται 2.000 + 1.000 = 3.000 ευρώ ετησίως το κόστος ρευστότητας της επένδυσης του Κίουι για την επόμενη πενταετία. Προφανώς δεν έχω αφαιρέσει το κέρδος του Κίουι που θα του αποφέρει η χρήση του εξοπλισμού, κ δεν έχω λάβει υπ' όψιν μου ανατοκισμούς. Άρα εδώ θα πρέπει να δούμε πόσα λεφτά του φέρνει ετησίως ο εξοπλισμός επειδή απλά τον έχει.

Το φανταστικό της όλης υπόθεσης είναι ότι οι επιδοτούμενες δραστηριότητες του ΕΣΠΑ είναι εντελώς σχιζοφρενικές, αυτό πρώτα μου κέντρισε το ενδιαφέρον να δω για ποιόν ακριβώς λόγο ήταν η αρχική διακήρυξη το 2007 τόσο ακαταλαβίστικη. Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας και μαλακίες........

 

Για να είναι αλήθεια αυτό, δηλαδή η ''ενίσχυση ανταγωνιστικότητας'', θα πρέπει ο Κίουι σε κάθε του δουλειά να έχει αφαιρέσει το αναγόμενο επιδοτούμενο ποσό!!! Δηλαδή όχι μόνο να γαμιέται να καλύψει το 2.000 ευρώ ετησίως που είναι η καθαρή απόσβεση, αλλά και να αφαιρεί από τον πελάτη άλλα 2.000/εργασία που του τα έδωσε το ΕΣΠΑ.

 

Εσείς τί λέτε, θα το κάνει ο Κίουι?

 

Είναι μαλάκες λέμε οι άνθρωποι που σήκωσαν στο θεό την ελάχιστη επένδυση.

Edited by [email protected]
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Βασικά συμφωνώ στο ότι η ελάχιστη επένδυση έπρεπε να έχει διάφορες κλίμακες ανάλογα με τον κλάδο κλπ και όχι να χωριζότανε σε εμπόριο και υπηρεσίες γενικά. Από την άλλη όποιος τολμάει είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να ελπίζει για ένα καλύτερο μέλλον , οι υπόλοιποι ή έχουν κάνει την καβάτζα τους όλα αυτά τα χρόνια ή περιμένουν πλά να τους πάρει η μπάλα!

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι τόλμη. Για αυτοκτονία μου κάνει. Τολμάς σε κάτι αλλά που να έχει και κάποιες ελπίδες κέρδους, κάποιες ελπίδες επιτυχίας. Οταν όλα είναι εναντίον σου τότε 2 πράγματα συμβαίνουν. Η έχεις άλλα τόσα και ακόμη καβάτζα οπότε δεν τρέχει τίποτα και να μην σου κάτσει η φάση, ή είσαι σε νιρβάνα και νομίζεις ότι έτσι θα σωθείς.

Δεν έχω τίποτα με τους συναδέλφους που θέλουν να επενδύσουν, αλλά όπως είχα πει και παλαιιότερα το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ταιριάζει στους μηχανικούς ή καλύτερα απευθύνεται σε πάρα πολύ λίγους.

Πχ ο φίλος Kane έχει την πελετεία του, φαίνεται να τα έχει ζυγίσει τι συμφέρει και τι όχι και κοιτάζει μπας και κάνει την δουλειά του πιο εύκολη.

Αν όμως κάποιος βαράει μύγες και νομιζει ότι με το να επενδύσει 25000 να χτυπήσει εξοπλισμούς και ιστορίες, ότι θα μαμάει και θα δέρνει, πολύ φοβάμαι ότι θα πάρει όχι τα 3 της Λεβάντε αλλά του Καράμπελα..(που παίζει και στη Λεβάντε)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο Κίουι προφανώς είναι μ@λ@κας και θα κάνει την επένδυση..... Και δυστυχώς στη χώρα μας υπάρχουν πάρα πολλοί ...Κίουι!!! Τόσοι όσοι χρειάζονται για ν' απορροφηθεί όλο το συγκεκριμένο πρόγραμμα!!!! Δυστυχώς οι ...Κίουι δίπλα μας, συμβάλλουν καθημερινά στην ...κατάντια μας! Κίουι... μας κυβερνούν, διότι ...Κίουι τους εξέλεξαν! Ένας ...Κίουι δεν βλέπει τη "φάκα" φίλοι μου, αλλά προσέχει το ...τυρί! Απλώς γιατί είναι ....Κίουι, σαν ....Κίουι μεγάλωσε, σαν ....Κίουι σπούδασε, σαν ....Κίουι ενεργεί, σαν ...Κίουι θα πεθάνει!!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.