Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βασικές αρχές και στόχοι του νέου σχεδίου νόμου για τις αυθαίρετες κατασκευές


Engineer

Recommended Posts

Ερωτηση.

 

Αν κατεδαφισουν ενα κτηριο, καθαριζουν και το ακινητο ή αφηνουν τα μπαζα εκει?

 

 

Ερωτηση 2

 

Αυθαιρετο υπογειο κατεδαφιζεται?

 

 

Ερωτηση 3.

 

Απο περιβαλλοντικης αποψης, τα μπαζα ή το αυθαιρετο εχουν μεγαλυτερη επιπτωση?

Edited by terry
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1. Οφείλουν να προωθήσουν τα μπάζα σε ΧΥΤΑ ή σε εταιρίες ανακύκλωσης (αν και δεν γνωρίζω την ύπαρξη εταιρίας ανακύκλωσης οικοδομικών υλικών στην Ελλάδα).

2. Προφανώς όχι γιατί το υπόλοιπο κτήριο είναι στατικώς εξαρτώμενο από αυτό. Εάν δεν υπήρχαν οι νόμοι περί τακτοποίησης τότε θα πληρώνονταν πρόστιμο διατήρησης εφ' όρου ζωής.

3. Αναλόγως την περίπτωση. Εάν το ακίνητο είναι εντός εθνικών δρυμών, περιοχών Natura κλπ τότε προφανώς το αυθαίρετο έχει μεγαλύτερη επίπτωση. Για τα μπάζα κοίτα και το 1.

Link to comment
Share on other sites

@ Terry, για απάντηση της ερώτησης (3) πάρε τα μπάζα της ερώτησης (1) και ρίχτα για γέμισμα του υπογείου (2)

Edited by stapa
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ρητορικα ηταν τα ερωτημα.

Απλα ολα αυτα περι περιβαλλοντικων ισοζυγιων ειναι τριχες κατσαρες...!!!

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δεν λες πάλι καλά που υπάρχει η έννοια της περιβαλλοντικής ισοζυγίας και έτσι δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος περί τακτοποίησης; Σε άλλη περίπτωση προφανώς θα έβρισκαν τα δις που πήραν από τις τακτοποιήσεις μέσω της φορολογίας...

Link to comment
Share on other sites

nik, ............. Κανέναν δεν τακτοποιεί μήπως και του το γκρεμίσουν...Μπορεί τώρα να τρομάξει ο κόσμος και να αρχίσει να ασχολείται με τις τακτοποιήσεις.

 

Τι να πρωτο-γρεμίσουν, όλη η Ελλάδα είναι αυθαίρετη, αν αρχίσουν να γκρεμίζουν το μόνο κτίριο που θα απομείνει θα είναι τελικά η Ακρόπολη επειδή αποδεδειγμένα αυτή προυφίσταται του έτους 1955.

Για τα αυθαίρετα και την όλη δομημένη ασχήμια που έχουμε σαν χώρα δεν φταίει μόνο ο κοσμάκης αλλά πρωτίστως φταίει η πολιτεία.

Ο κόσμος συμπεριφέρεται με την λογική .....του βλέποντας και κάνοντας.

Τι έβλεπε-βλέπει ο κόσμος από την πλευρά της πολιτείας μέχρι τώρα? 'Ενα μπάχαλο, γι αυτό και απάντησε στο μπάχαλο αναλόγως.

Εδώ εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε που μας πάνε τα τέσσερα με την πολεοδομική νομοθεσία και μας έχει πνίξει η άχρηστη χαρτούρα και η γραφειοκρατική διαδικασία τόσα χρόνια, ο κόσμος τι να σου κάνει? Να περιμένει τον κάθε παπ3ρογραφειοκράτη να γράψει την όποια αποσπασματική νομική μπούρδα του που θα χρειάζεται άλλο ένα σκασμό εγκυκλίους?

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται εντός της επόμενης διετίας ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ αυθαίρετων ακινήτων να γλυτώσουν το ...ξεπαράδιασμα!!!!!!

Η' θα το πληρώσουν "οικεία βουλήσει" ή θα καταστεί ...ληξιπρόθεσμο (με ό,τι σημαίνει αυτό).

 

Απλώς ψάχνουν να βρουν τρόπο να τα πάρουν χωρίς κοινωνική σύγκρουση και απώλεια ψήφων!!!

Το ότι, θα τα πάρουν είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

Link to comment
Share on other sites

Ε...τότε προβλέπω να ζήσουμε ένδοξες μέρες σαν την 2η 'Εξοδο του Μεσολογγίου που αποδεδειγμένα ιστορικά έγινε λόγω της πείνας. Ποιός θα την ''κάνει'' πρώτος δεν ξέρω μόνο! :shock:

Link to comment
Share on other sites

Η εφαρμογή της "ηλεκτρονικής ταυτότητας ακινήτου" και για τα παλιά ακίνητα, μέσα σε χρονικό διάστημα π.χ. δύο ετών, η ταυτόχρονη κατάργηση της βεβαίωσης 4014 για μεταβιβάσεις κ.λπ. και η "αξιοποίηση" ή των ελεγκτών δόμησης ή των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων κ.λπ. αποτελούν "εργαλείο", που βεβαίως και θα οδηγήσει στη ......2η έξοδο του Μεσολογγίου!!!

 

Ταυτοχρόνως το έλλειμμα των 2 δις στον προϋπολογισμό του 12 και των υπολοίπων 800 εκ στον προϋπολογισμό του 13 (από τα αναμενόμενα έσοδα μέσω των δηλώσεων αυθαιρέτων), με την ταυτόχρονη δέσμευση στην τρόϊκα και τη μη δυνατότητα άλλων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, θα καταφέρει τελικά, να βαφτεί ...."πάλι με αίμα", η ηρωική 2η έξοδος!!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.