Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ZaXoYs

Recommended Posts

Κι εδώ είναι που μπαίνει η "φροντίδα" της πολιτείας για τη νέα γενιά!

 

Καμια φροντιδα, δεν βρισκομαστε σε σοσιαλιστικο καθεστως οπου λεγανε στο 5ετες προγραμμα τοσους μηχανικους θα χρειαστω

αρα μονο τοσους θα επιτρεψω να εισαχθουν στον πολυτεχνειο. Εμεις εδω, θεωρητικα, εχουμε το καθεστως της ελευθερης αγορας,

βασιζομαστε στον ανταγωνισμο και οχι στο κρατος πατερουλη.

 

Επομενως καθενας αν προσεξει που επενδυει τα λεφτα του και τα πολυτιμα χρονια του γιατι τα χρονια της αθωοτητας εχουν παρελθει

ανεπιστρεπτι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 222
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν είναι έτσι φίλε μου.

Τότε γιατί πληρώνουμε (γιατί εμείς πληρώνουμε με τους φόρους μας), τόσους καθηγητές, τόσους διοικητικούς, τόσα κτίρια, τόσα εργαστήρια κ.λπ. για να έχει το κάθε χωριό κι από ένα "ανωτάτου εκπαιδευτικού επιπέδου" τμήμα, τμηματάκι, παραρτηματάκι κ.λπ. ιδρύματος;;;; Αυτό είναι ....οικονομικό "έγκλημα"!!!! Διασπάθιση δημόσιου χρήματος!!!!!

Πληρώνω στο κράτος τους φόρους μου κι έχω απαίτηση να έχω σωστή υγεία, παιδεία, εκπαίδευση, συγκοινωνίες, υπηρεσίες κ.λπ. κι όχι τα ωραία μου χρήματα να αξιοποιούνται για ...ψηφοθηρία και ρουσφέτια!!!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά τι συζητάμε. Αφού τα πανεπιστήμια και τα τει έγιναν μέσα ψηφοθηρίας, έχουν βγει πέρα από τα πλαίσια της λογικής. Το θέμα είναι και το σχέδιο ΑΘηνά είναι μια μπούρδα και μίση. Η πιο ισχυρή συντεχνεία είναι των πανεπιστημιακών και όπως αποδεικνύεται για να σπάσει δεν χρειάζεται Αθηνά, αλλά όλο το Δωδεκάθεο και τη Κάλι μαζί...

Link to comment
Share on other sites

Τότε γιατί πληρώνουμε (γιατί εμείς πληρώνουμε με τους φόρους μας), τόσους καθηγητές, τόσους διοικητικούς, τόσα κτίρια, τόσα εργαστήρια κ.λπ. για να έχει το κάθε χωριό κι από ένα "ανωτάτου εκπαιδευτικού επιπέδου" τμήμα, τμηματάκι, παραρτηματάκι κ.λπ. ιδρύματος;;;; Αυτό είναι ....οικονομικό "έγκλημα"!!!! Διασπάθιση δημόσιου χρήματος!!!!!

 

Μεχρι πολυ προσφατα ολοι οι γονεις θελαν να σπουδασουν τα παιδια τους οποτε το κρατος φοβουμενο και τις απωλειες προς το εξωτερικο εβαλε

μπρος την μαζικη παραγωγη πτυχιουχων.

 

Θα ηταν διασπαθιση δημοσιου χρηματος αν το εκανε η πολιτεια εναντια στην θεληση των πολιτων. Τωρα με το ακουσμα του σχεδιου Αθηνα αντεδρασαν

και οι φοιτητες γιατι νιωθουν ουι υποβαθμιζεται το πτυχιο τους και βεβαια ολες οι τοπικες κοινωνιες σε ολα τα μηκη και τα πλατη της Ελλαδας. Επομενως ας αποφασισει και ο κοσμος τι θελει.

 

 

Πληρώνω στο κράτος τους φόρους μου κι έχω απαίτηση να έχω σωστή υγεία, παιδεία, εκπαίδευση, συγκοινωνίες, υπηρεσίες κ.λπ. κι όχι τα ωραία μου χρήματα να αξιοποιούνται για ...ψηφοθηρία και ρουσφέτια!!!!!

 

Ομορφα αλλα ο αλλος διπλα σου λεει οτι και εγω πληρωνω φορολογια και απαιτω να μεινει το ΤΕΙ στην Μαγουλα για να νοικιαζω

την γκαρσονιερα. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα και στην συγκεκριμενη περιπτωση οι πολιτες εχουν μεγαλες ευθυνες.

Edited by MScEng
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απολύτως! Εξάλλου πρεσβεύω κι εγώ το Ότι, "...μαζί τα φάγαμε", "...μαζί τα τρώγαμε τόσα χρόνια"! Τώρα όμως ....stop!!! Δεν υπάρχει τίποτα πια να φάμε! Η' υπάρχουν πολύ λίγα και τα τρώνε μόνο οι έχοντες "μεγάλη" πρόσβαση! Άρα πρέπει να συμμαζευτούμε. Να συμμαζευτούμε εμείς, να συμμαζευτεί το κράτος, ως "επιχείρηση". Κι εμείς, πάει στο διάολο, ...όπως στρώσουμε θα κοιμηθούμε. Ο καθένας έχει τις ευθύνες του, για το άτομό του, την οικογένειά του, τη δουλειά του, τα παιδιά του, το μυαλό που κουβαλάει, τις επιλογές του, τις συνήθειές του, την καθημέρινότητά του, τα όνειρά του, τον τρόπο που θα διδάξει και θα μεγαλώσει τα παιδιά του κ.λπ. Για όλα δηλαδή, όσα ..."φτάνουν τα χέρια του"!!! Το ίδιο πρέπει να κάνει το κράτος - επιχείρηση!!! Η' θα το κάνει μόνο του ή θα το αναγκάσουν οι πολίτες - ψηφοφόροι να το κάνει!!! Και δυστυχώς στις "δημοκρατίες" δεν αποφασίζουν οι "έξυπνοι", αλλά οι πλειοψηφίες! Κι αν οι πλειοψηφία συνεχίσει και είναι ..."πρόβατα", τότε δυστυχώς δεν πρόκειται ν' αλλάξει τίποτα. Το κάθε χωριό θα έχει κι ένα "πανεπιστήμιο" για να νοικιάζονται οι ...γκαρσονιέρες, το κάθε νοσοκομείο θα είναι γεμάτο "γιατρούς" που για να κουνήσουν τον ...κ@λο τους θα θέλουν φακελάκι, το κάθε "σωματείο" - "σύλλογος" - "ομοσπονδία" - "ομάδα επαγγελματιών" θα κάνει ό,τι γουστάρει, όποτε το γουστάρει, ο κάθε "καρεκλοκένταυρος" δημόσιος υπάλληλος θ' ....αράζει όσο του καπνίσει και ....σε δουλειά να βρισκόμαστε! Οι καιροί άλλαξαν. Η' θ' αλλάξουμε όλοι μας μαζί τους ή θα μας ..."φάει η μαρμάγκα"!!!! Και η αλλαγή χρειάζεται παντού!!! Στα πάντα!!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

.....Και δυστυχώς στις "δημοκρατίες" δεν αποφασίζουν οι "έξυπνοι", αλλά οι πλειοψηφίες!....

 

Ιάσονα να είμαστε λίγο προσεκτικοί γιατί χάνουμε το δίκιο μας. Για ποια δημοκρατία και ποιες πλειοψηφίες μιλάμε, για τη δημοκρατία και την πλειοψηφία του 1/3;;;;; Του fast track και της ισοπέδωσης οιασδήποτε έννοιας συμμετοχικότητας; Της παντελούς απώλειας κοινωνικού κράτους και αλληλεγγύης; Της ισοπέδωσης των αξιών και του περιβάλλοντος;

Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, ότι αποφασίζουν οι "έξυπνοι" και όχι οι πλειοψηφίες. Οι έξυπνοι που τα έχουν οικονομήσει και οι οποίοι στην απέλπιδα προσπάθεια τους να σώσουν ότι μπορούν διαλύουν κάθε έννοια δημοκρατίας. Η πολύ "εξυπνάδα" μας έχει φάει.. Η κοινωνία όμως δε χρειάζεται μόνο εξυπνάδα και ανταγωνισμό, χρειάζεται αλληλεγύη, συμμετοχή, αγάπη και το κυριότερο... συνείδηση.

 

ή μήπως μιλάς για τη δημοκρατία των τραπεζών;;; που έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι...

 

Το κράτος είναι επιχείρηση;;; Εκτός κι αν εννοείς ότι οι τράπεζες πλέον είναι το κράτος οπότε θα συμφωνήσω...

 

Να σημειώσω ότι δε διαφωνώ με τη λογική ότι όλοι έχουμε ευθύνες και πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και πράξης. Αλλα να προσέχουμε τι λέμε και πως καταλογίζουμε ευθύνες. Είναι γεγονός πως χρειάζονται αλλαγές ριζικές.. Αυτό όμως δε συνεπάγεται αβίαστα ότι οποιαδήποτε αλλαγή συμβαίνει, είναι προς το καλύτερο.

 

Και είναι σίγουρο ότι αλλαγές οι οποίες έχουν στόχο την αύξηση του κέρδους και του χρηματικού κεφαλαίου και όχι την σωστή διαχείριση του πραγματικού πλούτου (φυσικό και ανθρώπινο κεφάλαιο) δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση (δεν αναφέρομαι κατ' ανάγκη στο "Αθηνά").

 

Για να αλλάξει κάτι ουσιαστικά πρέπει να αλλάξουμε ριζικά τρόπο σκέψης κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε με μοναδική βάση το χρηματικό κέρδος. Αυτό που γίνεται μέχρι στιγμής είναι μια μετάλλαξη (και μάλιστα κακοήθης) του ήδη υπάρχοντος συστήματος και τρόπου σκέψης και όχι μια γόνιμη ριζική αλλαγή. Το χρηματικό κέρδος ως βασικός γνώμονας εξέλιξης του ατόμου και της κοινωνίας έχει παραμορφώσει πλήρως την πραγματικότητα και μας οδηγεί να αλλάζουμε προς το χειρότερο και να οδεύουμε προς την καταστροφή αντί να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που πραγματικά χρειάζονται.. Ας αναλογιστεί ο καθείς της ευθύνες του και τις δυνατότητες του και ας πράξει αναλόγως..

Edited by Allobar
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ας αναλογιστεί ο καθείς της ευθύνες του και τις δυνατότητες του και ας πράξει αναλόγως....

 

Πολίτες και κράτος!!!

Link to comment
Share on other sites

Στην Ελλάδα μετά τη Χούντα δεν είχαμε δημοκρατία, είχαμε λαικίσμό και φαυλοκρατία. Μετά περάσαμε στη μηντιοκρατία...

Link to comment
Share on other sites

Eννοεί στην ευρύτερη περιοχή .

 

Πως ορίζεται δηλαδή αυτή η "ευρύτερη περιοχή";Ανά πόλη;Ανά περιφέρεια;Ανά κρατίδιο;!

Μόνο εμένα μου φαίνεται τελείως κουλό αυτό που έγραψε ο Ιάσονας;

Edited by Jack of Spades
Link to comment
Share on other sites

Aσε το στύλ του φοιτητικού-μαθητικού φόρουμ και χαλάρωσε . Οταν μιλάει ανά 1+ εκατομμύριο προφανώς μιλάει ανά περιφέρεια . Στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έχουμε μεγαλύτερο αριθμό προφανώς θα έχει περισσότερα .

 

Δεν έχει νόημα να την πέφτεις σε άλλους που έχουν τον πόνο τους , ιδιαίτερα αυτήν την εποχή που όλοι τον έχουμε λόγω της κρίσης .

 

Το πρόγραμμα Αθηνά έχει πρώτο στόχο το τέλος του θεσμού των εκτάκτων η ωρομισθίων στα ΑΕΙ .

Ετσι ξεκινάει από τον αδύναμο κρίκο που είναι οι χαμηλόβαθμες σχολές , τει και ξενόγλωσσα τμήματα και προχωρά στην ομοσπονδοποίηση .

 

Αφού περάσει φέτος το πρώτο κόσκινο , του χρόνου θα βάλουν την βάση του 10 . Εκεί θα είναι το δεύτερο κόσκινο και θα περιλάβει και τις επαρχιακές πανεπιστημιακές σχολές που δεν έχουν δικαιώματα .

 

Θα ακολουθήσουν και επόμενα με κατάργηση των σχολών που έχουν επικαλύψεις αντικειμένου .

Βλέπεις έχουμε και πολλές συνταξιοδοτήσεις ΔΕΠ τώρα .

 

Στο τέλος θα έχουμε εφαρμογή της Μπολώνια και περίπου 40000 εισακτέους .

Οι σχολές θα κάνουν ξενόγλωσσα τμήματα με δίδακτρα γιά να προσελκύσουν ξένους .

 

Σε γενικές γραμμές αυτό είναι το σχέδιο .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.