Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επινδυνότητα κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε πολυκατοικία


clayman

Recommended Posts

Γεια σας.Έχω ερωτηθεί σχετικά με το αν και κατά πόσο είναι επικίνδυνη η εγκατάσταση κεραίας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σε πολυκατοικία και δεν γνωρίζω να απαντήσω σχετικά. Οι ένοικοι έχουν θορυβηθεί και θέλουν να αντιδράσουν σε μια τέτοια κίνηση.Μήπως κάποιος γνωρίζει σχετικά να μου πει κάποια γνώμη?Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Περα απο το αν το επιτρεπει η νομοθεσια ή οχι, ειναι λογικο να ειναι θορυβημενοι (και εγω θα ημουν στην θεση τους ) http://www.iarc.fr/e...dfs/pr208_E.pdf

Edited by karavlaxos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παρεμπίπτοντος τσέκαρε κι αν με την κατασκευή της κεραίας γίνεται υπέρβαση του ιδεατού στερεού της πολυκατοικίας.

Link to comment
Share on other sites

οι ένοικοι του κτηρίου που βρίσκεται ο σταθμός βάσης δεν έχουν λόγο ανησυχίας, οι ένοικοι των ακριβώς απέναντι κτηρίων που βρίσκονται στο ύψος της κεραίας μπορεί

Link to comment
Share on other sites

Η κεραία από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα.

Αυτό που ενδιαφέρει είναι η ένταση της ακτινοβολίας.

Και το αν θα πρέπει να ανησυχούν ή όχι εξαρτάται από αυτή την ένταση.

 

Αν μέσα στα διαμερίσματα η ένταση υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια, δεν έχει νόημα να το συζητάμε.

Αν είναι της τάξεως μεγέθους της επιτρεπόμενης έντασης, υπάρχει θέμα συζήτησης και οι γνώμες διίστανται.

Αν είναι πολύ μικρότερη της επιτρεπτής έντασης, και πάλι δεν υπάρχει θέμα συζήτησης.

 

Από την ισχύ της κεραίας και τον λοβό απολαβής της κεραίας είναι πανεύκολο να υπολογίσεις την ένταση σε κάθε σημείο του ελεύθερου χώρου.

Για τα διαμερίσματα (που βρίσκονται κάτω από μία τουλάχιστον πλάκα σκυροδέματος) μπορεί να θεωρηθεί μία κάποια απόσβεση, ή ακόμη και να γίνει υπολογισμός με κάποιο κατάλληλο λογισμικό.

 

Τέλος, αφού τοποθετηθεί και τεθεί σε λειτουργία η κεραία, μπορεί να μετρηθεί η ένταση της ακτινοβολίας.

 

 

Πέρα από όλα αυτά, αν την κεραία θέλει να την βάλει ο έχων την αποκλειστική χρήση του δώματος, και εφόσον δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη από τον κανονισμό, δεν βλέπω να υπάρχουν νόμιμα μέσα να του το απαγορεύσει κανείς, αν βέβαια η εγκατάσταση είναι νόμιμη.

είναι της τά

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι οι κάτοικοι της συγκεκριμένης πολυκατοικίας δεν έχουν θέμα, με δεδομένο τις εικόνες που έχουμε έως σήμερα από άλλες κεραίες... Απ' την άλλη οι μελέτες ή οι μετρήσεις στην πράξη δεν έχουν, κατά την άποψή μου, κανένα νόημα για την διασφάλιση των κατοίκων, γιατί είναι πολύ πιθανό η ένταση να ρυθμίζεται απομακρυσμένα.... ;)

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι η ισχύς εκπομπής των σταθμών κινητής τηλεφωνίας και υπολοίπων ψηφιακών υπηρεσιών είναι πολύ κάτω από 100W, αν δεν κάνω λάθος είναι γύρω στα 45W η μέγιστη, ρυθμίζεται αυτόματα και φτάνει σπάνια σε αυτό το επίπεδο.

Όταν υπάρχει σταθμός (κεραία) σε μικρή απόσταση αυτό πρακτικά είναι ευεργετικό για εμάς αφού το κινητό μας και τα υπόλοιπα ασύρματα "καλούδια" που επικοινωνούν με αυτήν, λειτουργούν σε ελάχιστη ισχύ γιατί λόγω της μικρής απόστασης και της "δυνατής" λήψης δεν χρειάζεται να ανεβάσουν περισσότερη.

Η ακτινοβολία που δεχόμαστε από το κινητό που απέχει μερικά cm από εμάς ή είναι κολλημένο στο κεφάλι μας, είναι πολύ ισχυρότερη από αυτήν που δεχόμαστε από μία κεραία που εκπέμπει μεγαλύτερη ισχύ αλλά είναι αρκετές δεκάδες μέτρα μακριά μας.

Επί της ουσίας θα μας συνέφερε να έχουμε μια κεραία σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο ώστε να λειτουργούν όλα στο minimum.

 

Εννοείται βεβαίως ότι κάθε σταθμός θα πρέπει να έχει σχετική άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας και να χρησιμοποιεί πιστοποιημένα μηχανήματα τα οποία πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Νομίζω όμως ότι για τις γνωστές εταιρείες παροχής τέτοιων υπηρεσιών δεν τίθεται θέμα ποιότητας εξοπλισμού.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας παιδιά μένω δίπλα σε σχολείο(δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) , ακριβός απέναντι από το σπίτι μου έχουν στήσει κεραία.

Που σύμφωνα με αυτό απαγορευεται.

 

3. Ποια είναι τα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ακτινοβολία για κατασκευές κεραιών που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς;

Βάσει του Ν.4070/2012, και παλαιότερα του Ν.3431/2006, σε περίπτωση εγκατάστασης κατασκευής κεραίας σε απόσταση μέχρι 300 μέτρων από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων, τα όρια για την ασφαλή έκθεση του κοινού γίνονται ακόμα αυστηρότερα και απαγορεύεται να υπερβαίνουν το 60% των τιμών που καθορίζονται στη σχετική νομοθεσία (άρθρα 2-4 ΚΥΑ 53571/3839/6.9.2000).

4. Επιτρέπεται η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές;

 

Πως να αντιδράσω; Να απευθυνθώ στον σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και να βγάλουν άκρη αυτοί;

ή να ακούσω τον genesis και να μην κανω τπτ;

genesis όμως το κινητό σου το χρησιμοποιείς 20-30 λεπτά άντε και άλλα 60 λεπτά να το έχεις στην τσέπη σου αν έχεις την κεραία απέναντι τρως ακτινοβολία 24 ώρες...

Link to comment
Share on other sites

αναζητάς

 

ΕΕΤΤ

 

εχει εκει πληροφοριες κλπκλπ οδηγιες...

 

Οταν σου απαντησουν....μας το ανακοινωνεις...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.