Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

AutoCad - 02. Για αρχάριους (Aν ανοίγεις το ACAD για πρώτη φορά ρώτα εδώ)


despoina

Recommended Posts

On 3/11/2020 at 2:26 ΜΜ, Gousgounis said:

Η "DATAEXTRACTION" δημιουργεί πίνακες αποτελεσμάτων ανά αντικείμενο.

Στην περίπτωσή σου, τα points έχον την πληροφορία ΧΨΖ που θέλεις και απ' ότι κατάλαβα κατάφερες την εξάγεις εύκολα και το text έχει τον τίτλο άλλα διαφορετικό ΧΨ απο τα points και Ζ = 0

Η μόνη λύση που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι να κάνεις move το text επάνω στα points (πρέπει να ενεργοποιήσεις το insertion snap για τα το "πιάσεις") και να κάνεις τη δουλειά σου στο excel ενώνοντας τους δύο πίνακες (ΧΨΖ από data extraction points και Χ ή Υ & value απο data extraction text) ελέγχοντας τα X ή Υ να ταυτίζονται είτε με το μάτι είτε με καμία εντολή όπως η match.

Αν δε σε ενδιαφέρει το Ζ μόνο με το μετακινημένο text κάνεις απλούστερη τη διαδικασία.

Η άλλη λύση είναι βρεις κάποια lisp ή κανένα addon προγραμματάκι για τοπογραφικά να σου αριθμεί τα points και να σου βγάζει έτοιμο πίνακα στο autocad. Μέσα στο φόρουμ θα βρεις προτάσεις.

Έχετε δίκιο, αυτή ήταν η λύση.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

όταν ανοίγω σχέδιο άλλου συναδέλφου κάποιες φορές η γραμματοσειρά εμφανίζεται greeklish + κάποια άσχετα σύμβολα. Γνωρίζει κανείς τι να κάνω για να μην τα διορθώνω ένα ένα?

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να του ζητήσεις το SHX αρχείο που χρησιμοποιεί ως γραμματοσειρά. Το βάζεις στον φάκελο C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 20xx\Fonts

Αν δεν μπορείς να το βρεις δοκιμάζεις κάτι δικό σου:

Επιλέγεις ένα text. Στα properties του λέει το style που χρησιμοποιήθηκε.

Δίνωντας style στην command line ανοιγει το παράθυρο, επιλέγεις το style που είναι προβληματικό και δοκιμάζεις να αλλάξεις το Font name σε κάτι παρεμφερές. (συνήθως επιλέγουμε Arial αλλά δοκίμασε και κάποια απο τα gr*.shx αν έχεις ήδη περασμένα)

Edited by Gousgounis
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@LESS

Υποθέτω ότι η γραμματοσειρά στο style του κειμένου που δεν μπορείς να διαβάσεις είναι shx και όχι true type όπως αυτή που δοκίμασες. Πρέπει να την αντικαταστήσεις με ένα shx που χρησιμοποιείς ήδη σε ελληνικά κείμενα του AutoCAD.

Κάποια (ελάχιστα) σύμβολα μπορεί να παραμείνουν, δηλαδή να μην αναγνωρίζονται κάποιοι χαρακτήρες. Αυτό συμβαίνει γιατί ορισμένες ελληνικές εφαρμογές που δουλεύουν πάνω στο AutoCAD χρησιμοποιούν τροποποιημένα αρχεία shx. Προφανώς το αρχείο που έχεις, έχει δημιουργηθεί με κάποια τέτοια.

Σε περίπτωση που συνεχίζουν να μην αναγνωρίζονται ορισμένοι χαρακτήρες, τότε πρέπει να πάρεις το shx αρχείο που έχει χρησιμοποιηθεί.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, θα δοκιμάσω αυτά που μου λέτε.

Για την ώρα απο το properties --> επελεξα greekc αντι για το standard που ηταν επιλεγμενο, τα έκανε ελληνικά με κάποια λάθη όπως το ω-->ψ αλλά ειναι λίγα και θα τα διορθώσω με το χέρι

Link to comment
Share on other sites

Θα το αντιγράψεις στο φάκελο των γραμματοσειρών όπως γράφει ο Gousgounis στην πρώτη του απάντηση. Ύστερα ανοίγεις το AutoCAD που θα διαβάσει το shx από το φάκελο fonts.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.