Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

AutoCad - 02. Για αρχάριους (Aν ανοίγεις το ACAD για πρώτη φορά ρώτα εδώ)


despoina

Recommended Posts

Δές εδώ : http://www.4cad.gr/index.php?categoryid=16&p2_articleid=50 πώς μπορείς να απαλλαγείς απο το ribbon.Τώρα οσον αφορά την εντολή regen μπορείς να δημιουργήσεις μιά συντόμευση στο αρχείο acad.pgp π.χ. < RG > και να εκτελείς την εντολή χωρίς να ψάχνεις τα menu .

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ.

 

kasvan αυτό έκανα βασικά απλά την ερώτηση την έκανα για να δω γενικά τι γίνεται αν συναντήσω και άλλες εντολές που δεν τις βρίσκω και έχουν αλλάξει από το 2009. Δε θα έπρεπε λογικά να υπάρχουν σε κάποιο tab στο ribbon;

 

maik γιατί να απαλλαγώ από το ribbon;

Link to comment
Share on other sites

το ribbon αν έχεις μάθει στα τυφλά τα κουμπάκια των πρώην μενού σε αποσυντονίζει

 

ο πιο γρήγορος τρόπος είναι ο χειροκίνητος πάντως για τις επαναλαμβανόμενες εντολές.

 

http://www.blog.cadnauseam.com/2009/06/16/autocad-2010-putting-things-back-to-normal/

Link to comment
Share on other sites

Κατα τη γνώμη μου καλύτερα να μαθαίνει κανείς το autocad από το κλασσικό μενού. Έτσι με όποια έκδοση κι αν δουλέψει δεν θα έχει πρόβλημα. Το ribbon είναι κάτι σαν shortcuts, σαν toolbars, αλλά (κατά τη γνώμη μου πάντα) το menubar είναι πολύ σημαντικό. Εκεί υπάρχουν όλες οι εντολές του autocad (σχεδον). Επίσης καλό είναι κάποιες εντολές να τις πληκτρολογούμε (παλαιότεροι χρήστες δουλεύουν πολύ με πληκτρολόγιο). Η regen όπως αναφέρθηκε, πληκτρολογέιται re. Γενικά είναι το 1ο γράμμα της εντολής (m=move) ή τα 2 πρώτα (co=copy) συνήθως αλλά όχι πάντα. Στο site μου θα βρείτε video για το πως να φέρετε το autocad (2009-2010) σε παλαιότερη μορφή. Και για τους παλιούς που το έχουν συνηθίσει, αλλά και για τους νέοους για να το μάθουν πιο σωστά όπως είπα και πριν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σωστός.

 

Καλομάθαμε στις ευκολίες και κοντεύουμε να ξεχάσουμε τα αυτονόητα.

Η γραμμή εντολών (command bar) προσφέρει απίστευτη ευκολία και ταχύτητα αν ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε . Λίγη εξάσκηση και συνήθεια χρειάζεται.

Link to comment
Share on other sites

εγω σαν παληος χρηστης (απο ΑCAD 9) πληκτρολογω σχεδον τα παντα.τι τοολμπαρς και τα αλλα πως τα λετε......πληκτρολογιο και παλι πληκτρολογιο.(και φυσικα δεν γνωριζω νεωτερα εκδοση απο αυτη του acad2002,την οποια εξαναγκαστηκα να χρησιμοποιω διοτι με αυτη συνεργαζεται το ODOS6.και απορω τι χρειαζοντε οι νεωτερες εκδοσεις)

ΥΓ για αρχαριους το ιδανικο acad θα ηταν το acad9.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας παλιοσειρές kasvan - stefanos zervos - gvarth - parist43 . Ολα με το πληκτρολόγιο !!! Αν ειχαν εμας σαν πρότυπο δεν θα υπήρχαν toolbars . Η πρώτη μου δουλειά οταν εγκαταστήσω νεα εκδοση ειναι να εξαφανίσω τις toolbars .

 

@ parist43 : Αν εχεις ξεκινήσει απο ACAD 9 εχεις ελπίδες να πάρεις σύνταξη και ελπίζω να σε ακολουθήσω.

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.